שתף קטע נבחר

תובעת מאות אלפים: 3 שנות עיכוב בהנפקת ת"ז

ערבייה מחיפה תובעת כ-372 אלף שקל ממשרד הפנים, שטען שזייפה את זהותה ואילץ אותה להביא בני משפחה ללשכה. במשך שלוש שנים לא יכולה הייתה להתקבל לעבודה או להינשא. משרד הפנים: "היא סירבה לפעול בהתאם להנחיות"

אסמא וחידי (27) מחיפה תובעת מהמדינה יותר מ-372 אלף שקל, לאחר שתעודת הזהות שלה אבדה והיא טורטרה על ידי משרד הפנים יותר משנתיים עד לקבלת תעודה חדשה. בשיאם של האירועים אף התבקשה להיחקר במשטרה בטענת שווא, לדבריה, שלפיה התחזתה לאחותה התאומה.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד דיווחים בחדשות ynet:

לבני על היוזמה: הם הבינו שהגבול צריך להשתנות

חבר ועדת המינויים: ליברמן לא הנחה אותנו

 

וחידי טוענת כי במהלך כל אותה תקופה לא היה באפשרותה להתקבל לעבודה, וגם לא להינשא. בכתב תביעה שהגיש לבית המשפט השלום בחיפה בשמה עו"ד שחר לוינזון ממשרד עו"ד יוסף ישורון בעיר, הוא תיאר כי תעודת הזהות הראשונה שלה הונפקה בלשכת האוכלוסין בלוד, שם התגוררה באותה עת. בשנת 2006 הונפקה לה באותה לשכה תעודה נוספת, לאחר שתעודת הזהות שלה נגנבה.

 

ב-2009 פנתה ללשכת האוכלוסין בנתניה, לאחר שתעודתה אבדה. הפקידה במקום בדקה ברשומות פרטים על אודותיה וגילתה כי לוחידי אחות תאומה. היא דרשה ממנה להביא עמה את אחותה התאומה, כתנאי לקבלת התעודה. מאחר שלא עמדה בקשר עם אחותה באותה עת, לא נענתה לבקשה.

 

בהמשך מתוארת מסכת ביורוקרטית של "לך ושוב". גם כאשר הצליחה וחידי לשכנע את אחותה להתייצב עמה בלשכת האוכלוסין ברמלה, טען משרד הפנים כי וחידי "זייפה" את זהותה, ואף חייב את האחות להנפיק דרכון חדש. בהמשך היא חויבה שוב להגיע ללשכה, הפעם עם אביה ואמה, אך שוב ללא הועיל.

 

רק בינואר 2012 הצליחה סוף סוף וחידי לקבל לידיה תעודת זהות חדשה, אלא שנדרשה כתנאי להיחקר במשטרה, בתואנה שבעת שקיבלה את תעודת הזהות הקודמת הציגה למשרד הפנים תמונות של אחותה. "מחדל זה צובט את הלב והנפש. לא רק שהוא משולל כל יסוד, כיצד תישמע האשמה זו בשיהוי של שש שנים, ומדוע האשמה אנכרוניסטית זו שהועלתה לראשונה בשנת 2012 תהווה הצדקה לאי הנפקת תעודת זהות במשך שלוש שנים?", תהה עו"ד לוינזון בכתב התביעה.

 

"במשך שנתיים כבלו את ידיה של התובעת", מתואר בתביעה, "להתנהל ככל אזרח במדינה. שכן כלל מקומות התעסוקה דרשו ממנה תעודת זהות והיא לא יכלה להמציא להם אחת כזו. התובעת פשוט לא יכלה להתפרנס בכבוד וגם לא לנהל חיי משפחה תקינים ולהינשא, מאחר שלא הייתה ברשותה תעודת זהות מונפקת".

 

סכום התביעה, 372,482 שקל, חושב על סמך הסכומים שיכולה הייתה וחידי להרוויח אילו עבדה בתקופה המדוברת, הצטברות חובותיה באותה עת, פיצויי עונשין וכן פיצויים בגין פגיעה בכבוד ובמימוש עצמי.

 

ממשרד הפנים נמסר כי רק בינואר 2010 הגישה וחידי בקשה לקבלת תעודת זהות חדשה במקום זו שאבדה. "לאור העובדה שהיא תאומה זהה ולאור ניסיון העבר שאותו לא נוכל לפרט, התבקשה להציג הוכחות חד משמעיות שיאפשרו את זיהויה. וחידי סירבה תקופה ארוכה לפעול בהתאם ועל כן לא הונפקה תעודת זהות חדשה, כל עוד לא בוצע זיהוי חד משמעי, כפי שנעשה בכל בקשה דומה אחרת במטרה למנוע גניבת זהות והתחזות. רק בשנת 2012 הואילה להוכיח את שנדרשה ונופקה לה תעודה חדשה". תשובה מפורטת ימסרו נציגי המשרד בבית המשפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעודה נחשקת (ארכיון)
צילום: דפנה מקל
עו"ד שחר לוינזון
צילום: גוסטבו הוכמן
מומלצים