שתף קטע נבחר

המשנה לנגיד: העלאת גיל הפרישה לנשים - חובה

לדברי קרנית פלוג, אם גיל הפרישה לנשים לא יעלה בהקדם, יהיה צורך להעלות את ההפרשות לפנסיה או לצמצם קצבאות לכלל האוכלוסיה

"חייבים להבין שאיזון אקטוארי של קרנות הפנסיה זה לא בעיה של מישהו אחר ואם לא נטפל בזה באמצעות העלאת גיל הפנסיה נאלץ להעלות את ההפרשות לפנסיה או לצמצם קצבאות לכלל האוכלוסייה", כך אמרה היום (ב') המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג.

 

 

לדבריה, אם ההחלטה על כך תידחה "ניאלץ בסופו של דבר להעלות את גיל הפרישה בצורה חדה. אם נצא לדרך היום נוכל ללכת לתהליך הדרגתי - העלאה מדורגת עד גיל 64 בפעימות של 3 חודשים בשנה והעלאה לגיל 67 בפעימות של חודש לשנה".

 

פלוג, שדיברה בדיון של הוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת, הוסיפה כי "זה יאפשר הערכות. אם לא נחליט עכשיו, נצטרך לבצע זאת בצורה דרסטית, עם פחות הערכות. היום המצב עדיין לא אקוטי ומאפשר תהליך מושכל ומדורג".

 

בנוגע לטענות בדבר אי הנכונות מצידם של המעסיקים להעסיק נשים בגיל מתקדם יותר, אמרה פלוג כי "העלאת גיל הפרישה דווקא מעלה את שיעור השתתפות הנשים בשנים שלפני הפרישה בשוק העבודה, ומעלה את הנורמות של המעסיקים באופן שהם נוטים יותר להעסיק מבוגרות".

 

"מצאנו גם ששיעור תעסוקה גבוה בקרב מבוגרים אינו גורם לדחיקת צעירים משוק העבודה אלא ההיפך, כשיש עלייה בתעסוקת מבוגרים יש גם עלייה בתעסוקת צעירים. עם זאת יש צורך בטיפול משלים לעידוד תעסוקת נשים בכלל ובגיל מבוגר בפרט".

 

לשריין משרות לנשים מעל גיל 50

יו"ר הוועדה, ח"כ ד"ר עליזה לביא, ציינה כי הדיון שהתקיים היום הוא ראשון בסדרת דיונים שיבחנו לעומק את הנושא, ובמסגרתם תשמע הועדה את כל הגורמים הנוגעים בדבר.  "לא ניתן לדון בהעלאת גיל הפרישה לנשים, בלא דיון מעמיק בכל הכשלים המביאים לפערים בין גברים ונשים בשוק העבודה". 

 

לדברי ורד סוייד, מנכ"ל הרשות לקידום מעמד האישה "כשם שיש משרות מיועדות למגזרים, שישריינו 15% מהמשרות לנשים מעל גיל 50. אין מקום להשוות את גיל הפרישה בישראל לזה שנהוג ב OECD כי שם יש ילד אחד לכל אישה ואצלנו נשים מגדלות הרבה יותר ילדים, מה שמונע מהן לעבוד ברציפות".

 

פרופ' צופיה איש שלום, יו"ר ארגון הרופאות בישראל, הוסיפה: "אני בת 66 וחצי ובעוד חצי שנה יגזרו עלי סיכול מקצועי ממוקד. בשירות המדינה לא מאפשרים למי שרוצה ויכול להמשיך לעבוד מעבר לגיל 67. צריך להנהיג גיל פרישה גמיש".

 

נכון להיום גיל הפרישה לנשים בישראל הוא 62 - בגיל זה זכאית האשה לפרוש מעבודתה ולקבל גמלה בשל פרישתה (לגבר - גיל 67).  החל מגיל 67 קיימת אפשרות למעביד לחייב עובד לפרוש  - הן גבר והן אשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
קרנית פלוג
צילום: אורי פורת
צילום: בני דויטש
עליזה לביא יו"ר הוועדה
צילום: בני דויטש
מומלצים