שתף קטע נבחר

"כאן גר פרס". בכפר הולדתו החלו חגיגות ה-90

תערוכת צילומים, שלט על ביתו הישן, שחזור באר מיתולוגית ושיפוצים נרחבים. בכפר וישניבה בבלארוס מתגאים בהיותו של נשיא המדינה בן המקום ולא חוסכים במאמצים כדי לשמחו

הוא משלנו - וגם משלהם: בכפר וישיניבה בבלארוס, כפר הולדתו של שמעון פרס, החלו אתמול (יום ה') חגיגות יום הולדתו ה-90 של נשיא מדינת ישראל, בנוכחות בתו פרופ' צביה ולדן וראשי מחוז מינסק. לכבוד האירועים שופצה באר מים ממנה שתה פרס, שמבטיחה אריכות ימים.

 

ומה דעתכם? כתבו בפייסבוק שלנו ונפרסם את התגובות הנבחרות

 

פרופ' ולדן עם בנות הכפר (צילום: בתיה דורי) (צילום: בתיה דורי)
פרופ' ולדן עם בנות הכפר(צילום: בתיה דורי)

ליד באר המים המחודשת (צילום: בתיה דורי) (צילום: בתיה דורי)
ליד באר המים המחודשת(צילום: בתיה דורי)

 

בכפר הנידח מתגאים בכך שנשיא מדינה אחרת צמח מתוכם. בישראל יחלו החגיגות רק בשבוע הבא, אבל שורת אירועים מרגשים כבר החלו בכפר הולדתו. על הצריף שבו נולד קבעה בתו שלט ועליו נכתב "כאן גר שמעון פרסקי פרס, לימים חתן פרס נובל לשלום ונשיאה התשיעי של ישראל, שנולד ב-2 באוגוסט 1923".

 

עוד בחדשות ynet:

זלזול ושמירת נגיעה: איך מתנהג חרדי בצו ראשון?

רוסיה לצד אסד: "יקבל מעל 10 מטוסי מיג 29"

 

שלטונות המחוז אף החזירו לצורתה המקורית את הבאר בחצר הבית, כפי שהייתה בשנות העשרים של המאה הקודמת. צעירה בלארוסית, לבושה בבגדים מסורתיים, השקתה את הנוכחים במים זכים מהבאר ואף חילקה להם בקבוקים. לקראת האירועים נצבעו גדרות הבתים במחוז בדרך המובילה מוולוז׳ין לוישניבה בצבעי כחול לבן, ונעשו עבודות סלילה, שיפוץ וניקיונות.

 

משפחת פרסקי הצעירה (שמעון מימין). גרו בבית מעץ (צילום: בתיה דורי) (צילום: בתיה דורי)
משפחת פרסקי הצעירה (שמעון מימין). גרו בבית מעץ(צילום: בתיה דורי)

 

במרכז עיריית וולוז'ין נפתחה תערוכת צילומים תחת השם "מרחוב וילנה לרחוב הנשיא בירושלים" ובחסות ארגון "לימוד Fsu", שבראשו עומד חיים צ'סלר, ובה מסופר פועלו של פרס. בחירת הצילומים והתוכן נעשו על ידי יורם דורי, יועצו של פרס מזה 20 שנה. מוצגים בה תמונות מילדותו של פרס בוישניבה, כולל צילומים נדירים של בית הכנסת שהועלה באש על ידי הנאצים, וגם זה של סבו של הנשיא פרס, צבי מלצר, שהיה רב הכפר.

 

במסגרת אירועי לימוד בווישניבה התקיים טקס אזכרה מרגש ל-2,000 יהודים בני המקום, שנרצחו על ידי הנאצים.

ההתרגשות ניכרה על פניה של פרופ' ולדן, שאף התקשרה לאביה וסיפרה לו על קבלת הפנים החמה. היא הבטיחה להביא לו בקבוק מים מהבאר המשופצת. "הוריי קראו לי על שם סבה רבה שלי צבי מלצר שהוביל את הקהילה אל המוות כאן בגיא ההריגה הזו כשהוא מחזיק ספר תורה ועוטה טלית. הם לא ידעו כמה המשא הזה יהיה כבד. היום אנחנו לא חוגגים את יום הולדתו של אבי אלא את תקומתה של מדינת ישראל", אמרה ולדן באזכרה.

 

ולדן גם נפגשה עם תושבים שמתגוררים כיום בבית העץ שבו התגוררו שמעון פרס ומשפחתו. כמו כן, שוחחה עם ולדימיר, תושב המקום בן 89, שזכר את הילד הקטן "שמעון פרסקי" וסיפר כיצד שיחק איתו ושהיה ילד פעלתן ודעתן. "אני נרגשת מאוד להיות כאן. זה המקום של משפחתי שבו שזורה ההיסטוריה שלא הכרתי. הרבה שנים זה היה באוזן ובלב אבל עכשיו זה בעיניים ובידיים", אמרה ולדן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
פרס. חגיגות רשמיות בשבוע הבא
צילום: צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
מומלצים