שתף קטע נבחר

עיתונאים של חמאס שנהרגו בעזה יונצחו בארה"ב

מחמוד אל-קומי וחוסאם סלאמה נהרגו במתקפה ממוקדת על מכוניתם במבצע עמוד ענן. ישראל טענה כי על אף שהם צלמי חדשות, הם נחשבים פעילי טרור. כעת מוזיאון תקשורת מוביל בוושינגטון יצרוב את שמותיהם בקיר הזיכרון שלו

עיתונאים או מחבלים? מוזיאון התקשורת "ניוזיאום" בוושינגטון הודיע כי הוא מצרף את שמותיהם ותצלומיהם של שני צלמי חדשות מטעם חמאס לקיר הזיכרון לעיתונאים שנהרגו במהלך עבודתם. השניים, מחמוד אל-קומי וחוסאם סלאמה, עבדו עבור ערוץ הטלוויזיה של חמאס, "אל-אקצה", ונהרגו בהפצצה אווירית על רכבם במהלך מבצע עמוד ענן.

 

חדשות נוספות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

אל-קומי (משמאל) וסלאמה ()
אל-קומי (משמאל) וסלאמה

 

כמה תקיפות ישראליות של עיתונאים עוררו אז תהיות ואף ביקורת בעולם, בעוד ישראל התייחסה לכך כאל פגיעה ביעדי טרור לגיטימיים. ב-18 בנובמבר 2012 דיווחו הפלסטינים על פגיעה בשני מרכזי תקשורת במבנים רבי קומות. המשרדים של ערוץ הטלוויזיה של חמאס, "אל-אקצה", נפגעו, וכך גם משרדי ערוץ לבנוני המשדר מהרצועה, "אל-קודס". שמונה עיתונאים נפצעו.

 

יומיים לאחר מכן דווח בכלי התקשורת בעולם כי שלושה עיתונאים פלסטינים נהרגו בשתי תקיפות ממוקדות של המכוניות שבהם נסעו במקומות שונים ברצועה. סלאמה ואל-קומי נהרגו לא רחוק מבית החולים שיפא בעיר עזה. ההרוג השלישי הוא מנהל התוכניות החינוכיות של "אל קודס", שנהרג במרכז הרצועה.

 

הפצצה ממוקדת של מרכז התקשורת שבו פעל ערוץ חמאס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפצצה ממוקדת של מרכז התקשורת שבו פעל ערוץ חמאס(צילום: AFP)

תקיפת מרכז התקשורת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תקיפת מרכז התקשורת(צילום: רויטרס)

  

דובר חמאס אמר אז כי ישראל הפכה את העיתונאים למטרה כדי "להשתיק את קולם של האנשים האמיצים בעזה". ואילו דוברת מטעם צה"ל אמרה כי השלושה היו פעילי חמאס הקשורים לפעילות טרור. על תקיפת מרכזי התקשורת אמר צה"ל כי הם שימשו את חמאס להפעלת מוקדי פיקוד ובקרה ולכן הותקפו באופן "כירורגי" באמצעות טילים שחדרו לקומות מסוימות.

 

באתר צה"ל נכתב כי אל-קומי וסלאמה אכן היו צלמים אך הם אינם זכאים להחזיק בתואר "עיתונאים" שכן הם קיבלו את משכורתם מארגון טרור והם שירתו את מטרות ארגון הטרור, ששידוריו מעודדים ומשבחים תקיפת אזרחים ישראלים.

 

באתר המוזיאון האמריקני, שעוסק בתיעוד של עולם התקשורת והחדשות, נכתב: "גלעד העיתונאים הוא מחווה לכתבים, צלמים ושדרנים שמתו כשסיקרו את החדשות. שמותיהם של יותר מאלפיים אנשים מרחבי העולם צרובים בקיר הזכוכית".

 

תיאורו של אל-קומי באתר ה"ניוזיאום" ()
תיאורו של אל-קומי באתר ה"ניוזיאום"

תיאורו הזהה של סלאמה באתר ה"ניוזיאום" ()
תיאורו הזהה של סלאמה באתר ה"ניוזיאום"

 

באתר מופיעות תמונותיהם של השניים, לצד עיתונאים רבים אחרים מהעולם, ונכתב הסבר קצר על כל אחד מהם.

על אל-קומי נכתב: "הוא היה אחד משני צלמים של אל-אקצה שנהרגו במתקפה אווירית ישראלית. הם סיקרו את הלחימה בין ישראל וארגון המיליטנטי חמאס, ששולט ברצועת עזה, כשטיל פגע במכוניתם. ערוץ אל-אקצה אמר כי מכוניתם סומנה בבירור באותיות TV". על סלאמה נכתב הסבר דומה.

 

השבועון השמרני "וויקלי סטנדרד" מתח היום ביקורת על הכוונה של הניוזיאום "להלבין" שני חברים בארגון טרור ולהפוך אותם לעיתונאים לגיטימיים. הוא אינו מביא את תגובת המוזיאון אך מצטט בהרחבה מאתר צה"ל.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים