שתף קטע נבחר

צפו: יהלומים ו"בן ערובה". ככה פותחים פרלמנט

בטקס מסורתי מפואר פתחה המלכה את מושב הפרלמנט ושטחה את תוכנית הממשלה. בזמן שאחד המחוקקים היה "בן ערובה" בארמון, כמיטב המסורת, היא חבשה כתר יהלומים וסיפרה על החוקים שיביאו לבריטניה "אנשים שתורמים" וידחו את האחרים

המסר עסק בחסכנות וצנע, אבל השליחה הייתה הפאר בהתגלמותו. מלכת בריטניה אליזבת השנייה התייצבה היום (יום ד') בפני הפרלמנט ובישרה לאומה על התוכנית הממשלתית לצמצום ההגירה, קיצוץ בתשלומי רווחה, עידוד עסקים והשקעה בתשתיות – כשהיא ישובה על כיסא מלכות מוזהב ולראשה כתר מקושט ב-3,000 יהלומים.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

נאום המלכה הוא גולת הכותרת בטקס המסורתי של פתיחת הפרלמנט שנערך מדי שנה ברוב הדר. הנאום נכתב למעשה על ידי הממשלה המכהנת באותה עת, במקרה זה ממשלתו השמרנית של דייויד קמרון, אך הוא נקרא בידי המונרך, מול קהל של מחוקקים ולורדים חובשי פאות ולבושים בלבוש מסורתי.

 

אך הפעם, בתקופה זו של כלכלה מדשדשת, היה העירוב של הוד מלכותי ותוכן פרוזאי בולט מהרגיל. הכלכלה הבריטית צמחה רק ב-0.3 אחוזים ברבע הראשון של השנה, לאחר שבשני הרבעים הקודמים חוותה מיתון.

 

המלכה חזרה על הטקס שלו התרגלה במשך 61 שנות כהונתה. היא הגיעה לפרלמנט בכרכרה רתומה לסוסים מארמון בקינגהאם, מלווה בבעלה הנסיך פיליפ. היא לבשה שמלה בגוון שנהב וחבשה לראשה את הכתר האימפריאלי כשקראה את הנאום בבית הלורדים.

 

הלורדים והמחוקקים. הטקס רווי רמיזות היסטוריות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הלורדים והמחוקקים. הטקס רווי רמיזות היסטוריות(צילום: AFP)

 

משפחת המלוכה בפרלמנט (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
משפחת המלוכה בפרלמנט(צילום: Gettyimages)

 

האירוע רווי רמיזות היסטוריות שמסמלות את המתח בין המונרך לפרלמנט. למשל, המחוקקים מבית הנבחרים טרקו את הדלת בפניו של האיש שזימן אותם לבית הלורדים – אקט שמסמל את עצמאותם. מאז שהמלך צ'רלס הראשון ניסה לעצור את חברי בית הנבחרים ב-1642, וסיים את דרכו נידון למוות ומופרד מראשו. במשך הנאום הוחזק מחוקק כ"בן ערובה" בארמון בקינגהאם בצעד סמלי שנועד להבטיח את חזרתה בשלום של המלכה.

 

איתות לצ'רלס וקמילה

הנאום נכתב על מגילה בדיו שמתייבשת תוך שלושה ימים. הדברים עצמם נמשכו דקות ספורות.

 

בנושא ההגירה, שמעסיק רבות את הממשלה וכלי התקשורת הבריטים, אמרה המלכה כי הרפורמה החדשה שמקדמת הממשלה תעשה את בריטניה למדינה ש"מקבלת אנשים שיתרמו לה ודוחה מעליה את אלו שלא יעשו כן". חוקי ההגירה המוצעים במסגרת הרפורמה יגבילו את הנגישות של המהגרים לשירות רפואי, יטילו קנסות על עסקים שיעסיקו מהגרים ללא היתר עבודה ויקלו על גירוש זרים שהורשעו בפלילים.

 

הצעדים החדשים אמורים למחות את הרושם הציבורי שלפיו מהגרים מנצלים את מדינת הרווחה הבריטית – תחושות שהביאו להגברת התמיכה במפלגת העצמאות הבריטית, שהיא מפלגה שמתנגדת לאיחוד האירופי ומאיימת על שלטון הממשלה השמרנית של קמרון.

 

המלכה והנסיך לאחר הנאום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המלכה והנסיך לאחר הנאום(צילום: AFP)

צ'רלס וקמילה בדרכם לנאום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
צ'רלס וקמילה בדרכם לנאום(צילום: רויטרס)

קמילה בפרלמנט. זכתה לתשבוחות בתקשורת על הופעתה (צילום: AP) (צילום: AP)
קמילה בפרלמנט. זכתה לתשבוחות בתקשורת על הופעתה(צילום: AP)

המלכה נואמת. בכתר 3,000 יהלומים (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
המלכה נואמת. בכתר 3,000 יהלומים(צילום: Gettyimages)

 

בפן הכלכלי הבטיחה המלכה השקעה בתשתיות אנרגיה ומים ובניית קו רכבת מהיר מלונדון לברמינגהם, העיר השנייה בגודלה באנגליה. לא היה רמז לשינוי בכוונת הממשלה לקצץ בתקציב כדי להפחית את הגירעון. המלכה הבטיחה גם "סוכריות" לתושבים שמאסו במחירים המאמירים ובמשכורות הקפואות – גני ילדים זולים וטובים יותר, מערכת פנסיה ממלכתית פשוטה יותר וגבול עליון לתשלומים על טיפול בזקנים כדי שזקנים לא יצטרכו למכור את בתיהם כדי לממן את הטיפול בהם.

 

בלטו בהיעדרן התוכניות לאפשר למשטרה ולגופי מודיעין לרגל אחר חשבונות אימייל ורשתות חברתיות.

 צעדים אלה פורסמו בשנה שעברה במסגרת הצעות חוק ועוררו זעם מצד ארגוני זכויות אזרח. במקום זה, המלכה אמרה שיינקטו צעדים להיאבק בפשע מקוון, אך לא פירטה.

 

לצדה של המלכה ישבו בנה הנסיך צ'רלס ואשתו הדוכסית קמילה. נוכחותם נתפשת כסימן לעליית כוחו של יורש העצר, שאמור לרשת את אמו בת ה-87. הארמון הכריז אתמול כי הנסיך יחליף את אמו בכנס של ראשי מדינות חבר העמים הבריטי בסרי לנקה בנובמבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
בריטניה נאום המלכה אליזבת פרלמנט
צילום: Gettyimages
מומלצים