שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות: מדד הנדל"ן איבד 2%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 איבדו 0.7% על רקע המגמה השלילית בבורסות העולם. גזית גלוב ירדה ב-3.7%. אג"ח שחר ל-10 שנים ירדה ב-0.6% לתשואה של 3.89%. מחזור המסחר - 1.03 מיליארד שקל

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ג') בירידות על רקע המגמה השלילית בבורסות בעולם. ירידות חדות נרשמו באיגרות החוב הממשלתיות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.03 מיליארד שקל.

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.73% ל-1,228.17 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.7% ל-1,104.08 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.54% ל-307.31 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-2.04% ל-356.43 נקודות.

 

ברקע המסחר

בשנים 2014-2013 צפוי המשק לצמוח בקצב איטי בהשוואה לשנים קודמות, כאשר תחילת הפקת גז טבעי ממאגר תמר תתרום משמעותית לנתוני הצמיחה הכוללים. כך, בשנת 2013 צפוי קצב הצמיחה לעמוד על 3.8% (כולל השפעת הפקת הגז), כאשר בשנת 2014 יצמח המשק ב-3.3%. זו תחזית האוצר שצורפה להצגת התקציב הבוקר בוועדת הכספים.

 

"אם לא היינו עומדים ביעדי הגירעון, זה היה פוגע בדירוג האשראי של מדינת ישראל", הזהיר שר האוצר, יאיר לפיד, "וכתוצאה מכך היה מגדיל את תשלומי הריבית על החוב הממשלתי". לדבריו, מה שבאמת חשוב זה לא גובה המסים שעליו לשלם ולא הקיצוצים בתקציבי משרדי הממשלה, אלא החשש מאיבוד מקום העבודה שלו – ודבר זה יכול להיות תוצאה, בין השאר, של מדיניות תקציבית לא אחראית.

 

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים התייחס היום לירידה חדה נרשמה במדד אמון הצרכנים לחודש מאי בישראל, לאחר עלייה המתמשכת מתחילת השנה. "להערכתנו", כתב קליין, "נתונים אלו נובעים מחששות הציבור מהשלכות התוכנית הכלכלית שהציג האוצר במאי. ירידה חדה זו עלולה ללמד על עוצמת ההשפעה של התוכנית על הציבור, אפילו עוד בטרם אישור עליית המס והקיצוץ בפועל. במקרה כזה, המשמעות היא שהפגיעה בתוצר (ובמיוחד בצריכה הפרטית) עלולה להיות גדולה יותר מזו שתוכננה, דבר שידרוש קיצוצים נוספים בעתיד".

 

סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית, S&P, העלתה אתמול את תחזית דירוג האשראי של ארה"ב ל"יציב" מ"שלילי" והותירה את הדירוג על רמה של "+AA" - דרגה אחת פחות מהדירוג המושלם "AAA". כלכלני S&P נימקו את החלטתם להעלות את תחזית הדירוג וציינו את חוזקה של הכלכלה האמריקאית והדולר היציב.

 

בארץ, חברי ועדת הכספים החליטו לבצע שינויים דרמטיים בפרק בחוק הריכוזיות לאחר שכבר הוסכם כי הטייקונים ייאלצו להפריד נכסים ריאליים ופיננסיים. החוק יוחמר כך שגוף פיננסי משמעותי לא יורשה להחזיק בגוף ריאלי בענף שיש בו ריכוזיות על פי רשימת הענפים שהגדירה הלמ"ס והקריטריונים של הממונה על ההגבלים לענף שיש בו מונופול או ששולטת בו קבוצת ריכוז. כמו כן, לגוף פיננסי משמעותי תותר החזקה בגוף ריאלי שאינו משמעותי רק עד 20%, אך ללא שליטה וכאשר מספר הדירקטורים בו משקף את חלקו בהון.

 

2012 היתה שנת שיא לתעשיית מדעי החיים בישראל, וגם ב־2013 נמשכת המגמה הזאת, כך עולה מנתונים שלוקטו לקראת כנס "מדעי החיים IATI ביומד", שמתקיים בתל אביב. המכירות הבולטות ב-2012 היו של סופר דיימנשן ואורידיון הישראליות לקובידיאן האמריקאית בסכום כולל של 696 מיליון דולר (350 ו-346 מיליון דולר בהתאמה). בתחילת 2013 נמכרה אלמה לייזרס לחברה הסינית פוסון ב-240 מיליון דולר. גם בתחום הגיוסים 2012 היתה שנת שיא. בשנת האחרונה גייסו חברות מדעי החיים 503 מיליון דולר - עלייה של 23% לעומת 409 מיליון דולר בשנת 2011.

 

שוק האג"ח

כאמור, איגרות החוב הממשלתיות רשמו ירידות חדות על רקע דברי לפיד והורדת תחזית הצמיחה על ידי האוצר. אג"ח שחר ל-10 שנים איבדה 0.6% מערכה ונסחרה בתשואה של 3.89%.

 

סוכנות הדירוג מעלות הורידה את הדירוג של חברת הנדל"ן המניב אדרי אל לרמת "חדלות פירעון" בעקבות ארוע כשל פירעון למחזיקי האג"ח מסדרה א'. זאת לאחר שבעל השליטה גבי אדרי טס לפני כשבועיים לניו יורק כדי לחפש משקיע שיזרים הון לחברה. נכון לתחילת הרבעון השני של 2013, בקופת אדרי-אל כמיליון שקל בלבד, והתחייבויות לבעלי האג"ח של 340 מיליון שקל. סדרה א' של החברה, בערך נקוב של 60 מיליון שקל, אינה מגובה בביטחונות. לסדרה ב' קיים שעבוד על הנכסים שנמכרים במסגרת העסקה עם ריט 1. את דירוגה של סדרה ב' הפחיתה מעלות בצורה מתונה יותר ל־CCC, מדירוג של BBB.

 

חברת האחזקות סקיילקס שבשליטת אילן בן-דב מנסה לקדם מהלכים לשיפור מבנה ההון שלה, ומבקשת את עזרת מחזיקי האג"ח. באסיפות של שבע סדרות האג"ח של החברה אתמול פנתה החברה בבקשה לדחות בשבועיים את תשלומי הקרן והריבית המתוכננים ל־18 בחודש. הסיבה: השלמת גיוס אג"ח נוסף בהיקף של 200 מיליון שקל. הנהלת סקיילקס ביקשה מהמחזיקים מהסדרות השונות לדחות את תשלומי הקרן והריבית הצפויים, בהיקף של 184 מיליון שקל.

 

מניות במרכז

לדברי קרן אלוני, אנליסטית בבית ההשקעות הלמן אלדובי, "שיכון ובינוי תתקשה להציג רווח ממוצע ליח"ד בדומה לשנת 2012, אך המחירים הגבוהים תומכים ברווחים בשנים הקרובות. בתחום קבלנות חו"ל צבר ההזמנות של החברה נותר גבוה ומתבסס על מרכיב מהותי מניגריה בה החברה דומיננטית ושיעורי הרווחיות גבוהים". אומרת אלוני.

 

משה מאיר מבנק מזרחי-טפחות השיק היום סיקור על חברת אינטק פרקמה בהמלצת קנייה עם פרמייה של 28% על מחיר השוק. השלב הקליני בו מצוי המוצר העיקרי של החברה ופוטנציאל השוק שלו מביא אותנו להמלצת קניה על החברה במחיר של 142 אגורות למניה.

 

אתרי האינטרט בצרפת דיווחו היום על שני מקרי מוות נוספים כתוצאה משימוש בתרופות גנריות של טבע. הרשויות בצרפת בודקות את הקשר בין מקרי המוות לבין שימוש בתרופה של ענקית הגנריקה הישראלית. מדובר בפעם הפעם השנייה השבוע שדווח בצרפת על מקרה מוות בהקשר לחברה הישראלית.

 

גזית גלוב (מניית החברה ירדה ב-3.7%) רוצה לגייס הון בדרך של הנפקת מניות בבורסה של תל אביב בהיקף של 250 מיליון שקל. מחיר המינימום למכרז בתוספת עמלת התחייבות מוקדמת למשקיעים של 1.5%, נקבע על 48.75 שקל - דיסקאונט של 4.2% על מחיר הבסיס של המניה היום בבורסה.

 

ביוליין אר. אקס. חתמה על הסכם שיתוף פעולה לפיתוח ומסחור תרופה לדלקת כבד נגיפית מסוג C עם חברת התרופות המובילה בתחום מחלות הכבד בסין. ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"ל ביוליין מסרה: "אנו מצפים לפיתוח ולמסחור של BL-8030 עם CTTQ, שהינה חברת התרופות המובילה בסין בתחום מחלות הכבד. אנו גאים בכך שמצאנו שותף חזק להמשך הפיתוח בסין אשר הינה שוק משמעותי בתחום הצהבת הנגיפית C".

 

קרדן רכב, זכיינית אוויס (Avis) בישראל, הודיעה היום כי היא מנהלת מו"מ עם חברת TBIF, חברה זרה מקבוצת קרדן, לרכישת אחזקותיה של TBIF באוויס אוקראינה. נכון להיום, מחזיקה קרדן רכב ב-34% מהבעלות באוויס אוקראינה ו- TBIF מחזיקה ב- 66% הנותרים. קרדן תשלם ל-TBIF כ-8.6 מיליון דולר, ובנוסף תערוב לפרעון הלוואות הבעלים שנתנה TBIF לאוויס אוקראינה, בסכום של 5 מיליון דולר.


פורסם לראשונה 11/06/2013 10:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים