שתף קטע נבחר

אסד תקף בפייסבוק את הישראלי שמסייע לפליטים

בעמוד הפייסבוק הרשמי של נשיא סוריה בשאר אסד פורסמה תמונתו של איש העסקים הישראלי מוטי כהנא שהתראיין ל-ynet וסיפר על הסיוע ההומניטרי שמימן לפליטים סורים. כהנא בתגובה: "אין תמיכה גדולה יותר מהשנאה של אסד ותומכיו"

מסתבר שלמרות מלחמת ההישרדות הקשה של אסד ואנשיו, יש להם זמן גם לקרוא את ynet ולהגיב בעמוד הפייסבוק האישי של הנשיא אסד. ביום שישי פורסם ב-ynet ראיון עם מוטי כהנא, איש עסקים ישראלי שחבר לגורמי אופוזיציה, כדי לספק מצרכי יסוד לפליטי מלחמת האזרחים השוהים בשטחי טורקיה, בירדן ובתוך סוריה עצמה.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

מוטי כהנא הוציא לדבריו 100 אלף דולר מכספו האישי והצליח לגייס מבתי כנסת בארצות הברית עוד חצי מיליון דולר כדי להעביר סיוע במזון ותרופות. באחרונה הוא סיפר שהחל לסייע בהלוואות קטנות בלא ריבית לנשים סוריות פליטות כדי לעזור להן להשתקם. לצורך זה הוא הקים בארצות הברית ארגון שלא למטרות רווח.

 

בעמוד הפייסבוק של אסד מיהרו לפרסם את הצילום שבו נראה מוטי כהנא מניף את דגל סוריה החופשית. הכיתוב בערבית: "איש עסקים ישראלי יהודי מוטי כהנא מניף את דגל המורדים בכינוס בוושינגטון שבו השתתפו נציגי המורדים".

 

התמונה שפורסמה בעמוד הפייסבוק של אסד (צילום: יצחק בן-חורין) (צילום: יצחק בן-חורין)
התמונה שפורסמה בעמוד הפייסבוק של אסד(צילום: יצחק בן-חורין)

 

מוטי כהנא פרסם תגובה תחת התמונה וכתב: "אדוני הנשיא, בוא ניפגש ונדבר על איך אפשר לעזור לנשים ולילדים של סוריה. אני לא מבין מה הבעיה שישראלי או יהודי אמריקני עוזר לנשים ולילדים סורים. אם קשה לך לנסוע, אני מוכן להגיע לפגוש אותך".

 

כצפוי, התגובה נותרה ללא תשובה. מלחמת יחצ"נות של המשטר ברשת החברתית על ידי איזכור הקשר בין המורדים לבין ה"כיבוש הישראלי", לא ממש פעלה לטובת המשטר. הפרסום בעמוד שזוכה ליותר מ-400 אלף לייקים גרר שיח רב ברשתות החברתיות. רבים הגיבו בחיוב על הסיוע של ישראלי לפליטים הסורים. אלפים בעולם הערבי הגיבו בעד ונגד, בעיקר בטוויטר.

 

מוטי כהנא הגיב בהתלהבות לתגובה של משטר אסד לפעילות שלו. "תראה, הם מתייחסים אליי. עשו לי כבוד באתר של אסד", הוא אמר ל-ynet. "אני מתרגם את מה שהם כתבו למילים שלי: מוטי, ישראלי, עוזר לפליטים סורים באספקה ומחזק נשים באמצעות יוזמת מימון קטנה. באופן אישי לא יכולתי לקבל תמיכה גדולה יותר מהשנאה של אסד ותומכיו".

 

מוטי כהנא אומר עכשיו כי "יש כאלה שמקללים אותי בארצות ערב וגם בישראל, אבל רוב התגובות הן חיוביות. קיבלתי גם פניות של אנשים בעולם הערבי ששאלו איך הם יכולים לעזור".  

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פליטים סוריה בטורקיה. (ארכיון)
צילום: EPA
מומלצים