שתף קטע נבחר

משה ליאון מתמודד לראשות הבירה: "דרוש שינוי"

מי שכיהן כמנכ"ל משרד ראש הממשלה ורק לאחרונה עבר מגבעתיים לירושלים, מתחייב לפעול לטובת כל המגזרים

המתחרה של ניר ברקת: רואה החשבון משה ליאון (52), שכיהן כיו"ר הרשות לפיתוח ירושלים פתח היום (ב') את המירוץ לראשות העירייה. במסיבת עיתונאים שכינס אמר: "ירושלים היא לא עוד עיר אלא טבורו של העולם. אני בא לירושלים מתוך אהבה ודאגה, היא מלווה אותי תמיד. כיו"ר הרל"י הבאתי לפיתוחה של העיר. אני מתחייב לדאוג לצרכיה של כל שכונה ושכונה לדאוג שיחיו בשלווה זו לצד זו הקהילות השונות. כל מי שירושלים יקרה ללבו, מבין היטב שהעיר זקוקה לשינוי. יש מי ששכח שבירושלים גרים גם תושבים, ירושלים היא בית למשפחות, צעירים וסטודנטים".

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

האיחוד האירופי: לדבר על הפליטים ועל ירושלים

סגן ראש העיר רעננה נעצר, חשד לשוחד וגניבה

 

בירושלים ארבעה סקטורים גדולים: הציבור החילוני שממנו הגיע ראש העיר הנוכחי ניר ברקת; המגזר החרדי; קהל דתי-לאומי שמשה ליאון נמנה עמו; והציבור הערבי שנמנע במשך שנים לממש את זכות הבחירה לראשות העירייה.

 

תושבי ירושלים נלחמים בשנים האחרונות על צביונה של העיר. הנתונים מראים כי הרוב המכריע של הסטודנטים שמגיעים ללמוד בה עוזבים אותה לאחר סיום לימודיהם. בשנים האחרונות הייתה הגירה שלילית של צעירים מהעיר. המאבק המשמעותי בימים אלה מתנהל על פתיחת מתחם הסינמה סיטי בשבת. הסכם של עיריית ירושלים ומשרד האוצר קובע כי המתחם יהיה סגור בסופי השבוע, הסכם שגרר מחאה מצד ארגונים חילוניים ובראשם "התעוררות" הירושלמית שהגישה עתירה לבג"ץ בנושא. ליאון לא התייחס לסוגיה באופן אישי אך אמר: "עד כמה שאני יודע הנושא נתון לפתחו של בג"ץ. נמתין בסבלנות למה שיגיד בית המשפט ולפיה נפעל".

  

ליאון נשאל על יחסו לאוכלוסיה החרדית והשיב: "אני רוצה שבירושלים יחיו כל התושבים וכל הקהילות זו לצד זו, שכל אחת תיתן לשנייה לחיות את חייה שלה ושכולם יחיו לפי אמונתם. אני חושב שלא רלוונטי לדבר על היחס שלי כלפי החרדים ואם הם יקבלו יותר או פחות. למעשה אני אמשיך ואחזק את כל התושבים, לא רק את החרדים". כשנשאל אם יש לו הסכם עם סיעות החרדים השיב: "אין לי שום הסכם עם אף סיעה, זה יחכה לאחר הבחירות".  

 

פרט לליאון אין כרגע מועמד בולט המתמודד מול ראש העיר ניר ברקת. עליו אמר ליאון: "אני לא חולק על כך שברקת מועמד ראוי אבל אני חושב שאני מתאים יותר ממנו".

  

בתחילת 1996 שילם משרד רואי החשבון בו היה שותף משה ליאון כופר מס. תשלום כופר הוא אפשרות הניתנת לעתים לחשוד בעבירה כלכלית, ובפרט השתמטות ממס, כתחליף להעמדתו למשפט פלילי. ליאון נשאל על כך והשיב: "מטבע הדברים אנחנו נמצאים במערכת הבחירות. אני רגיל שההכפשות עולות. מאז אותו ויכוח מקצועי שהיה לי עם מס הכנסה התמניתי להיות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, התמניתי ליו"ר רכבת ישראל, כל מינוי כזה עובר בדיקות". 

 

במטהו של ניר ברקת אמרו כי "תמוה במיוחד שאדם שגר כל חייו בגבעתיים, מעולם לא רכש בית בירושלים, לא שילם מסים בירושלים ולא חינך את ילדיו בירושלים חושב שהוא יכול להתמודד על ראשות העיר". ליאון הדף את הביקורת: "המעבר שלי לירושלים בימים האחרונים הוא שינוי טכני בלבד. ב-15 שנים האחרונות אני חי ונושם את העיר במשך כל ימי השבוע. אני מכיר אותה, בשבילי אני ירושלמי לכל דבר". הוא ציין כי גם אם יפסיד במרוץ ימשיך להתגורר בבירה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ליאון. "ירושלמי לכל דבר"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים