שתף קטע נבחר

למה נשים שעברו מילה מלות את בנותיהן?

במחקר הנרחב ביותר מסוגו עד כה, סקרה יוניצ"ף את תופעת מילת הנשים וקבעה כי מספרם של הנשים והגברים המעוניינים בהפסקת המנהג גבוה מכפי שנדמה וכי הוא ממשיך בעיקר בשל ציפיות חברתיות. 125 מיליון נשים בעולם עברו מילה

יוניצ"ף, סוכנות האו"ם לענייני ילדים, פרסמה אתמול (יום ב') את הדו"ח הנרחב מסוגו על תופעת מילת הנשים וקבעה כי אף על פי שהנוהג נמצא בירידה ברוב המדינות, כ-30 מיליון ילדות עדיין נתונות בסיכון לעבור את החוויה הקשה בעשורים הקרובים, אם קצב השינוי לא יוגבר.

 

תיעוד נדיר: סודן הכואב של מוסלמיות בריטניה

מצרים, 2007 - איסור מוחלט על מילת נשים

לקריאת הדו"ח המלא של יוניצ"ף

 

על פי הדו"ח, שצוטט בהרחבה בכלי תקשורת בעולם, 125 מיליון נשים, נערות וילדות עברו סוג כלשהו של מילה, ב-29 מדינות באפריקה ובמזרח התיכון, חרף הוצאת המנהג מחוץ לחוק בחלק מהמדינות הללו. המנהג קיים גם במדינות אחרות, כולל בעולם המערבי, ומספרן המדויק של הנשים שנחתכו לא ידוע.

 

תחת הכותרת "מילת נשים: סקירה סטטיסטית וחקירה של דינמיקת השינוי", קובע המחקר כי נשים וגברים רבים היו מעוניינים לשים קץ למנהג, אך חוששים מפגיעה בנורמות חברתיות קיימות. הסיבות המרכזיות לעבור את המילה הן קבלה חברתית ושמירה על הבתולים. יש קהילות שבהן זוהי דרישה דתית, ובאחרות מדובר בעיקר במסורת שסטייה ממנה עלולה להוביל לפגיעה חברתית.

 

המדינות הבולטות בכמות המילות הן מצרים, סומליה, דג'יבוטי וגיניאה. בקמרון ובאוגנדה היא נוגעת רק לכאחוז אחד מהנשים. סוג החיתוך והגיל שבו הוא מתבצע שונה מקהילה לקהילה. "בסומליה, באריתריאה, בניז'ר, בדג'יבוטי ובסנגל, יותר מאחת מכל חמש ילדות עברה את המילה הקיצונית ביותר, שבה מסירים את השפתיים ואוטמים כמעט לחלוטין את איבר המין", נכתב בדו"ח.

 

החדשות הטובות הן שקיימת מגמה לביטול הנוהג, בעיקר במקומות שבהן הוא נפוץ פחות, כמו למשל בטנזניה, בבנין, בעיראק ובניגריה, אך גם במקומות שבהם הוא שכיח יותר, כמו אתיופיה, מצרים, אריתריאה ומאוריטניה. נקודה מעודדת נוספת היא יחסן של הנשים שעברו את המילה כלפי המנהג.

 

"ברוב המדינות שנסקרו, רוב הילדות והנשים שעברו מילה לא רואות את היתרונות בה וסבורות שיש לשים קץ למנהג", כתבה מומחית הסטטיסטיקה של יוניצ"ף, קלודיה קאפה, "יותר אימהות מודעות לכך שמילת נשים יכולה לגרום למוות של בנותיהן".

 

אז מדוע אימהות רבות שעברו מילה ממשיכות למול את בנותיהן? המחקר קובע כי הגורם המרכזי הוא ציפיות חברתיות, ולפיכך "מאמצים לשים קץ לנוהג צריכים להתקדם מעבר לשינוי גישות של פרטים ולהתייחס לקהילות שלמות".

 

ומאחר שמדובר בשינוי חברתי כולל, מקומם של הגברים לא נפקד. המחקר קובע כי יש לעודד גברים ונערים לדבר על המנהג. "זה חשוב במיוחד מאחר שמהנתונים עולה שהילדות והנשים נוטים לא להעריך נכונה את שיעור הגברים שרוצים לשים קץ למנהג ולחשוב שמדובר במספר קטן מכפי שהוא באמת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדות בצ'ד. 30 מיליון נמצאות בסיכון בעשורים הקרובים
צילום: AP
מומלצים