שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

ישנים באסם: המבנה החקלאי הפך לווילה מעוצבת

אסם תבואה ישן ומתפורר בצפון איטליה, עבר הסבה מרשימה למקום שאף אחד לא יתנגד לבלות בו את הלילה. צפו בתמונות

במקום להינטש ולהתפורר, הופכים לא מעט מבנים כפריים ישנים ברחבי אירופה שימור והרחבה, המאפשרים מגורים ואירוח מודרני בטעם של פעם. כך בדיוק היה המקרה של Cascina Nuova שבצפון איטליה - מבנה שהיה בעבר אסם תבואה גדול, ועבר מתיחת פנים על ידי משרד האדריכלים המקומי קרלו בליני. בליני שימר בין המורשת האדריכלית הישנה לבין סטנדרטים מתקדמים, ויש לומר שדי בהצלחה.

 

עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

 

בתהליך השיפוץ נעשה כאן שימוש, ככל הניתן, בחומרים זהים או דומים לאלה שהיו במבנה במקור: שימוש בחיפוי אבנים (טוף) לקורות האסם, שימוש באריחי פימונטה ברזל ופלדה, יצירת חלונות רחבים במיוחד ואפילו צביעה של קורות העץ בתערובת צבע שכוללת אבץ אפור שהיה נהוג לפני מאוד שנים.

 

באשר לשטחים הפנימיים, הוחלט לשמור על הסדר והחלוקה הפנימית של המבנה כפי שהיה מאז המאה ה-19; לעשות שימוש בחללי האסם הגדולים בצורתם הנוכחית; ולחזק את הנוכחות שלהם באמצעות חלונות גדולים במיוחד, שגם מעצימים את החיבור בין החוץ לפנים.

 

הבחירה בהמשכיות החללים הרחבים יצרה תחושה של פאר, למרות ייעודו המקורי של המבנה. אפילו המרתף עבר הסבה והפך למרתף יינות מכובד ומרשים, שמכיל לא מעט מהתוצרת של הגפנים שסובבים את הווילה.

 

בואו לסיור בתמונות:

 

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 (צילום: Carlo Bellin) (צילום: Carlo Bellin)
(צילום: Carlo Bellin)

 

הכתבה באדיבות אתר בניין ודיור - פורטל עיצוב פנים ועיצוב הבית. מחפשים מטבחים? לאינדקס מטבחים מעוצבים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Carlo Bellin
הבית באיטליה. מגורים בטעם של פעם
צילום: Carlo Bellin
מומלצים