שתף קטע נבחר

אגודת הלהט"ב: מאמינים בחפותו של החשוד

בקהילה מתמודדים עם פרסום החשד שלפיו הפעיל המוכר תקף את אחד החשודים ברצח בברנוער, אבל טוענים שאם יורשע - יוקע. היועץ המשפטי לאגודה מתעקש: "הוא היה פעיל שולי". עו"ד מיכל עדן: "בעתיד נשמע עוד על תקיפות בקהילה"

אחרי שבוע של דיווחים מעורפלים, באגודת הלהט"ב בפרט ובקהילה הגאה האזינו בקשב רב לתדרוך המשטרה על פענוח הרצח בברנוער, שלפיו המעשה קשור בתקיפה לכאורה שביצע פעיל מוכר בקהילה באחד החשודים. יו"ר אגודת הלהט"ב, שי דויטש, התייחס לדברים במהלך משדר מיוחד ב-ynet: "אנחנו מאמינים בחפותו עד שיוכח לנו אחרת. אם יתברר אחרת - נוקיע את זה. עם זאת, קיבלנו עשרות מכתבים ופניות מאנשים שהוא עזר להם. איך הוא עשה את מה שטוענים שהוא עשה לחשוד, אבל לא עשה את זה לנערים ונערות שהציל מזנות?"

 

אחר הצהריים התירה המשטרה לפרסום חלק מהמידע הקשור במה שעשוי להיות פיצוח פרשת הרצח בברנוער לפני כארבע שנים. ב-1 באוגוסט 2009 נכנס אלמוני לבוש שחורים למועדון לבני נוער מהקהילה ופתח ביריות. הוא רצח את המדריך ניר כץ ואת ליז טרובישי ופצע 11 נוספים. בשבוע שעבר עצרה המשטרה שלושה חשודים במעורבות ברצח.

 

אגודה הלהט"ב פרסמה אחר הצהריים גם הודעה רשמית המביעה תמיכה בפעיל והדגישה שהוא סייע לאלפי בני נוער ומבוגרים להט"בים במשך 20 שנות התנדבות: "הוא הוסמך ונבדק על ידנו ועל ידי משטרת ישראל על היעדר רישום פלילי טרם ההתנדבות. ככל הידוע לנו, במשך שמונה שנות התנדבותו בברנוער מעולם לא עלו טענות דומות נגדו. לכן ההאשמה החמורה הכתה את הקהילה ואותנו בתדהמה.

 

"לעת עתה לא ידועים לנו הפרטים במלואם, ואנו בטוחים שהצדק ייצא לאור. בכל מקרה, חשוב להפריד בין האדם שהתנדב במסגרות הקהילה והאשמות נגדו, לבין פשע השנאה שבוצע נגד בני נוער להט"בי שלא היה להם דבר וחצי דבר עם הרוצח. הטענה של המשטרה שהמניע הוא נקמה אישית, ולא פשע שנאה, מביך במיוחד".

  

 (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי) (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)
(צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)


מנגד, באולפן ynet התארח גם היועץ המשפטי וראש המחלקה המשפטית של האגודה הלהט"בית, עו"ד משה שוחטמן, שביקש להבהיר שאותו חשוד אינו "בכיר" כלל וכלל: "מדובר בבן אדם שאני אעשה איתו חסד כשאגיד שהוא פעיל שולי בקהילה". לטענת שוחטמן, ככל שהוא מבין את הראיות ואת מצב החקירה, התיק הזה סגור: "מבחינת העובדות הידועות כרגע, התיק מגובה בראיות ובעד מדינה.

להערכתי יוגש כתב אישום תוך תקופה קצרה".

 

עו"ד מיכל עדן, לשעבר חברת מועצת עיריית תל אביב, התייחסה לסערה סביב ההתעקשות של המשטרה לא להגדיר את הרצח "פשע שנאה" בגלל הרקע של החשודים: "הרצח בברנוער היה טראומה לאומית. היתה פה ענישה קוקלטיבית: נכנס אדם שכנראה ידע שאלה צעירים המשתייכים לקהילה. זה משתייך להגדרה של פשע שנאה כי הוא מאופיין בעוינות כלפי קהל מסוים".

 

להערכתה הפרשה דווקא רחוקה מלהגיע לסיום: "תהיינה התפתחויות נוספות ונשמע פרטים שאנחנו לא יודעים, גם על החשד לתקיפות בתוך הקהילה. יש אדם שככל הנראה פגע בקטין אבל עוד מוּקדם לקבוע מהי העבירה. מוּקדם מדי לחרוץ גורלות וייתכן שמדובר בקצהו של קרחון. אם בנוסף לרצח ולפצועים נעשתה פגיעה בקטין זה מוסיף לכאב הקהילתי.

 

"זאת קהילה פגיעה וקשה לה לעמוד בכאלה מצבים טראומטיים, לכן צריך מאוד להיזהר בזמן שאנחנו מנסים לפרשן מקרה כל כך כואב שטרם הגיע למיצויו. הרי נפצע פה נוער שלא קשור בכלל לפרשה הפלילית. אנשים תמימים הגיעו למועדון ונענשו קולקטיבית".

 

טל, אחותו של ניר כץ, אחד הנרצחים באירוע, הבהירה כי "כל מניע שהמשטרה תמצא לא משנה את האובדן ואת ההתמודדות. מצד שני, חשוב לי שהמשטרה שחקרה הרבה והשקיעה מאמצים ומשאבים במשך כל הזמן הזה, תמצה את החקירה ותאפשר לנו להשאיר את הסיפור הזה מאחורינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יו"ר אגודת הלהט"ב, שי דויטש. "אם יתברר אחרת - נוקיע את המעשה"
צילום: ירון ברנר
צילום: חיים צח
"הקהילה הוכתה בתדהמה"
צילום: חיים צח
מומלצים