שתף קטע נבחר

מכס היו"ר להדרכה: ריבלין חוגג את יום ירושלים

אחרי שהודח מתפקידו בכנסת, מצא רובי ריבלין זמן להדריך מטיילים לרגל היום המציין את איחוד עיר הבירה. מבית ילדותו בשכונת רחביה, דרך בית אוסישקין ועד למשרדו הראשון של בן גוריון. "יש יתרונות לא להיבחר לכל תפקיד, זה מפנה לך זמן"

שנת 1947, רחוב אבן עזרא בשכונת רחביה בירושלים. הטלפון היחיד היה מצוי אז בבית משפחת ריבלין, שבו התגורר רובי בן ה-8. "השכנה רעננה מרידור כרעה ללדת ועוצר הוטל על השכונה", הוא מספר. "מהטלפון שבביתי שמספרו היה 2144 צלצלנו על מנת לסדר את יציאתה של רעננה לבית החולים, שם ילדה את בנה דן מרידור. כך שגם בזכות העניינים האלה אנחנו יכולים להתברך".

 

תמונת המחזור של ריבלין (צילום: לשכת רובי ריבלין) (צילום: לשכת רובי ריבלין)
תמונת המחזור של ריבלין(צילום: לשכת רובי ריבלין)

 

ריבלין מדריך בירושלים (צילום: שלומי כהן) (צילום: שלומי כהן)
ריבלין מדריך בירושלים(צילום: שלומי כהן)

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

לכבוד יום ירושלים שחל היום (ד'), ח"כ ראובן (רובי) ריבלין סייר אתמול ברחובות העיר שהפכו לסיפור חייו, והדריך מטיילים. "יש יתרונות לא להיבחר לכל תפקיד", הוא פותח מחויך, "זה מפנה לך זמן".

 

ריבלין בילדותו בצופים (צילום: לשכת רובי ריבלין) (צילום: לשכת רובי ריבלין)
ריבלין בילדותו בצופים(צילום: לשכת רובי ריבלין)

 

הסיור התחיל בבית ילדותו. "כולם יודעים שהיום רחביה היא מותג אצולה אשכנזית, אני מדגיש שהשכונה הוקמה ביוזמת האצולה הספרדית. ברחביה יש את המפגש האמיתי והאינטגרציה". ריבלין מספר על שכניו השופטים, השרים והגברת פרוינד שהייתה תופרת את "המילה האחרונה". לדברי ריבלין, "הפנים משתנות אבל ההיסטוריה מעצבת את ירושלים, ירושלים היא שלמה ואת השלם אי אפשר לחלק. אנחנו והשכנים נועדנו לחיות יחד".

 

הרחובות בשכונת רחביה נושאים לא מעט שמות של אנשי תרבות מזרחים. ריבלין מספר מדוע אין שם רחוב על שם יהודה הלוי: "ברחוב יהודה הלוי הקים מנחם אוסישקין את ביתו, ואז הוא בא לראשי הסוכנות ואמר להם אני רוצה רחוב על שמי, הם אמרו לו - בוודאי אחרי מותך. אמר להם - אני רוצה להיות בטוח שיהיה רחוב והכריח לקרוא את רחוב יהודה הלוי על שמו. וברחוב אוסישקין זכה אוסישקין לגור בבית אוסישקין".

 

מוצא זמן להדרכה. ח"כ ריבלין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מוצא זמן להדרכה. ח"כ ריבלין(צילום: מוטי קמחי)

 

בבית "יד בן צבי" מספר ריבלין על טקס קבלת הפנים שנערך ברחבה בפעם הראשונה לשגריר גרמני והצביע על ביתו המרשים והעשיר של השר דב יוסף, שהיה שר הקיצוב והאספקה בתקופת הצנע וכן אחראי ל"תלושים". "רבותיי ההיסטוריה חוזרת", מסנן אחד המשתתפים בסיור.

 

ריבלין למד בגימנסיה. סמוך לשם ברחוב אבן גבירול היה משרדו של ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון. "היינו מגיעים לכאן כשלא היינו מצליחים לקבל את החתימה של בן גוריון ליד ביתו, היינו עושים תחרות למי יש יותר חתימות והיינו מקבלים מכל הפוליטיקאים חתימות. היה ידוע שקשה לקבל את חתימתו. היית יכול להחליף שש חתימות של מנחם בגין תמורת אחת של בן-גוריון ולא חלילה כי אני מזלזל בו, הוא היה אדם חביב עם הרבה יותר זמן פנוי. לקח לו 30 שנה להפוך לראש ממשלה".

 

התחנה האחרונה בסיור היא "הכנסת הישנה" ברחוב קינג ג'ורג' שבו שוכן היום בית הדין הרבני. ריבלין מספר: "אני זוכר את האירוע ההיסטורי שבו היה היציע פרוץ ומישהו שביקש למחות זרק רימון שממנו נפצע בן גוריון. הייתי בא לפה כילד בן 11, במזנון הייתה יושבת פולה בן גוריון, מזיזה את הווילון ומאשרת

ובודקת מה עושה בעלה ונותנת הוראה מתי להאכילו". ריבלין מבטיח לתקן את המצב: "בעוד מספר חודשים המבנה יוחזר למדינה, נשחזר את אולם המליאה ונקים בו מוזיאון ונחזיר עטרה ליושנה".

 

לדברי מנכ"ל "יד בן-צבי", יעקב יניב: "הסיור מהווה אירוע פתיחה של מכלול אירועי ירושלים המתקיימים כמדי שנה ב'יד בן-צבי', בהם מרתון הסיורים, סינדרום ירושלים ועוד שלל פעילויות. המפגש היה מרגש ומעשיר ונשמח להתחיל מסורת שבה ח"כ ריבלין ידריך מדי שנה סיור בעקבות נקודות ציון חשובות בחייו השלובות בחיי המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמח בחלקו. ריבלין
צילום: אוהד צויגנברג
ריבלין הצעיר
צילום: לשכת רובי ריבלין
מומלצים