שתף קטע נבחר

בנט: רעיון המדינה הפלסטינית מאחורינו

בכנס של מועצת יש"ע אמר שר הכלכלה נפתלי בנט כי פתרון המדינה הפלסטינית הגיע למבוי סתום, והציע לבנות מחלפים במקום להשקיע "בקוויאר שמוגש בקוקטיילים שעוסקים בנושא"

שר הכלכלה נפתלי בנט, יו"ר הבית היהודי, מתייצב הבוקר (יום ב') נגד פתרון המדינה הפלסטינית ואומר כי הוא "הגיע לדד אנד (מבוי סתום). מעולם לא הושקע כל כך הרבה זמן בדבר כל כך חסר תכלית. צריך לבנות, לבנות, לבנות. אם את הכסף של הקוויאר שמוגש בקוקטיילים שעוסקים בנושא המדינה הפלסטינית היו משקיעים בבניית מחלפים - הכול היה נראה אחרת". בנט דיבר בכנס של מועצת יש"ע בירושלים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

גנון בחקירה: "היו יחסי מין, לא ידעתי שהוא קטין"

בחזרה לפקולטה? החיים החדשים של אחמדינג'אד

 

בנט אמר כי שלום צריך לעשות בין אנשים והבהיר כי "מעולם לא הייתה פה מדינה פלסטינית. צריך לשנות דיסקט ולהגיד שאנחנו פה כי זה הבית שלנו. אנחנו צריכים לעבור לאיך מתנהלים מעכשיו והלאה כשהרעיון הזה מאחורינו". הוא אף מצא אלגוריה מקורית לרעיון שתי המדינות: "יש לי חבר שיש לו רסיס בישבן, ואמרו לו שאפשר לנתח אבל הוא יישאר נכה. אז הוא החליט להמשיך ולחיות עם זה. יש מצבים שהשאיפה לשלמות יכולה לגרום ליותר נזק מתועלת".

 

סגן שר החוץ זאב אלקין הביע הסתייגות מהדברים ואמר כי "כמו שדעתו של בנט לא מייצגת את דעת ראש הממשלה, כך גם דעתה של ציפי לבני אינה מייצגת את דעת ראש הממשלה".

 

בנט התייחס בדבריו גם לח"כ עפר שלח (יש עתיד), שתקף בשבוע שעבר בחריפות את המדיניות הישראלית בשטחים. במסגרת כנס שהתקיים בירושלים אמר ח"כ שלח כי "הכיבוש משחית את החברה הישראלית, את צה"ל, את הצדק הישראלי, את התקשורת הישראלית, את התודעה הישראלית, את השפה הישראלית. המחשבה שהעולם יתרגל למצב הזה נשמעת כמו דברים שהלבנים אמרו בדרום אפריקה".

 

השר בנט הגיב לדברים ואמר כי "אלו שמעזים לומר 'הכיבוש משחית' וכל היום עוסקים בכיבוש, כיבוש, כיבוש, איזה כיבוש? איך אפשר להיות כובש בבית שלך? זה הבית שלנו". בנט ציין גם בהתייחסו לציבור המתנחלים כי "האחריות שלנו היא לראות את הדברים דרך עיניו של ראש הממשלה ושיקוליו, אחרת כולנו נהיה לוביסטים".

 

דבריו של יו"ר הבית היהודי גררו כמובן תגובות מגורמים שונים. שר המדע והטכנולוגיה יעקב פרי (יש עתיד) טען שהצהרות מסוג זה מחבלות במאמצי השלום: "הן פוגעות במרקם היחסים העדין ובניסיונות לבנות גשרים כלכליים וצעדים בוני אמון בין ישראל לפלסטינים. הקמה של מדינה פלסטינית היא אינטרס ישראלי קיומי. רעיון שתי המדינות הוא הפתרון היחיד שימנע את הקמתה של מדינה דו לאומית ואת קץ הציונות".

 

ח"כ איתן כבל (העבודה) התייחס בציניות לדבריו של בנט: "אף אחד לא אמור ליפול מהכיסא. זהו רק הקצה הרך של דעותיו של בנט, שמשתלב נהדר בנוף הממשלה ליד הדנונים והחוטובלים. כדאי לכולנו שסוסו של האח יפסיק את הדהירה לעבר מדינה דו לאומית. לפיד חייב להחליט אם הוא בצד של בנט או בצד השפוי".

 

משלום עכשיו נמסר: "על יאיר לפיד ומפלגתו לצאת מהקואליציה ולעמוד בהבטחה לא לשבת בממשלה שלא מנהלת משא ומתן מדיני. הצהרותיו של בנט מייצגות נאמנה את כוונותיה של הממשלה ויש לקחת אותן ברצינות".

 

גם השר עמיר פרץ (התנועה) הגיב לדברי בנט. פרץ אמר כי "מדינה פלסטינית היא אינטרס ישראלי. בלי הפרדה בין המדינות לא יהיה בית לאומי יהודי אלא מדינה דו-לאומית וסכנה למדינת ישראל כדמוקרטיה. אני מציע לנפתלי בנט שלא לחבל בסיכוי ובמאמצים של האמריקנים להתניע את התהליך".

 

"הדנוניזם"

דברים דומים לאלה של בנט השמיע באחרונה סגן שר הביטחון דני דנון. בראיון

 לאתר האינטרנט "The Times of Israel" אמר דנון כי "הממשלה תתנגד לפתרון שתי מדינות ותעשה הכול כדי לבלום ניסיון להקים מדינה פלסטינית".

  

דבריו של דנון עוררו תרעומת אצל יו"ר מפלגת התנועה, שרת המשפטים ציפי לבני. בישיבת סיעת התנועה שהתקיימה בשבוע שעבר בכנסת אמרה לבני כי "ראש הממשלה יצטרך להחליט אם נותנים ל'דנוניזם' להשתלט על השיח או שיינתן לכוחות שמבינים שהסדר מדיני הוא אינטרס של מדינת ישראל לקבל את ההחלטות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
נפתלי בנט
צילום: בני דויטש
מומלצים