שתף קטע נבחר

הפיקוח על הבנקים מחזיר את סל העמלות

בפיקוח מעוניינים לקבוע סל שירותים אחיד לניהול חשבון עובר ושב, כך שיהיה קל להשוות בין הבנקים השונים. על פי התוכנית, הבנקים יוכלו להציע 3 מסלולים שונים במסגרת הסל החדש

השוואה יותר קלה בין הבנקים? הפיקוח על הבנקים פועל לקידום סל שירותים אחיד בבנקים, לניהול חשבון העובר ושב.

 

  • ועדת התחרותיות: להקל על המעבר בין הבנקים

 

המטרה היא לחייב כל בנק להציע ללקוחותיו מחיר אחד לכל השירותים הבסיסיים הנלווים לניהול חשבון העו"ש, ובכך להקל באופן משמעותי על יכולת ההשוואה של הלקוח.

 

כיום קיימת עמלה עבור כל פעולה בחשבון עובר ושב, בין אם הפעולה בוצעה על ידי פקיד ובין אם הפעולה בוצעה בערוץ ישיר, בהתאם לכך, התשלום החודשי משתנה מדי חודש בחודשו בהתאמה למספר הפעולות שבוצעו בפועל על ידי הלקוח.

 

בעקבות השינוי הצפוי, יחויבו הבנקים לקבוע מחיר אחד לניהול חשבון עובר ושב לשלושה מסלולים: בסיסי, מורחב וחופשי. בכל מסלול יכללו הפעולות אותן יוכל לבצע הלקוח בחודש תמורת מחיר קבוע מראש.

 

המסלול הבסיסי – יכלול מספר שירותי פעולת פקיד ומספר שירותי פעולה בערוץ ישיר, וישקף את פעילותו של לקוח שפרופיל פעילותו ממוצע.

 

המסלול המורחב – יכלול שירותים מסוג פעולת פקיד ופעולה בערוץ ישיר, ללא הגבלה. מסלול זה מיועד בעיקר ללקוחות שצורכים שירותים אלו מעל הממוצע.

 

כמו כן יוצע מסלול חופשי (מורחב פלוס) – מסלול הכולל בנוסף למסלול המורחב גם שירותים ייחודיים לכל בנק, בעלי ערך מוסף ללקוחותיו. במסגרת מסלול זה יוכל כל בנק להציע את אותם שירותים הייחודיים לו.

 

הבנקים יחויבו להציע כמוצר מדף ללקוחותיהם את ה"מסלול הבסיסי" ואת ה"מסלול המורחב". התשלום עבור המסלול יתבצע על בסיס חודשי, בתחילת כל חודש, עבור החודש הקודם. כמו כן, ייבחן מנגנון לקביעת מחיר מוזל בגין פעולות שיבוצעו בערוצים ישירים.

 

לא יתערבו במחירים

יש לציין כי סל עמלות כבר היה נהוג בעבר בבנקים, מתוך רצון להוזיל את עלויות ניהול החשבון - וזאת בעקבות לחץ של ועדת הכלכלה של הכנסת וארגוני הצרכנות. אולם בבנק ישראל מציינים כי הפעם הכוונה היא לחזק את התחרות ולשפר את יכולת ההשוואה של הלקוח, ללא התערבות במחירי השירות.

 

בפיקוח מדגישים כי המסלולים יתווספו לתעריפון הקיים בכל בנק ולא יחליפו את העמלות המצויות בו, כך שתמחור השירותים עבור לקוח שלא יהיה מעוניין להצטרף לאחד המסלולים, יישאר לפי השיטה הקיימת היום. בכל מקרה, כל לקוח יוכל לעבור משיטת חיוב אחת לאחרת בכל עת שיבחר.

 

השינוי דורש דיון בוועדה המייעצת של הבנק המרכזי וכן חתימה של נגיד בנק ישראל וההערכות הן כי הוא יכנס לתוקף בתחילת 2014.

 

דוד זקן, המפקח על הבנקים, אמר היום "מדובר בצעד שמטרתו לשפר את יכולת ההשוואה של לקוחות הבנקים, להגביר את שקיפות המחיר, ובסופו של יום לעודד את התחרות בתחום ניהול חשבון העו"ש. צעד זה נוסף לשורה של צעדים שנגזרים מהמלצות הצוות לבחינת התחרותיות בענף הבנקאות, וביניהם צעדים להגברת יכולת ההעברה של חשבון העו"ש מבנק לבנק.

 

עצם העובדה שהפיקוח על הבנקים יקבע את רשימת המסלולים אותם יציעו הבנקים ללקוחותיהם, כאשר רשימת השירותים/פעולות בכל מסלול, או מאפייני כל מסלול, יהיו אחידים, תביא את הבנקים להתחרות ביניהם על עלותו של כל מסלול".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפקח על הבנקים, דודו זקן
צילום: ששון טירם
מומלצים