שתף קטע נבחר

"סוריה ואיראן מועמדות למועצת זכויות האדם"

למרות הביקורת החריפה של ארגוני זכויות האדם בעולם עליהן, יחד עם סוריה ואיראן מתכוונות סין, סעודיה, וייטנאם, ירדן והאיים המלדיביים להתמודד על מקום במועצה בז'נבה, שהפכה לגוף אנטי ישראלי במקום לסייע לשמירה על זכויות האדם בעולם

הסנדלר הולך יחף: כמה מהמדינות המובילות בעולם בהפרת זכויות אדם מציגות את מועמדותן למועצת זכויות האדם של האו"ם, לקראת ההצבעה שתיערך בסתיו בניו-יורק. אמש (ד') נחשף כי בין היתר סוריה ואיראן, מהמובילות בהפרת זכויות אדם בעולם, מתכננות גם להעמיד את עצמן לבחירה למועצה למרות הביקורת החריפה של ארגוני זכויות האדם בעולם עליהן.

 

לצד סוריה ואיראן ישנה רשימה "מפוארת" למדי של מדינות שמתכוונות להציע את מועמדותן למועצה, שסובלת בכל מקרה ממוניטין לקוי בכל הנוגע למילוי תפקידה המוצהר, לפחות בכל הנוגע לישראל. אף על פי שהן אינן מקפידות, בלשון המעטה, על זכויות האדם בשטחן, סין, סעודיה, וייטנאם, ירדן והאיים המלדיביים יצטרפו לסוריה ולאיראן במירוץ על ארבעת המושבים הפנויים במועצת זכויות האדם בז'נבה.

 

הוצאה להורג באיראן. ארכיון  (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
הוצאה להורג באיראן. ארכיון (צילום: איי אף פי)

 

הלל נוייר, העומד בראש קבוצת המעקב אחר האו"ם UN Watch, קרא לארצות הברית ולאיחוד האירופי להקים אופוזיציה למועמדות איראן וסוריה, אבל גם ל"מדינות אחרות המפרות זכויות אדם כאלג'יריה, צ'אד, סין, קובה, רוסיה וסעודיה".

 

נוייר אומר ש"ארצות הברית והאיחוד האירופי חייבות לעודד מדינות ראויות להשתתף בבחירות ולהתמודד מול מועמדות רודניות ומפירות זכויות אדם. אסור לתת למדינות שרוצחות ומענות את אזרחיהן, להפוך לשופטות העולמיות של זכויות אדם".

 

גורם דיפלומטי באו"ם העריך שסוריה ואיראן לא יצליחו לזכות לתמיכה מספקת בעצרת הכללית בקרב 193 המדינות החברות באו"ם, אבל דיפלומט אחר הזהיר שהדבר יהפוך ל"קומדיה".

 

הלל נוייר הזהיר ש"לאור העובדה שאיראן נבחרה באחרונה לוועדת האו"ם בנושא זכויות נשים וסוריה נבחרה לוועדת זכויות האדם של אונסק"ו, אנחנו לא יכולים לקחת שום דבר כמובן מאליו". לדברי נוייר, אמנם סוריה פחות פופולרית בימים אלה, אבל איראן עומדת בראש ארגון המדינות הבלתי מזדהות באו"ם.

 

סוריה ביקשה להתמודד לפני שנתיים על מושב במועצת זכויות האדם אבל פרשה בלחץ של המערב ומדינות ערב. אלא שמאז גבתה מלחמת האזרחים בסוריה את חייהם של  יותר מ-100 אלף בני אדם. אף מבלי להזכיר את השימוש בנשק בלתי קונבנציונלי, משטר אסד אינו בוחל באמצעים ומשתמש במטוסים, במסוקים, בטנקים ובטילים כדי להרוג נשים ילדים וזקנים בשכונות מאוכלסות הנשלטות בידי האופוזיציה.

 

מועצת זכויות האדם שמושבה בז'נבה, מורכבת היסטורית ממדינות הרחוקות בעצמן מעמידה בסטנדרטים הבינלאומיים של שמירה על זכויות אדם והיא מקדישה חלק ניכר מזמנה לטיפול בישראל, תוך הזנחת חלקי עולם אחרים המשוועים להגנת מועצת זכויות האדם של האו"ם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם בז'נבה (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים