שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 100 איבד 0.8%

יום המסחר "המקוצר" האחרון בבורסה ננעל בירידות - החל מיום ראשון המסחר יינעל בשעה 17:30. מדד ת"א 25 השיל 0.5% ות"א 100 איבד 0.8%. מניית מלאנוקס עלתה ב-1.6% על רקע העלאת המלצה מכלל פיננסים ולקראת היציאה של החברה מהמדדים בתל-אביב

יום המסחר "המקוצר" האחרון בבורסה של תל-אביב ננעל היום (ה') בירידות על רקע המפולת שנרשמה הבוקר בשוקי אסיה. כפי שהוחלט בחודש שעבר, החל מיום ראשון הקרוב המסחר יינעל בשעה 17:30.

 

  • רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם  

  

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.47% ל-1,222.13 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.81% ל-1,093.11 נקודות. מדד בלוטק 50 ירד ב-0.77% ל-304.06 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.87% ל-349.4 נקודות.

  

ברקע המסחר

"הכלכלה הישראלית רשמה ביצועים די יפים בעשור האחרון, אבל יש עדיין אתגרים, בעיקר בתחום העוני, ההשתתפות בעבודה, מחירי הדיור והריכוזיות", כך אמר נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר בכנס עבור משקיעים זרים שערכה הבורסה הישראלית בלונדון. הכנס שנערך בבניין חברת המדיה בלומברג בעיר זכה להתעניינות רבה מצד אנליסטים ומשקיעים זרים שגילו התעניינות בכלכלה הישראלית. בשלב מסויים של הפאנל המארגנים אפילו נדרשו להביא כסאות נוספים על מנת לעמוד בביקוש.

 

"המצב הבסיסי בכלכלה הישראלית מבחינת המאקרו הוא טוב. אנחנו גדלים מהר ומצפים ל-3.8% צמיחה ב-2013. הצמיחה בישראל גבוהה ממדינות ה-OECD. האתגרים הגדולים הם בעוני, במיוחד בקרב הקהילות הערביות והחרדיות. העוני בישראל הוא מיוחד כי ההגדרה היא חצי מהשכר החציוני. זה שונה מההגדרה האמריקאית שבוחנת השתכרות לרכש סל מוצרי בסיס. אם בישראל כולם ירוויחו כפול העוני לא יקטן. זו בעיה גדולה והיא מצריכה הרבה עבודה", אמר פישר.

 

כאמור, הבנק העולמי הוריד את תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית ב-2013 ל-2.2% בהשוואה לתחזית צמיחה של 2.4% וצמיחה של 2.3% ב-2012. כמו כן הוריד הבנק את תחזית הצמיחה של סין ל-7.7%, לעומת התחזית הקודמת של 8.4%.

 

"ההחלטה שלא לקבל את ישראל למדד MSCI אירופה תלווה בסנטימנט שלילי מיידי בשוק, באופן טבעי, אך בגדול מה שנראה הוא פחות או יותר אותו הדבר - מסחר שימשיך להתנהל במחזור נמוך", כך אמר אבשלום שמעי מדסק המניות של דויטשה בנק ישראל. "אני מאמין שכל הצדדים שהיו מעורבים החלטה לקחו אותה משיקול מקצועי כלכלי בלבד. אשר להשפעה של ההחלטה, אין ספק שאם היא היתה שונה היתה לכך השפעה חיובית עמוקה ולטווח ארוך", הוסיף.

 

שוק האג"ח

מידרוג הודיעה על אישור מחדש של סדרה א' של אלביט מערכות בדירוג "Aa1" באופק דירוג יציב. הדירוג נתמך במיצוב עסקי מוביל בתעשייה הביטחונית בישראל ובתחומי נישה ביטחוניים בעולם. עם זאת, מידרוג מציינת כי בעקבות המשבר הכלכלי במתמשך בארה"ב ובמערב אירופה, צפוי המשך מגמת הקיצוצים בתקציב הביטחון במדינות אלו. כתוצאה מכך, חברות ביטחוניות מערביות יפנו מאמצים לצמיחה בשווקים מתפתחים, דבר אשר יגרום להגברת התחרות בענף ולשחיקה הדרגתית בשיעורי הרווח.

 

מניות במרכז

נכסים ובניין מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר הודיעה היום כי מכרה את בנין ברניס בשיקגו בתמורה ל-154 מיליון דולר. החברה רכשה את הבניין במרץ 2011 ב-122 מיליון דולר מתוכם כ-42 מיליון דולר מומן בהון עצמי ו-80 מיליון דולר בהלוואה לטווח ארוך. מכירה זו צפויה להניב תזרים מזומנים ברוטו של 68.5 מיליון דולר. עם זאת, מחיר המכירה משקף את השווי ההוגן של הנכס בספרי החברה כך שלא נוצר רווח או הפסד חשבונאי כתוצאה מהעסקה.

 

איל ולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, אמר היום בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג כי הסיבה שהם עזבו את הבורסה נובעת מעודף רגולציה בשוק ההון. "קל וזול יותר להיסחר רק בנאסד"ק", אמר ולדמן. יהונתן קרייזמן, מנהל מחלקת מחקר בכלל פיננסים ברוקראז', מציין כי מחיקת המניה מת"א יוצרת הזדמנות קניה. "למרות ההיצעים הגבוהים הצפויים מתעודות הסל, גופים מוסדיים לא ימהרו ללחוץ על ההדק ועשויים להמתין לתיקון חיובי לפני שיממשו את עיקר אחזקותיהם במניה", כתב.

 

בבילון הודיעה אתמול על חלוקת דיבידנד של 80 מיליון שקל. בפעם האחרונה שהחברה חילקה דיבידנד היה זה באוגוסט 2012 בגובה 50 מיליון שקל. חלקו של נועם לניר, המייסד ובעל השליטה, מסתכם ב-18 מיליון שקל. ערן יעקובי מדש ברוקראז' התייחס למהלך של בבילון וכתב: "אנו רואים בהכרזת הדיבידנד הנוכחית כצעד חיובי מאד עבור בעלי המניות. פרט לתשואה הנאה המגולמת בדיבידנד, מדובר בצעד כניהול נכון של המניה, הקטנת רמת הספוקלציות בה וחשוב מכל איתות למשקיעים על מצבה האיתן של החברה".

 

חברת קדימהסטם המתמקדת בפיתוח ומסחור תעשייתי של מוצרים על בסיס תאי גזע עובריים אנושיים, החלה היום להיסחר בבורסה בתל אביב תחת הסימול: קדסט.

 

טבע חתמה על הסכם פשרה במסגרת תביעה על הפרת פטנט עם המתחרות פייזר וטקדה, ותשלם להן 1.6 מיליארד דולר. סכום הפיצוי הכולל לפייזר וטקדה יעמוד על 2.1 מיליארד דולר כשאת היתרה (חצי מיליארד דולר) שותפתה של טבע לשיווק התרופה, סאן. פייזר עצמה תקבל 62% מסכום הפיצוי, 1.3 מיליארד דולר, ואת היתרה תקבל טקדה. פרוטוניקס היא תרופה המשמשת למניעת החזר של חומצות מהקיבה לושט, כאשר מכירות התרופה בשנה שקדמה להשקת התרופה של טבע הסתכמו ב־2.5 מיליארד דולר. פייזר מיהרה לדווח על הפיצויים מטבע, כשהאחרונה דיווחה על כך כחצי שעה אחריה.


פורסם לראשונה 13/06/2013 10:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים