שתף קטע נבחר

למכירה, יד 1 במצב טוב - תחנת החלפת סוללה

מיזם הטענת רכב החשמלי בטר פלייס, מוצע למכירה על כל חלקיו או בנפרד. החל ממחשבים במשרדי החברה ועד תחנות החלפת סוללה ועמודי טעינה, ואפילו פטנטים יחודיים. העדפות ינתנו למבטיחי המשך הפעילות

כך חולפת תהילת עולם: חברת בטר פלייס מוצעת למכירת חיסול. מפרקי מיזם טעינת הרכב החשמלי פונים לציבור, ומבקשים לקבל הצעות לרכישת נכסי בטר פלייס. ומה אפשר לרכוש? למעשה כל נכס ופעילות של החברה, ביחידות בודדות או את כל המלאי. החל במכוניות חשמלית וסוללות שאותן לא הספיקה החברה למכור, דרך עמודי טעינה ותחנות החלפת סוללה, ועד - "זיכיון ורישיון לייבא רכב חשמלי מדגם רנו פלואנס ורכבים אחרים". אפילו מחשבים, שרתים וציוד אחר הנמצא במשרדי החברה, מוצעים למכירה.

 

את הצעת המכירה מפרסמים מפרקי בטר פלייס, אותם מינה בחודש שעבר בית המשפט המחוזי-מרכז. מלבד נכסים ופעילויות, מוצע כעת למכירה גם הקניין הרוחני (בעיקר פטנטים) שנמצא בבעלות חברת התשתיות, אשר הודיעה בחודש שעבר על הגשת בקשת הפירוק.

 

מי רוצה לקנות תחנת החלפת סוללה? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מי רוצה לקנות תחנת החלפת סוללה?(צילום: ירון ברנר)

 

מי יזכה בעדיפות?

המפרקים מבהירים בהודעה לציבור כי יתכן שבהליך הפירוק ומכירת הנכסים, תינתן עדיפות להצעות שיכללו את המשך העסקת העובדים שנותרו בבטר פלייס. עוד מובהר כי תיתכן עדיפות גם להצעות שיכללו את המשך ההפעלה של תשתית הטעינה עבור הלקוחות הקיימים של החברה, ובכלל זאת הפעלת עמודי טעינה ותחנות להחלפת סוללה.  

 

מלבד רכוש ופעילות, מזמינים המפרקים משקיעים לרכוש את הקניין הרוחני של בטר פלייס - למשל פטנטים הנוגעים לתחנת החלפת הסוללה. יש לציין כי הקניין הרוחני של בטר פלייס נמצא בבעלות חברה הרשומה בשוויץ. מבנה הבעלות הסבוך של החברה כבר עורר ביקורת מצד המפרקים, אם כי קיומו היה ידוע לכל מאז הוקמה החברה, למשל דרך דו"חות כספיים שפרסמה החברה לישראל, בעלת השליטה לשעבר בבטר פלייס.

 

למרות שבחודשים האחרונים לפעילותה, צומצם דרמטית היקף הפעילות של בטר פלייס, בין השאר באמצעות פיטורי מאות עובדים, קצב "שריפת" המזומנים שלה היה גבוה. על-פי הערכות של המפרקים הזמניים, החברה שרפה מדי חודש כ-7 מיליון דולר. ראוי לזכור כי מאז הקמתה ועד הגשת בקשת הפירוק, צברה בטר פלייס הפסדים של כ-3.5 מיליארד שקלים.

 

על-פי הערכה שביצעה חברת ייעוץ כלכלי עבור בטר פלייס בחודש מרץ האחרון, שווי פעילותה בישראל הוערך ב-0 שקלים (אפס). בזמן הערכת השווי, כחודשיים בלבד לפני בקשת הפירוק, הוערך כי בטר פלייס תרשום תזרים מזומנים חיובי רק בשנת 2019. במילים פשוטות, בטר פלייס צפוייה הייתה להציג הפסדים כמעט עד סוף העשור הנוכחי. אגב, שווי החברה, כפי שהיה נקוב בספרים בתחילת השנה, היה 143 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בטר פלייס שרפה 7 מיליון דולר בחודש
צילום: ירון ברנר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים