שתף קטע נבחר

מחיר הנסיעה באוטובוס - 5,000 שקלים

איך קרה שנסיעה באוטובוס בין אשדוד ובני ברק עולה כמו חופשה באירופה, כולל טיסות ומלון? שני אחים ששילמו באמצעות רב-קו השייך לאחותם, גילו כי הם נדרשים לשלם לאגד 5,000 שקלים. אגד בתגובה - מדובר בתביעה בגין שימוש שיטתי בניגוד לחוק

חידה: שני אחים נסעו מאשדוד לבני ברק באוטובוס של חברת אגד. מחיר כרטיס הנסיעה הוא 16 שקלים לנוסע. כמה עלתה להם הנסיעה בסופו של דבר? במקרה של שני אחים מאשדוד, שנסעו לאחרונה בקו 350 של אגד, התשובה היא 5,000 שקלים. קראתם נכון - חמשת-אלפים שקלים. איך יתכן שנסיעה בין אשדוד ובני ברק עולה כמו טיסה הלוך-חזור לכל יעד באירופה, כולל לינה במלון בכלל לא רע?

 

על-פי ח"כ מנחס אליעזר מוזס, שהגיש שאילתה בנושא לשר התחבורה, התשובה פשוטה - שני האחים שילמו עבור נסיעתם באוטובוס באמצעות רב-קו אישי של אחותם. כאשר עלה מבקר של אגד לאוטובוס, וגילה כי שני האחים השתמשו בכרטיס אישי שאינו שלהם, הוחרם הכרטיס. ולאחר שפנתה המשפחה לאגד, דרשו עורכי דינה של החברה תשלום בסך 5,000 שקלים.

 

אגד - רב-קו אישי מיועד לשימוש אישי בלבד (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אגד - רב-קו אישי מיועד לשימוש אישי בלבד(צילום: גיל יוחנן)

 

"מי נתן את הסמכות?"

לדברי ח"כ מוזס, הקנס שהטילה חברת אגד על שני האחים מקומם ואינו מידתי. כעת הוא דורש לבחון את הנהלים והתקנות הרלוונטיות של משרד התחבורה, במטרה לבדוק איך יתכן שחברת אגד מוסמכת להטיל קנס שכזה. ח"כ מוזס מבהיר כי "הוראות משרד התחבורה קובעות שכרטיס רב-קו חייב להיות אישי, ואינו ניתן להעברה. נוסעים שאין ברשותם כרטיס אישי ומשלמים באמצעות כרטיס רב-קו שאינו שלהם, נקנסים באלפי שקלים". 

 

חברי כנסת נוספים הצטרפו לביקורת של מוזס. לדברי ח"כ נסים זאב, "הברוטליות בכל מה שקשור לרב-קו, אם זה ברכבת הקלה (או) במקומות אחרים, זה כאילו תפסו את הגנב, את הרמאי... וצורת ההתנהגות של כל הפקחים בנושא הזה היא מתחת לכל ביקורת". ח"כ אורי מקלב, שניהל מאבק נגד הקנסות שמטילה זכיינית הרכבת הקלה בירושלים, מעלה שאלה - "מי נתן את הסמכות לדרישה של אותה חברה (לומר) - אני דורש מההורים, ללא משפט, 5,000 שקלים?".

 

גם סגנית שר התחבורה, ציפי חוטובלי, מוצאת כי המקרה של האחים מאשדוד מקומם. "הזדעזעתי מהמציאות הזאת שבה שני ילדים נקנסים בסכום כזה מפלצתי", אמרה בתגובה לשאילתה שהגיש ח"כ מוזס. "זאת שערורייה, זה דבר שלא אמור להיות. למרות שהיושר וההגינות לנגד עינינו, ברור שהענישה כאן היא לא מידתית. לכן אני ממש מתעלמת מהתשובה הפורמלית, שאומרת שזה במסגרת היחסים החוזיים בין אגד לבין הנוסעים. אני לא מקבלת את זה".

 

"שימוש שיטתי, בניגוד לחוק"

ומה אומרים על המקרה בחברת אגד? שם אומרים כי הקנס עבור שימוש המנוגד להנחיות הוא 180 שקלים בלבד, אך במקרה זה "לא מדובר בקנס אלא במכתב התראה שנשלח לפני תביעת נזיקין, בגין שימוש שיטתי למשך תקופה, בניגוד לחוק ובידיעתו ובעידודו של אבי המשפחה". אך כיצד מסבירים את גובהו החריג של התשלום הנדרש מאב המשפחה?

 

באגד מסבירים כי "הקנס שהחברה עלולה לספוג ממשרד התחבורה על מקרה בודד של אי הקפדה על הנהלים במקרה מסוג זה, כלומר שימוש בכרטיס אישי שלא על ידי בעל הכרטיס, צפוי להיות גבוה בהרבה מ-5,000 שקלים". בחברה מוסיפים כי "על פי הוראות משרד התחבורה, הרב קו הוא כרטיס אישי שלא ניתן להעברה ועל כן שימוש בכרטיס אישי עבור יותר מאדם אחד אינו חוקי, גם אם מדובר בבן משפחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי צוקרמן
5,000 שקלים, ואפילו לא במחלקה ראשונה
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים