שתף קטע נבחר

קיץ יבש בבורסה: מחזור המסחר רק 480 מיליון ש'

המדדים ת"א 25 ות"א 100 ננעלו ללא שינוי מהותי. בבילון הוסיפה 1.6% לערכה. פריגו עלתה ב-0.4% לאחר שקיבלה אישור FDA לגרסה גנרית לתרופה לסכרת

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (א') ללא שינוי מהותי על רקע המגמה המעורבת שנרשמה בוול סטריט בשישי. מחזור המסחר במניות היה נמוך במיוחד והסתכם ב-480 מיליון שקל בלבד.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.04% ל-1,226.5 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.13% ל-1,109.8 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.71% ל-312.42 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.72% ל-358.81 נקודות.

 

ברק המסחר 

איגוד החברות הציבוריות סבור כי עומס הרגולציה הוא הבעיה העיקרית לבריחת החברות משוק ההון המקומי, כך עולה ממסמך שהגיע לידי "כלכליסט" שהגיש לוועדה לשכלול המסחר והתחרות בבורסה. אילן פלטו, איגוד החברות הציבוריות: "הנקודה העיקרי הוא שאם רוצים לטפל בבעיה צריך לטפל בשורש – הרגולציה. כשאני אומר רגולציה זה אומר גם עלות הרגולציה, גם הדחיפות של כניסת רגולציה חדשה, גם בזמן הניהול שנדרש לטפל ברגולציה וגם בחוסר התאום ברגולציה בין הרגולטורים". 

 

"המילה רגולציה מכילה הרבה אלמנטים. זו לדעתנו הבעיה העיקרית היום במצב בבורסה, וזו הסיבה למה חברות פרטיות לא רוצות להיות ציבוריות ולמה חברות ציבוריות לא ורוצות להיות עוד ציבוריות. היה חשש שהוועדה הזו רק תתמקד בשיטות מסחר וחשש שמא שיגידו שהם בודקים את העניין, אבל תתמקד בדברים שלא יפתרו את הבעיה. אבל אי אפשר לומר שסעיף ספציפי הוא לא בסדר, אלא מדובר בהצטברות של כל הדברים ביחד", הוסיף פלטו.

 

כלכלני בנק לאומי התייחסו בסקירתם השבועית לסקטור האנרגיה בישראל וכתבו כי "אנו ממליצים על אחזקה בסקטור מעל משקל השוק. זאת, בשל הביקוש הקשיח לגז והתלות הנמוכה שלו במצב המאקרו-כלכלי".

 

"מנגד", הדגישו כלכלני הבנק, "אנו מאמינים כי השקעה במאגרים שאינם מאומתים מתאימה אך ורק למשקיעים ספקולטיביים. זאת, בשל היותה מסוכנת יותר ומתאפיינת בתנודתיות גבוהה במסחר, בהתאם לדיווחים מאסדות הקידוח".

 

בתוך כך המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת ביום שישי בצל הדו"חות המאכזבים של ענקיות הטכנולוגיה גוגל ומיקרוסופט ביום חמישי לאחר תום המסחר. בסיכום שבועי עלה מדד דאו ג'ונס ב-0.5%, ו-S&P טיפס ב-0.7%; זהו השבוע הרביעי ברציפות שבו שני המדדים מסיימים בטריטוריה הירוקה. לעומתם, מדד נאסד"ק איבד בשבוע שחלף 0.4%.

 

עוד בשישי, במהלך המסחר בשוק הסחורות ולראשונה מזה יותר מ-3 שנים, מחיר החוזה העתידי על הנפט הגולמי מסוג קרוד (WTI) הנסחר בבורסה של ניו יורק עקף את מחיר הנפט הגולמי מסוג ברנט הנסחר בלונדון. עם זאת בתום יום המסחר מחיר הקרוד ננעל ללא שינוי על 107.87 דולר לחבית, בעוד שהבנרט ירד ב-0.6% ל-108.7 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט נצרך על ידי שני שליש מאוכלוסיית העולם, אולם מחיר חבית נפט נקבע בדר"כ לפי מחיר הקרוד.

 

עוד בשישי הדולר נחלש ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.58 שקלים. האירו ירד בשיעור דומה ושערו נקבע על 4.697 שקלים.

 

שוק האג"ח 

חברת מליסרון, מפעילת הקניונים והנכסים המניבים שבשליטת משפחת עופר (67.03%), הודיעה על כוונתה לגייס חוב על ידי הנפקת סדרת אג"ח חדשה. התמורה מיועדת לשמש כהלוואה לחברה הנכדה מ.ל.א המחזיקה בגרנד קניון באר שבע. לטובת סדרת האג"ח החדשה ישועבדו כל הזכויות המיוחסות לגרנד קניון.

 

המסחר באיגרות החוב הממשלתיות מתנהל בצל עדותו בת היומיים של יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, בסוף השבוע שעבר. ברננקי אמר כי אם הכל יתנהל כשורה, מדיניות רכישות האג"ח של הבנק תסתיים עד אמצע 2014. "איננו יכולים לדעת אם אכן כך יקרה, או שאולי מוקדם או מאוחר יותר", אמרי יו"ר הפד והתייחס לתוכנית ההרחבה הכמותית שמנהי הבנק, במסגרתה הוא רוכש כ-85 מיליארד דולר באיגרות חוב כל חודש. נכון לעכשיו נרשמות עליות של עד 0.2% באג"ח הממשלתיות.

  

במהלך העדות התעלם ברננקי מנסיונות לגרור אותו לאמירה על כך שזוהי עדותו האחרונה בפני הקונגרס במסגרת תפקידו. ברננקי צפוי לסיים את הקדנציה השנייה שלו בבנק בינואר הקרוב ובארה"ב עדיין לא הוכרז על מחליפו.

 

מניות במרכז

יניב חברון מאקסלנס התייחס בסקירה לחברת גיוון אימג'ינג, העוסקת בייצור אמצעי בדיקה ויזואלית של מערכת העיכול, וכתב כי "בשנה האחרונה סבלה המניה מאובדן מומנטום כאשר היא מאבדת כ-16.5%. ניתוח של ההיבט העסקי בפעילות החברה מצביע דווקא על קשיים אותם חווה גיוון: בשנה הקרובה עדיין צפויה האטה בפעילות הליבה של אבחון המעי הדק והוושט בארה"ב ובאירופה, תחומים שנחשבים כבר היום לרוויים מבחינת אופני הטיפול והמוצרים". 

 

"גם קבלת אישור השיווק ביפן של גלולת ה- Colon2 אינה מבטיחה מכירות, בוודאי לא לפני 2014. עם זאת, לגבי גלולה זו מקווה גיוון לקבל אישור FDA עד סוף השנה, בהחלט מנוע צמיחה לחברה", הוסיף חברון.

 

חברת בבילון (הוסיפה 1.6%) שבבעלותו של נעם לניר, דיווחה כי תשקיע 4.6 מיליון שקל בחברת סומוטו בתמורה ל-4.6% ממניות החברה אשר נמצאת בתהליך הנפקה בבורסה של תל אביב. כמו כן, חתמה בבילון עם סומוטו על הסכם מסחרי לתקופה של שלוש שנים במסגרתו התחייבה סומוטו להציע למשתמשיה את מוצרי בבילון ב-50% מההתקנות לפחות, על פי מנגנון תמחיר שנקבע בהסכם.

 

חברת התרופות פריגו (עלתה ב-0.4%) קיבלה בסוף השבוע ממנהל התרופות והמזון בארה"ב (FDA ) אישור לייצור של התחליף הגנרי של פרנדין, תרופה לטיפול בסכרת מסוג 2. התחליף הגנרי, המכיל את החומר האקטיבי ריפגלינייד (Repaglinide), ניתן כתחליף לדיאטה ופעילות גופנית לשמירה על רמת סוכר בקרב מבוגרים עם סכרת מסוג זה. מהדיווח של פריגו עולה כי היקף המכירות בעולם לתרופה זו נע סביב 250 מיליון דולר בשנה.

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב נענה לבקשת בנק הפועלים לממש את השיעבוד על מניות אלביט הדמיה המוחזקות על ידי אירופה ישראל - החברה הפרטית שבאמצעותה מחזיק מוטי זיסר בשליטה בהדמיה. השופט איתן אורנשטיין הודיע הבוקר בשעה 11:30 על החלטתו ומינה עו"ד גיורא ארדינסט, המייצג את בנק הפועלים, ככונס נכסים למניות אלביט הדמיה המוחזקות על ידי אירופה ישראל.

 

מניית פרטנר ריכזה מחזור מחסר גבוה יחסית וזאת מבלי שדיווחה על אירוע כלשהו לבורסה בתל אביב.


פורסם לראשונה 21/07/2013 10:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים