שתף קטע נבחר

54% מהכנסתנו השנתית זורמת לקופת המדינה

לפי מחקר של מכון ירושלים, "יום העצמאות ממסים", היום שבו מפסיק האזרח לשלם מסים ומתחיל לחסוך לעצמו - יחול ב-14 ביולי. ע"פ המחקר, האזרח הישראלי מזרים לרשויות המס 54% מהכנסתו השנתית בממוצע, בעוד שבארה"ב למשל האזרחים משלמים רק כ-27% מהכנסותיהם למסים

ברחבי העולם, נוהגים ארגונים לציין את "יום העצמאות" ממס ביום שבו (על פי חישוביהם) מפסיק האזרח לשלם מסים ומתחיל להנות מפרי עמלו. השנה, החליטו במכון ירושלים לחקר השווקים לקבוע את יום העצמאות ממס בישראל ב-14 ביולי, יום ראשון הקרוב. 

 

 

הנוסחה המקובלת לחישוב יום העצמאות ממס היא כזו: מחשבים את הכנסות המדינה ממסים (כולל מסים המשולמים לרשויות המקומיות) ומחלקים בהכנסה הלאומית. כך מתקבל הנתון המייצג את חלקם של המסים בהכנסה. לאחר מכן מתרגמים את הנתון הזה לימים, כך שאם חצי מההכנסה משולמת כמסים, אז פרק הזמן הנדרש לתשלום מסים למדינה הוא 6 חודשים ויום העצמאות ממס הוא היום ה-183 של השנה. 

 

על-פי המחקר שערך מכון ירושלים לחקר שווקים, יום העצמאות ממס בישראל הוא מהמאוחרים ביותר בין המדינות המפותחות, מאחר שהאזרח הישראלי מזרים לרשויות המס 54% מהכנסתו השנתית בממוצע. לשם השוואה, אזרחי ארה"ב משלמים כ-27% מהכנסותיהם למסים.  

 

חישוב זה אינו כולל את העלאות המסים הצפויות בשנת 2014, אשר בעקבותיהן יגדל נטל המסים עוד יותר. "יום העצמאות ממס מהווה הזדמנות להיווכח ביתר שאת עד כמה המדינה זקוקה לרפורמה תקציבית רצינית", אומרת מנכ"לית מכון ירושלים לחקר שווקים, קורין סאוור. "נכון שמסים הם כורח המציאות בחברה מפותחת, אבל כש-54% בממוצע מהמשכורות שלנו זורמים לקופת המדינה - פירושו של דבר שהשיטה לוקה בבעיה יסודית ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יום העצמאות ממסים בישראל - מהמאוחרים במדינות המפותחות
צילום: shutterstock
מומלצים