שתף קטע נבחר

דיווח: רוסיה שלחה ספינות קרב לחופי סוריה

מוסקבה ממשיכה לחבק את נשיא סוריה אסד. לאחר שהודיעה כי לא תבטל את מכירת טילי ה-S-300 המתקדמים, דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי רוסיה שלחה לפחות 12 ספינות קרב שיפטרלו סמוך לבסיסה הימי בסוריה. וזה לא הכול, "ניו יורק טיימס" דיווח כי רוסיה העבירה לאחרונה לאסד טילי "יאחונט" משופרים

רוסיה שלחה לפחות 12 ספינות קרב שיפטרלו סמוך לבסיסה הימי בסוריה, במהלך שאותו כינו גורמים אמריקניים ואירופאיים רשמיים - צעד אגרסיבי שנועד להזהיר את המערב ואת ישראל שלא להתערב במלחמת האזרחים במדינה. כך דיווח הבוקר (יום ו') העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל". 

 

דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

סוכנות הידיעות הסורית הרשמית "סאנא" דיווחה כבר אתמול כי חמש ספינות מלחמה רוסיות חצו אתמול את תעלת סואץ ונכנסו למי הים התיכון. דובר הצי הרוסי באוקיינוס האטלנטי הצהיר כי מדובר בפעם הראשונה זה עשורים שספינות מלחמה של הצי הרוסי באוקיינוס השקט שטות באזור. לדבריו, הספינות הרוסיות עושות דרכן לקפריסין כדי לעגון בנמל לימסול. שר ההגנה הרוסי אמר: "משרד ההגנה הרוסי החל להקים כוח מיוחד של ספינות מלחמה בים התיכון כדי להגן על האינטרסים של רוסיה באזור".

 

מאמצי ישראל עלו בתוהו. נתניהו ופוטין (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מאמצי ישראל עלו בתוהו. נתניהו ופוטין(צילום: EPA)

לפנות בוקר דווח ב"ניו יורק טיימס" כי רוסיה העבירה לסוריה טילי שיוט מתקדמים נגד ספינות. ככל הנראה, מדובר בדגם משופר של הטיל הרוסי "יאחונט", שמהווה איום חמור על ספינות חיל הים ועל אסדות הגז הנמצאים בטווח של עד 300 ק"מ מהחוף. בין היתר, בדגם המשופר הותקנה מערכת רדאר חדשנית, שמאפשרת יכולת פגיעה מדויקת יותר. רוסיה כבר העבירה לסוריה טילי "יאחונט" בעבר, אבל לפי הגורמים האמריקנים הדגם שהועבר כעת לידי משטר אסד הוא דגם משופר בהרבה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

בתוך כך, ראש הוועדה לענייני חוץ בפרלמנט ברוסיה, אלכסיי פושקוב, אמר כי שליחת טילי S-300 לסוריה היא "מסר מרוסיה" שנועד להבהיר כי היא לא תומכת בהתערבות צבאית במדינה המשוסעת.

 

פשקוב אמר את הדברים בראיון ל-CNN. "סוריה ביקשה מרוסיה לספק לה כלים להגן על עצמה מתקיפות אוויריות", אמר הבכיר הרוסי. "ראינו איך כוחות נאט"ו תקפו מהאוויר בלוב, ורוסיה לא תומכת בהתערבות שכזו". הוא הוסיף וסיכם: "אנחנו נגד איסור טיסה מעל סוריה, משום שזה הצעד הראשון להתערבות צבאית".

 

הרוסים: להימנע מפעולה שתסבך את המצב

אתמול הצהיר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב כי מוסקבה תמשיך לספק נשק לסורים ותעמוד בהסכמים הישנים, "ובתוך כך בהסכמים שקשורים בנשק להגנה אווירית". בכך נסתם הגולל על מאמציה של ישראל לסכל את המהלך. ראש הממשלה בנימין נתניהו יצא לביקור בזק ברוסיה במטרה למנוע מכירת טילי S-300 למשטר אסד, אך בסיום פגישתו עם הנשיא ולדימיר פוטין, נערכה מסיבת עיתונאים משותפת ובה שוב הזהיר פוטין את המערב מהתערבות צבאית בסוריה: "חשוב להימנע מפעולה שעלולה לסבך את המצב".

 

לברוב אמר כי רוסיה אמנם לא חותמת על הסכמים חדשים עם משטרו של בשאר אסד, אולם לטענתו, לגבי ההסכמים הנוכחיים היא מחויבת לעמוד: "כבר ביצענו חלק מן המתחייב מההסכמים הללו, ואנחנו מתכוונים לבצע אותם במלואם. אנחנו לא רוצים לעבור על שום חוק בינלאומי, אך גם לא רוצים לפגוע בשמנו הטוב כספק אמין של נשק". 

 

פרשננו רון בן ישי הסביר, כי הסיבה המקורית והעיקרית למתיחות שגברה באחרונה בחזית הצפונית היא האינטרס של איראן והמשטר בסוריה להעצים ולהאיץ את חימוש חיזבאללה בעת הנוכחית. בטהרן מעריכים כנראה שסבלנותו של המערב הולכת ופוקעת במהירות וכי בסוף השנה הנוכחית או בחצי הראשון של 2013 תיפול בוושינגטון או בירושלים או בשתיהן ההכרעה בעניין פעולה צבאית נגד מתקני תוכנית הגרעין הצבאית של איראן. האיראנים מעוניינים להרתיע את ישראל ומדינות המערב מלקבל החלטה מבצעית כזו באמצעות איום בהרס ואבידות אימתניים על העורף הישראלי.

 

לאיראן וסוריה יש כעת אינטרס משותף להעצים את הדיוק, את כוח ההרס, את הטווח ואת הכמות של מערך הטילים והרקטות של חיזבאללה ובה בשעה לתגבר את חסינותו של מערך זה ואת כושר עמידתו בפני תקיפות ישראליות שינסו לשתקו.

  

ניתן להעריך שלישראל אין שום כוונה להניח לחמינאי ולאסד לממש את כוונתם להעצים לממדים מפלצתיים את האיום הנשקף כבר עכשיו לעורף הישראלי. ישראל גם אינה מתכוונת להניח לחיזבאללה לכרסם ביכולתו של צה"ל לנטרל במהירות את האיום אם יתממש.  

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ספינת מלחמה רוסית בתעלת סואץ בדרך לים התיכון, שלשום
צילום: AFP
צילום: EPA
גבול ישראל סוריה
צילום: EPA
צילום: EPA
הגזרה הצפונית
צילום: EPA
מומלצים