שתף קטע נבחר

ועד נמל אשדוד ללפיד: "לא אנחנו גורמים לעוני"

הבטחתו של שר האוצר "לטפל בנמל כי זו שערורייה" לא מרגשת את העובדים באשדוד. "אנחנו מכניסים כסף למדינה ומרוויחים אותו בעבודה קשה", אמרו. "אם רוצים להפר הסכמים, אנחנו פה". ועד עובדי חברת חשמל: עם רפורמה המחיר יעלה. בהסתדרות הכחישו שיש הבנות בין לפיד לעיני בנושא

התבטאויותיו האחרונות של יאיר לפיד נגד נמל אשדוד וגופים נוספים המאוגדים בהסתדרות לא הפתיעו את עובדי הנמל, שיודעים כי בעתיד ייעשו מאמצים לביצוע רפורמת הנמלים. עם זאת, הם לא קיבלו בהבנה או באהדה את התבטאותו של שר האוצר שאמר: "נצטרך לטפל בנמל כי זו שערורייה".

 

עוד ידיעות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בכיר בוועד עובדי נמל אשדוד אמר הבוקר (יום ה') ל-ynet: "אנחנו לא אויבי המדינה, אנחנו לא הגורם למדד העוני הנמוך מבין מדינות OECD, ההיפך הוא הנכון. אנחנו מכניסים כסף למדינה ואת כספנו אנחנו מרוויחים ביושר ובעבודה קשה. אם שר האוצר רוצה לטפל במשבר, הוא צריך לעשות זאת מול יו"ר ההסתדרות שהבהיר לו בעבר הלא רחוק מה כוחו של חוק במדינה דמוקרטית".

 

בראיון ל-ynet הסביר לפיד כי במרכז סדר היום שלו יעמדו, בין השאר, הוועדים הגדולים במשק: "ציבור העובדים אינו אויבנו, כל הדברים שצריך היה לעשות מול ציבור העובדים, ידיים על השולחן, אנחנו נצטרך לטפל בנמל אשדוד כי זו שערורייה, אנחנו נצטרך לטפל בחברת החשמל כי זה שערורייה".

 

לדבריו, "הדיון על חברת החשמל והנמלים לא יתחיל, הוא כבר התחיל, הוא מתנהל מתחת לרדאר", והתחייב: "אני לא אעמוד מן הצד ואסתכל על זה ואגיד 'זה לא קורה', זה קורה וצריך לטפל בזה. 65 שנה איש לא מטפל בזה. אני חודשיים שר אוצר ואנחנו כבר מטפלים בזה. אין סיכומים ביני לבין עיני, יש תהליך".

 

יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי התייחס לכוונה "לטפל בנמל", והסביר: "אני לא יודע מה זה 'לטפל'. יש הסכמים קיבוציים בכל הנמלים. אנחנו מצפים מממשלת ישראל ומיאיר לפיד לכבד אותם. זו מדינת חוק ומדינת הסכמים, ואם מישהו רוצה להפר אותם או לפעול בניגוד לחוק, שיזכור שאנחנו פה". אדרי חש כי "בסך הכול הבינו שעם ההסתדרות לא פועלים בכוח. אפשר לדבר על הכול ולראיה - ההסכם הקיבוצי של המגזר הציבורי. כשבאים אלינו בלי רעש ובלי התלהמות ויושבים מדברים איתנו, אנחנו מבינים".

 

לשאלה אם יש הבנות בין שר האוצר ליו"ר ההסתדרות על שינוי בתנאי העסקתם של עובדי הנמל, השיב אדרי בשלילה, אך אמר כי "יש הבנות על דרכי פעולה. לא יורים אלא יושבים לדבר איתנו, אלו הן ההבנות. אין הבנות מראש על מה הולך להיות, זה גם לא נכון לפעול ככה. אנחנו משדרים וממשיכים לשדר לכולם, שמי שרוצה שינוי - שיבוא לדבר איתנו. כרגע אין שום סיכום על שינוי התנאים של עובדי הנמל".

 

חברת החשמל: "דבר איתנו"

גם בחברת החשמל לא נותרו אדישים לדברי השר. יו"ר ועד עובדי החברה במרחב צפון, יעקב דבידה, אמר כי הוועד גיבש כבר לפני שנים מתווה לרפורמה, ומי שבלמו אותה הם "נערי האוצר". לדבריו, "הם רוצים רפורמה דה-פקטו, בלי לשבת עם נציגי העובדים. צריך לזכור שמתווה של רפורמה מוצלחת צריך להיות במצב של win-win שבו כולם מרוויחים. לא יכול להיות שזה יהיה מהלך חד-צדדי. שר האוצר צריך להגדיר מה הוא רוצה - לסגור את הגירעון או להילחם בוועדים? כרגע הוא רק מזגזג על סמך מה שהוא קורא בפייסבוק", אמר.

 

דבידה, שהוא גם ממלא מקום יו"ר המזכירות הארצית של עובדי חברת החשמל, אמר כי הכדור נמצא במגרשו של לפיד. "הוא צריך להוריד את הטונים, לא לאיים במלחמות כי אנחנו יודעים להשיב מלחמה שערה. אני לא רוצה להתלהם, אבל צריך לזכור שכמוהו היו כבר עשרות. השורה התחתונה היא שגם אם שכר עובדי חברת החשמל יירד ל-0, זה לא קשור למחיר החשמל, כי הוא נועד לכסות את החובות שנוצרו בגלל הלוואות, שנועדו להשקעה בתשתיות". הוא הסביר כי עלות הקמת תחנת כוח עומדת על 8-7 מיליארד שקל, "וזו השקעה של החברה, לא של המדינה".

 

"בסופו של דבר הציבור צריך לדעת שגם על רפורמה הוא ישלם. אם ייצור החשמל יגיע בסופו של דבר רק לידיים פרטיות, המחיר רק יעלה, כי חברה פרטית רק רוצה להרוויח. זה לא שמישהו אחר שש היום לייצר חשמל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
נמל אשדוד. "לא אויבים"
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים