שתף קטע נבחר

כך יוצרים אוזניות בהתאמה אישית

במעבדת קול רם מזריקים חומר מיוחד לאוזן ומייצרים אוזניות בהתאמה אישית שמבטיחות איכות גבוהה ואטימה יעילה מהסביבה. איך זה נעשה והאם הן עושות את העבודה?

אוזניות In Ear (כאלה שנכנסות לתוך האוזן) רגילות מיוצרות על פי מבנה אוזניים ממוצע. אבל זה בעייתי, כי בדומה לטביעת האצבע, אף אוזן לא זהה לאחרת. אוזניות רגילות לעיתים נופלות מהאוזניים או שהסאונד דל מדי כי האוזניה לא נכנסת מספיק עמוק לתעלת השמיעה.  בשוק יש גם לא מעט אוזניות המבטיחות הפחתת רעשי סביבה אך רובן גדולות ומסורבלות, ולא תמיד נוחות על כל אוזן. 

 

 

 

מעבדת קול רם שברמת גן מייצרת אוזניות מותאמות אישית לפי תבנית האוזן שאמורות ליצור אטימה משמעותית מהסביבה. חשוב לציין שלא מדובר במוצר זול. אם אוזניות כפתור רגילות עולות כמה עשרות שקלים, הרי שבאוזניות האישיות מדובר בהוצאה גדולה בהרבה. מחיר הדגם ההתחלתי, ה-T3 הוא 1,000 שקל, ה-T2 נמכר ב-2,500 שקל וה-T1 שלכם תמורת 3,500 שקלים.

 

מבין שלושת הדגמים בסדרה, בדקנו את הפשוט מביניהם והוא מיועד למי שמעוניין בחוויה מוזיקלית ייחודית מבלי להוציא סכום השווה לשכר החציוני במשק. האוזניות בבסיסן נועדות למוזיקאים, שחיינים ולכל אודיופל שמעוניין בסאונד איכותי, אך מבחינתי הן בעיקר לבידוד סביבתי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

במיוחד לך

להתאמה האישית יש משמעות בעיקר בעניין הנוחות והבריאות - האוזניה נבנית במיוחד לך, היא מתאימה הכי טוב ספציפית אליך ולכן האטימה המובטחת מפחיתה רעשי רקע בצורה משמעותית גם תוך כדי תנועה. ובגלל שהאטימה כל כך טובה - אין צורך להגביר כדי לשמוע כראוי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

כך זה עובד

טכנאי המעבדה מערבב חומר אפוקסי המורכב משני חלקים, ויוצר את הסיליקון הרך שיהפוך לתבנית ממנה יכינו את האוזניות. לאחר מכן הוא מכניס ללקוח אטם המחובר לשני חוטים, לתוך תעלת השמע, כדי למנוע מהחומר לחדור פנימה. הטכנאי מכניס את החומר הרך לתוך מתקן מיוחד ואותו הוא  מזריק אל חלל האוזן. תוך כמה דקות החומר מתקשה כשהוא בצורה המדויקת של פנים האוזן ותעלת השמע. מהתבנית הם יוצרים תשליל, שממנו אפשר לייצר את האוזניות עצמן. התהליך בבסיסו זהה לכל יצירת תבנית, לאו דווקא של אוזניות. אך החומרים עצמם והטכניקה שבה הם ממקמים את הדרייברים בתוך הסיליקון, היא כבר סוד שהם לא גילו לי.

 

 

חוויה חדשה

האוזניות הגיעו בתוך קופסה מרופדת קטנה המזכירה ארגז הטסה של ציוד הגברה, ובה האוזניות הצבעוניות שנראות כמו ז'וז'ואים. קול רם מתאימים שני דגמי Live למוזיקאים ושלושה דגמים של אוזניות In Ear, ה-T3, T2 ו-T1 לחוויה כללית. לידיי קיבלתי את דגם ה-T3 ובו דרייבר אחד שאחראי על כל תחום התדרים 16-20KHz. בחנות הדריכו אותי כיצד להכניס את האוזניות למקומן כראוי אך לקח לי עוד כשבוע להתרגל לתהליך. בכל זאת, להחדיר עצמים לתעלת השמיעה זו פעולה קצת יוצאת דופן. לאחר כשבוע האוזניות הרגישו כאילו התרככו מעט, או שלפחות אני למדתי איך לשים אותן נכון. לאור העובדה שהמודל מדויק מאוד, יש חשיבות גבוהה להתקנה נכונה באוזן, שכן כשמיקמתי אותן לא בדיוק, הן גרמו לכאבים מאוד לא נעימים. עם התרגול הצלחתי להתגבר על התחושה הקצת מוזרה ועכשיו אין כל כאב וההרגשה נוחה מאוד.

 

 

איך נשמע?

את הדרייברים, שהם הרמקולים הקטנים שבתוך האוזניות מייצרת חברת ACS הבריטית. את הצליל בדקנו באייפון שכידוע לא בדיוק הנגן הכי מוצלח בעולם, אך גם מכרטיס קול מקצועי. כשאת המוזיקה הפעלתי ממקור ברמה פשוטה וגם הקלטות Loseless ברמה גבוהה. בשני המקרים הסאונד היה חד ועשיר, אך חלש בבאסים. אחרי זמן מה גיליתי שלא מיקמתי את האוזניות כראוי וכשהן נכנסו למקומן המדויק, הבאסים השתפרו אך לא הפכו למדהימים. כשחיברתי את האוזניות לכרטיס קול וניגנתי מהתופים האלקטרונים (דרך Addictive Drums אם תהיתם) הקיק (התוף הגדול שמול הרגל) היה אנמי לחלוטין, כשהגברתי ב-EQ את התחום הנמוך, הצליל התעוות. כפי שהחברה מציינת, T3 מיועד לקהל הכללי ולאו דווקא למוזיקאים. עם זאת האטימה מהסביבה שה-T3 מציעות הובילו לכך שיכלתי להנמיך משמעותית את הווליום היות ולא שמעתי את מכות המקל על הפדים - וזה מצוין.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים