שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

צבעוני ומפתיע: סלטים של שאול בן אדרת

כמה אפשר לאכול את אותו סלט שגרתי של של חסה-עגבניה-מלפפון? שאול בן אדרת מציע גיוון מרענן עם סלטים לא שגרתיים: סלט עוף עם אננס ופקאן, סלט חסה עם אגוזים וגבינת רוקפור, סלט נקטרינות ובוטנים וגם סלט קישואים ולבּנה

אם למילה סלט היתה הגדרה מילונית זה בטח היה משהו בסגנון של: "כל דבר קצוץ". לטעמי סלט ירקות קצוץ הוא הכי טעים שיש וכשזה נמאס - תמיד ניתן לגוון להוסיף ירקות, פירות או מה שמתחשק וליצור בקלות מנה צבעונית וטעימה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

סלטים זה עניין אישי וכל אחד בונה לו את הסלט שלו כטוב בעיניו. בקיצור - זה בדיוק המקום לתת דרור לדמיון שלכם ולהתפרע; עם ירקות, פירות, גבינות ושאר תוספות. דבר אחד בטוח: כשאוכלים ירקות מרגישים הרבה יותר טוב.

 

סלט עוף, אננס טרי ופקאן סיני מתוק

סלט אסייתי מרענן שיכול להוות ארוחה בפני עצמה.

 

המרכיבים:

300 גרם חזה עוף, צלוי במחבת ופרוס לרצועות דקות

1/2 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ

2 כפות מיונז ו/או 2 כפות שמן זית

2 כפות עירית, חתוכה למקלות באורך 4 ס"מ

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל, לפי הטעם

2 כפיות דבש

1 כפית שומשום שחור

 

להגשה:

1/4 כוס פקאן סיני קצוץ גס

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המרכיבים מלבד הפקאן הסיני, בקערה ומערבבים. מעטרים בפקאן גרוס ומגישים.

 

סלט אטריות שעועית עם נקטרינות ובוטנים מלוחים

שילוב הרמוני של 4 הטעמים - מלוח, מתוק, חמוץ וחריף.

 

המרכיבים:

1/2 חבילה אטריות שעועית מושרות במים רותחים ל-2 דקות, שטופות ומסוננות

15 עלי בזיליקום מופרדים

1 גזר, חתוך לגפרורים דקים

3 כפות רוטב דגים

2 נקטרינות קשות, פרוסות דק

1/4 כוס בוטנים קלויים, גרוסים

מיץ מ-1 לימון

1 כפית סילאן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית צ'ילי, פרוס דק


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. הכי פשוט שיש: שמים את כל המרכיבים בקערה עמוקה. מערבבים ומגישים קר.

 

סלט חסה אייסברג עם אגוזים וגבינת רוקפור

השילוב של פרי עם גבינה וירק יוצר סלט לא שגרתי ומאד מרענן. נסו ולא תתאכזבו.

 

המרכיבים:

1 ראש חסה אייסברג, קרועה לחתיכות גסות

1 כוס ענבים חצויים, ללא גרעינים

1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים

10 עלי בזיליקום

10 עלי נענע

 

לרוטב:

2 כפות חומץ בן יין אדום

1 כפית חרדל חלק

1 כף דבש

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

4 כפות מיץ תפוזים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב וטורפים בעזרת מטרפה.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות עם הרוטב.
  3. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים גבינת רוקפור מעל.

 

סלט של קישואים במיה ולבּנה כבשים

סלט ים תיכוני שמתאים לאכילה בכל טמפרטורה - חם, קר או פושר.

 

המרכיבים:

3 קישואים צבעוניים, פרוסים בעובי 1/2 ס"מ

1 כוס במיה, שטופה ונקייה מעוקץ

200 גרם לבנה כבשים

20 עלי נענע

2 שיני שום, פרוסות

1 כפית פלפל צ'ומה

מלח ופלפל, לפי הטעם

2 כפות שמן זית

מעט צנוברים, לעיטור

מעט זעתר יבש

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. משחימים את הבמיה והקישואים במחבת חמה עם כף אחת של שמן זית. מוסיפים את שיני השום והפלפל צ'ומה ומטגנים עוד כ-2 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את עלי הנענע ומניחים במגש להתקרר.
  2. מורחים את הלבּנה בצלחת שטוחה ומניחים מעל את סלט הקישואים והבמיה. יוצקים מעל מעט שמן זית וזעתר יבש.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרענן וצבעוני. סלט אטריות שעועית ובוטנים
צילום: ירון ברנר
מומלצים