מנצחת: עוגת גנאש שוקולד בצ'יק צ'ק
מה יוצר השילוב המופלא של שוקולד ושמנת? גנאש קטיפתי ובסיס לעוגה בחושה וקלה להכנה, שמספרת בגאווה על סיפור האהבה בין השניים
עוד בערוץ האוכל:
מלון בוטיק: דברים טובים ממלונים
אין עשן בלעדיו: אנטרקוט בוויסקי על האש
עוגת גנאש שוקולד
מתכון של גלית והנס ברטלה.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 ביצים מספר 2
180 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה
150 גרם קמח
8 גרם אבקת אפיה
1/2 כפית חמצית וניל
גרידה מ-1/4 לימון
כוס של שמן "אפיולה"
150 גרם שוקולד מריר מומס
10 גרם אבקת קקאו
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים, סוכר, לימון, וניל (לא הקצפה חזקה) ויוצקים את השמנת תוך כדי ערבוב עם מקצף יד לתוך קציפת הביצים.
- מנפים קמח ואבקת אפיה ומקפלים פנימה את תערובת הקמח ואת שמן ה"אפיולה".
- בקערה נפרדת שמים את השוקולד המומס ואבקת הקקאו (לא לערבב). מוסיפים כ-1/5 מהמסה הבסיסית ומערבבים יחד בעדינות. מוסיפים את כל המסה ומקפלים בעדינות יחד עם השוקולד הקצוץ. יוצקים לתבנית אפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות בדיוק. מוציאים מהתנור,חותכים באמצע חתך ומנמיחים את התנור לחום של 170 מעלות. מחזירים את העוגות לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספים. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה (הוא צריך לצאת יבש) ומצננים. מקשטים עם שוקולד גרוס.
- המתכון באדיבות גלית והנס ברטלה
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
מומלצים