שתף קטע נבחר

טלוויזיות 4K: יש מה לעשות איתן?

כלומר, חוץ מלהרשים אורחים עם סרטון הדגמה. התקן החדש לשידור כבר נמצא בחנויות אבל כמות התכנים עדיין נמוכה. יכול להיות שהמפתח נמצא דווקא אצל נטפליקס ותשתית הרשת שלה

המצב הכלכלי העולמי, הירידה ברווחיות ומכירות נחלשות של טלוויזיות גורמים ליצרנים לחפש את הדבר הבא, זה שיגרום לצרכנים להגיע לחנות ולחזור הביתה עם מסך חדש. תלת מימד לא הצליח לעשות טוב לגרפים של המכירות, ה- OLED עדיין יקר ועוד מסובך לייצור, וכרגע, נראה כי הפתרון של הגדלת מספר הפיקסלים הוא הנכון עבור כל החברות השונות: מצד אחד הצגת חדשנות ומפרט מרשים, מצד שני לא מוותרים על המשך יצור טלוויזיות בטכנולוגיית ה- LED LCD המוכרת.

 

עוד ב-dtown:

 

 

הטכנולוגיה היא אותה טכנולוגיה – פאנל LCD עם תאורת LED מאחור, אבל מספר הפיקסלים בתמונה קופץ פי ארבעה מ- 2 מיליון (בסטנדרט Full HD 1080p) אל 8 מיליון בדור ה- 4K (עם 3,840x2,160 פיקסלים).

 

נכון לשנה הנוכחית, כמות תכני ה- 4K הזמינה בשוק הינה זעומה, אפילו בבתי קולנוע דיגיטליים רבים מציגים את הסרט על המסך הענק ברזולוציית 2K בלבד. כך שהדרך להגעת 4K למסך הביתי נראית מאתגרת בשלב זה.

 

מתכוננים לשדר 4K בשנה הבאה 

מספר גופי תקשורת בעולם עושים הכנות לשידורי ניסיון פומביים שיעלו לאוויר בשנה הבאה: בתערוכת CES שנערכה בינואר, צפינו בשידורי ניסיון של ערוץ קוריאני. באירוע השקת טלוויזיות טושיבה החדשות באמסטרדם לפני מספר חודשים, סיפר מנהל השידורים הדיגיטליים בחברת סקיי גרמניה על הנסיונות להרים מערך שידורי 4K. על פי דבריו, האתגרים הטכנולוגיים אינם פשוטים, החל ממציאת המצלמה המתאימה (לצורך צילומי ניסיון, נעשה שימוש במצלמת קולנוע), דרך התמודדות עם כמות המידע הענקית שתופסת הקלטת 4K (הצלם פספס הבקעת גול במשחק כדורגל בגלל הצורך להחליף כרטיס זיכרון שהתמלא).

 

אגב, בניסוי הראשון שהתבצע, מרגע הצילום ועד לסיום עריכת חומרי הוידאו והכנתם לשידור, עברו שבועיים, רחוק מאוד משידור חי.

 

 

הישועה תגיע מהאינטרנט? 

ניל האנט, בכיר בנטפליקס, טוען כי הזרמת הוידאו דרך האינטרנט היא הדרך הטובה ביותר להעביר וידאו 4K אל בתי הצרכנים. יש בדבריו משהו: בעוד גופי השידור המסורתיים אמורים להתעסק עם החלפות ושדרוגי ציוד, כל מה שנטפליקס או גוף אינטרנטי אחר צריכים לעשות הוא למצוא את הדחיסה האופטימאלית ו"לשדר" את הקובץ, על אותה התשתית הקיימת, עם התאמות מסויימות. תקן הדחיסה החדש H.265 שנמצא עדיין בפיתוח, אמור לתת מענה לבעיה, עם אלגוריתם דחיסה יעיל אשר דוחס פי שניים יותר את קובץ הוידאו ביחס לתקן הקיים H.264 / MPEG-4 וכך יכול לשדר וידאו 4K בגודל קובץ קטן בהרבה ביחס לתקן הנוכחי.

 

בכדי להפוך את הסטנדרט החדש לשימושי, יש צורך ביצור מעבדים עם פענוח H.265 בחומרה (הליך שאמור להיות יעיל בהרבה ביחס לשימוש במעבד מדור נוכחי עם עדכון תוכנה). לבינתיים, סמסונג מציגה תמיכה בפענוח וידאו HEVC המבוסס על H.265, זאת בדגמי הדגל שלהם בסדרת F8500 או S9.

 

 

רכשתי מסך 4K. מה לראות?

נכון לעכשיו, ניתן לרכוש בישראל טלוויזיות 4K מתוצרת LG, טושיבה, סוני, סמסונג ובקרוב גם האייר. המחירים: של 40,000 שקל וצפונה, על מסכים שמגיעים בגדלי מסך שהינם מעל הממוצע - במינימום של 55" ועד ל- 84"-85" בדגמים היקרים ביותר. רוכשי המסכים הראשונים, יאלצו להסתפק בשנה הקרובה בסרטי Full HD אשר מומרים באופן מלאכותי ל-4K דרך מעבד הטלוויזיה. 

 

בדומה למה שקרה עם כניסתה של טכנולוגיית התלת מימד, גם במקרה הזה, בתקופה הקרובה, בעלי טלוויזיות ה-4K יוכלו להרשים את אורחיהם ולהנות פה ושם בצפיה בסרטון הדגמה קצר, כאשר נכון לעכשיו רק סוני מציעה למכירה נגן מדיה 4K, עם עשרה סרטים עלילתיים מלאים והצהרה על השקה קרבה של שירות הורדה אינטרנטי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן, Dtown
חד. מה נראה שם?
צילום: ליאור קורן, Dtown
מומלצים