שתף קטע נבחר

שיטפונות במרכז אירופה: מצב חירום בצ'כיה

הגשמים העזים כבר גבו את חייהם של לפחות שישה בני אדם בגרמניה ובצ'כיה, וכעת מאיימים נהרות רבים לעלות על גדותיהם. תושבים פונו והרכבת המחברת את פראג לשאר המדינה שותקה

ראש ממשלת צ'כיה פטר נצ'אס הכריז היום (יום א') על מצב חירום ברוב המדינה לאחר שנהרות עלו על גדותיהם בעקבות גשמים עזים. לפחות שני בני אדם נספו עד כה בשיטפונות ברחבי צ'כיה וכמה נעדרים. בית חולים בפראג פונה כמו גם חלקים מגן החיות. ממשלות בכל מרכז אירופה פרסמו אזהרות אסון ונקטו צעדים לחיזוק גדות הנהרות המאיימים לעלות על גדותיהם.

 

כתבו לנו בפייסבוק של ynet  ונפרסם את התגובות הנבחרות

 

הרשויות בפראג צמצמו את התחבורה הציבורית ומתכננות לסגור את תחנות הרכבת התחתית במרכז העיר, לנוכח המים שהציפו את רחובות העיר הציוריים החביבים על התיירים הרבים. קו הרכבת הראשי המחבר את הבירה לשאר המדינה נסגר אף הוא.

 

נהר הוולטבה שוצף ליד פראג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נהר הוולטבה שוצף ליד פראג(צילום: רויטרס)

 

מתנדבים ממלאים שקי חול בגרמניה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתנדבים ממלאים שקי חול בגרמניה(צילום: EPA)

חשש מעליית נהר הגרה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חשש מעליית נהר הגרה(צילום: EPA)

שיטפונות בברנאו שבאוסטריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיטפונות בברנאו שבאוסטריה(צילום: EPA)

שואבים מים על גדות נהר הריין בשווייץ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שואבים מים על גדות נהר הריין בשווייץ(צילום: EPA)
 

300 חיילים נשלחו להקים מחסומי שקי חול ונצ'אס אמר כי עוד 2,000 מוכנים לפעולה. הוא גם הבטיח להקצות 15 מיליון דולרים למאמצי הסיוע והשיקום. פראג ההיסטורית היא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו שבו מאות בניינים שמורים.

 

ב-2002 גבו שיטפונות עזים את חייהם של 17 בני אדם בצ'כיה, וגרמו לפינוים של רבבות מבתיהם ולנזק של מיליארדי דולרים. גם הרובע היהודי העתיק נפגע אז. מפלס המים עדיין לא הגיע לגובה המסוכן של אז, אך החזאים צופים שהגשם יימשך ושמפלס הנהרות עוד יעלה. לאחר השיטפונות ב-2002 השקיעה הממשלה 150 מיליון דולרים בהתקנת מערכת שנועדה להגן על פראג, שהיא מוקד משיכה לתיירים.

 

בגרמניה נספו או נעדרים לפחות ארבעה בני אדם. הקנצלרית אנגלה מרקל הבטיחה סיוע לאזורים שהוצפו ואמרה כי במידת הצורך ייעשה שימוש בצבא. בערים חמינץ, פסאו ורוזנהיים פורסמו אזהרות אסון. סוכנות הידיעות הגרמנית DPA דיווחה שחלקים גדולים מנהרות הריין, המיין והנקר סגורים לתנועת כלי שיט. תושבים פונו מבתיהם גם באוסטריה ובשווייץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נהר הוולטבה עולה על גדותיו
צילום: רויטרס
מומלצים