שתף קטע נבחר

לפעמים כדאי להצטנע: מדריך לכתיבת קו"ח

קורות החיים הם כרטיס הביקור שאנחנו שולחים למעסיקים. איפה כדאי למקם את השם שלכם כדי שיחקק למעסיק בזיכרון, מדוע לפעמים כדאי להפחית מכישוריכם ומה מומלץ שתעשו במקרה שאתם בני נוער ואין לכם ניסיון תעסוקתי? מדריך

כשמכינים קורות חיים , יש להתייחס אליהם כאל כרטיס ביקור: איך אתם רוצים לייצג את עצמכם ואיזה רושם אתם רוצים להשאיר על המעסיק. ממש כמו שבגדים יפים ושיער מסודר חשובים בדייט ראשון וכפי שתמונה טובה בפרופיל בפייסבוק תספק לכם יותר בקשות חברות - כך קורות חיים טובים יותר יספקו יותר הצעות עבודה, בעוד שקורות חיים שיאנם יפים לא יביאו אתכם אפילו לשלב הריאיון. אז מאיפה מתחילים?

 

עוד על כתיבת קורות חיים - בערוץ קריירה


ראשית יש לבחור את הגופן. מומלץ להעדיף את "דיוויד", כפי שמקפידים בעבודות אקדמיות, וכאפשרות שנייה את "אריאל". הגודל: 12.

 

ברווחים בין השורות הקפידו על פיסקה ברווח שנע בין 1.15 ל-2 ס"מ. לא כדאי שקורות החיים לא יראו צפופים, אך גם לא מומלץ שהם יגלשו ליותר מדי עמודים. זכרו - תמציתיות זה שם המשחק. קורות החיים אמורים לפרט מה עשיתם, אך המעסיק רוצה תקציר. את שפע כישוריכם השאירו בבקשה למקום אחר.

 

כעת יש להכין כותרת יפה: הדגישו את השם שלכם (Ctrl+B) והגדילו אותו מעט כך שהוא יחקק למעסיק בזכרון ולא יבלע עם שאר המידע. מקמו את השם באמצע העמוד (Ctrl+E) ומתחתיו ציינו תעודת זהות, סטטוס משפחתי, כתובת והכי חשוב - מספר טלפון.

 

 

ניסיון תעסוקתי

השלב הבא תלוי בסוג העבודה אותה אתם מחפשים. אם אתם צעירים וחסרי ניסיון - זה לא נורא. השתדלו לא לפרט כל עבודה שהחלפתם בשלושה החודשים האחרונים והתמקדו במספר עבודות שלדעתכם יהיו רלוונטיות למעסיק.

 

אם זו עבודה שמצריכה ניסיון, התחילו בסעיף "נסיון תעסוקתי". בניגוד לסדר הכרנולוגי ההגיוני - את קורות החיים כותבים מהסוף להתחלה: התחילו בעבודה האחרונה שלכם ורדו אחורה בשנים. הקפידו לרשום את מקום העבודה באיזה תפקיד כיהנתם, ומה עשיתם במסגרתו.

 

עם זאת לא כל עבודה צריך לציין. אם בעשר השנים האחרונות מישהו עבד כמהנדס למשל, לאף אחד לא משנה שמלצרת במהלך הלימודים. קורות חיים עמוסים מדי גורמים למעסיק לדלג הלאה ולא להתמקד במה שחשוב. בד בבד חשוב להקפיד שלא ליצור חורים משמעותיים, מכיוון שזה מחשיד ומראה על חוסר עקביות.

 

כמו כן מומלץ להתמקד בעבודות החשובות בהן התמדתם ולהימנע מאזכור עבודות שהייתם בהם למשך זמן קצר מאוד, מכיוון שזה מעיד על חוסר יציבות.

 

אם אתם מוכשרים ובעלי ניסיון רב מדי למשרה - השתדלו להצניע זאת. בשוק הישראלי יש להתפשר לעתים בחיפוש העבודה, אך אף מעסיק לא רוצה מישהו מוכשר מדי שיברח לו ברגע שימצא עבודה טובה יותר. לפיכך אל תשדרו "לא מצאתי עבודה ולכן אני פונה אליכם". התאימו את קורות החיים לסביבת העבודה והצניעו את תפקידכם. כך למשל "מנכ"ל" יכול להפוך בקלות למפקח או מנהל.

 

השכלה ושירות צבאי

אם זה התפקיד הראשון שלכם בתחום שסיימתם בו תואר ועכשיו אתם מחפשים עבודה שדורשת את ההשכלה שרכשתם - שימו את ה"השכלה" בסעיף הראשון בקורות החיים. עבור בעלי ניסיון - הסעיף הזה מגיע לאחר הניסיון התעסוקתי.

 

התחילו בתואר או בתעודה הרלוונטים וציינו היכן למדתם. החלק האחרון הוא התיכון - כתבו אם יש לכם תעודת בגרות מלאה, ואם אין אז אם יש לכם שתים עשרה שנות לימוד. בנוסף ציינו את המגמה ואם עשיתם התמחות במשהו מסוים.

 

השירות הצבאי הוא סעיף משמעותי. להרבה מעסיקים חשוב לראות אם העובד תרם את חלקו למדינה ומאוד שסעיף זה יופיע, גם אם זה קרה לפני הרבה שנים.

 

אם אתם חיילים משוחררים, זהו סעיף קריטי: כתבו באריכות היכן היה השירות שלכם, מה בדיוק עשיתם, איזה סמכויות קיבלתם ועוד. אם אתם רוצים עבודה באבטחה, גם לא יזיק לציין את הרובאי שלכם.

 

שפות, רישיון נהיגה וכמה תכונות טובות

הסעיף הבא הוא שפות - בהרבה מקומות עבודה השפה משחקת תפקיד משמעותי. השתדלו להיות ספציפיים לגבי השפות אותם אתם מדברים. שפת אם - כאשר גדלתם על השפה ואתם מדברים אותה ישר והפוך כולל קרוא וכתוב. רמת שפת אם - לא גדלתם עם השפה, אבל אתם מדברים, כותבים או קוראים אותה כאילו כן.

 

כל מה שפחות מזה לא כולל אתכם תחת הגדרת דוברי שפות, אבל יכול להיות שיש לכם שפה ברמה גבוהה שיכולה לשמש אתכם לתפקידים שתדרשו לתקשר בהם עם תיירים או עם לקוחות מחו"ל למשל.

 

הקפידו במיוחד על דיוק ברמת האנגלית והעברית שלכם, אל תעלו ואל תפחיתו, מכיוון שלעתים זה חלק מדרישות המשרה. חבל לכתוב שהאנגלית שלכם שהיא בסיסית אם עשיתם חמש יחידות ואתם מסתדרים מצויין בחו"ל, כי סתם תפסידו כך עבודה. מצד שני, אם תכתבו שהאנגלית שלכם מעולה ואתם לא באמת יודעים את השפה - יעלו על זה די מהר בראיון וסתם בזבזתם את הזמן שלכם ושל המראיין.

 

בסוף קורות החיים ציינו אם יש לכם רישיון נהיגה והאם אתם בעלי רכב (ההגדרה היא - נייד או ניידת). בנוסף אפשר לציין תכונות טובות שאתם חושבים שיש לכם ושיענינו את המעסיק, למשל שאתם חברותיים, אחראים ואוהבים להגדיל ראש.

 

עברית שפה קשה

  • שלחו את קורות חייכם להגהה אצל חבר שמבין בלשון- שגיאת כתיב תוריד את הסיכויים שלכם מ-100% ל-50% בקלות. גם שימוש בשפה נמוכה לא יתרום הרבה.

 

  • אם אתם צריכים לשלוח קורות חיים באנגלית, בקשו מחבר דובר אנגלית, או ממישהו מקצועי לתרגם לכם. גוגל טרנסלייט לא יעשה את העבודה כמו שצריך.

 

  • אפשר להיעזר באתרים ברשת, שמסייעים בבניית קורות חיים. רק קחו בחשבון שהרבה אתרים ישלחו אותם לאחר מכן למעסיקים רבים שעובדים עם האתר.

 

  • שיהיה בהצלחה וזיכרו שאין תחליף לרושם ראשוני.

 

טיפים לבני הנוער

בני נוער שמחפשים עבודה לקיץ לא צריכים בדרך כלל להגיש קורות חיים. כדי למצוא עבודה, אפשר פשוט ללכת למקומות שתלוים שלטי דרושים ולברר אם אפשר לעבוד בהם.

 

ובכל זאת - אם אתם נתקלים בעבודה הדורשת קורות חיים, הקפידו על כל הכללים: כתבו את תאריך הלידה (כדי שלא יקראו לכם סתם לראיונות וינפנפו אתכם ברגע שהוא מתחיל מפאת גילכם), עיסוקכם כרגע ואיפה אתם לומדים (אפשר לפרט מגמה ומספר יח"ל במקצועות השונים).

 

בנוסף חשוב לפרט מה הזמינות שלכם לעבודה - כלומר משרה מלאה או חלקית (אם אתם ניגשים עדין למועדי ב', למשל), מה הנסיון התעסוקתי שלכם (אם יש) והשתתפות בתנועות נוער ובהתנדבויות. אם לא, אפשר להסיף סעיף שמפרט את העובדה שאתם חרוצים ומחפשים עבודה רצינית.

 

בנוסף, אל תשכחו לציין אם אתם ניידים מכיוון שזהו בונוס נחמד עבור המעסיק. כמו כן - הקפידו על שפה רשמית. המעסיקים מסתכלים מחוייכים על קורות חיים של נוער, אז אל תתנו להם סיבה לחייך יותר! אם צריך -תנו להורים לעשות הגהה. והכי חשוב - אל תתייאשו. רוב המעסיקים מעסיקים בגירים בלבד. המשיכו לשלוח קורות חיים למשרות הרלוונטיות.  

 

הכותבת היא יועצת השמה ואחראית קידום אתרים ותוכן בחברת מועדפת  המתמחה במציאת עבודות לחיילים משוחררים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: shutterstock
קורות חיים יותר יפים - יותר הצעות עבודה
צילם: shutterstock
מומלצים