שתף קטע נבחר

לראשונה בת"א: יחידה משטרתית למען חיות

30 מתנדבים עוברים הכשרה מיוחדת ביחידה חדשה במשטרת תל-אביב שתטפל בהתעללות והזנחת בעלי חיים. אם נתקלתם בכלב קשור ברצועה קצרה מדי, אם הייתם עדים לקרבות כלבים או להרעלת חתולים - יש למי לפנות

 
בשבועות הקרובים יסיימו 30 מתנדבים במשטרת תל-אביב-יפו קורס הכשרה מיוחד לטיפול במקרי התעללות והזנחת בעלי חיים. היחידה המשטרתית הוקמה ביוזמת עמותת משמר בעלי חיים בישראל ובתמיכת משטרת ישראל והמשרד לבטחון פנים, תחל את פעילותה בחודש הקרוב במרחב יפתח בתל-אביב.
 

 רס"ר איציק משען, מפקד היחידה להגנה על בעלי חיים במשטרת תל-אביב-יפו מספר כי "נושא ההתעסקות עם בעלי חיים עלה מהשטח, גם משוטרי השטח ואנשי הסיור, שנתקלים בהרבה תופעות של התעללות והזנחת בעלי חיים", הוא מסביר.

 

"אין לנו זמן ואמצעים לטפל בעבירות מהסוג הזה ולפעמים בעלי חיים מקבלים טיפול לקוי. שיתוף הפעולה עמותת משמר בעלי חיים בישראל, הרים את הכפפה והיינו צריכים לעשות זאת מזמן ואני שמח שזה עובד".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

דורון ברנר, יו"ר עמותת משטר בעלי חיים בישראל, חלם כבר ב-2007 על הקמת יחידת מתנדבים במשטרה כדי לטפל בעבירות של צער בעלי חיים.

 

"פניתי כבר בשנת 2007 לגורמי משטרה במרחב שרון כדי ליצור פלטפורמה חדשה וליצור ניסוי עד כמה הנושא באמת יש לו צורך", הוא מציין. "הקמנו יחידה בנתניה וכפר סבא, שם הפעילות מאוד הצליחה, אבל המשטרה עדיין לא הכירה בזה באופן פורמלי. בעזרת השר לבטחון פנים וניצב ניסים מור, אז ראש אגף המבצעים, החלטנו להקים יחידה כפיילוט ארצי במשטרת ת"א".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

מה כוללת הדרכת המתנדבים?

 

רס"ר משען מציין כי מדובר בהכשרה בת 44 שעות, בהן זוכים המתנדבים לקבלת ידע בסיסי הדרוש לשוטר.

 

"החל מסמכויות דרך אתיקה ועבודה פרקטית של כבילה, חיפוש, שינון מאסיבי של חוקים, שימוש במכשירי קשר, שימוש וירי באקדח", הוא מוסיף. "בנוסף להכשרה מקצועית שלמעשה בעלי החיים הם הנושא המרכזי -  וטרינרים ומאלפי כלבים מגיעים להדרכות ומעבירים את ההכשרה המקצועית".

 

האם המתנדבים ביחידה יהיו בעלי סמכויות של שוטרים לכל דבר?

 

משען מדגיש כי למתנדבים יהיו לובשי מדי משטרה ויהיו בעלי סמכויות של שוטרים על פי סייגים הקבועים בחוק ועל פי תקנות המשמר האזרחי ונהלי המשטרה.

 

האם המתנדבים יוכלו לזהות מקרי התעללות ופשיעה?

 

"המתנדבים שלנו נבחרו בקפידה,דורון ואנוכי הכרנו אותם באופן אישי במהלך העברת הקורס. הם באים עם רקע של בעלי חיים - מאלפי כלבים, וטרינרים, בעלים של חוות רכיבה טיפוליות, אנשים שמטה לחמם הוא הוא בעלי חיים. הם מנחים מקצועיים שלי בכל הנושא".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

באלו מקרים צפויים לטפל ביחידה? האם כלב עזוב נחשב למקרה לגיטימי או רק התעללות בבעלי חיים הם סוגי המקרים שתטפלו בהם?

 

כלב עזוב הוא לא מקרה לגיטימי", מגלה ברנר. "אבל אנחנו מטפלים במקרים של התעללות והזנחה בדרגות שונות. החל מכלב שקשור ברצועה קצרה ללא מחסה ומים וכלה בקרבות כלבים. יש מדרג של מקרים של התעללות בעלי חיים, המקרים הם ורסטילים - הרעלת חתולים, סכסוכי שכנים וכל דבר שהדעת לא יכולה להעלות, קורה בנושא של בעלי חיים. אנחנו ניתן מענה לדבר שלא היה אפשרי היום מבחינת כח אדם של המשטרה".

 

לדברי ברנר, בנוסף לסמכויות השיטור למתנדבים, "ההתמחות בנושאי בעלי חיים תעניק להם ידע מקצועי הדרוש על מנת לפעול בתחום וכל דיווח שיגיע לעמותה או למשטרת תל אביב שעניינו הפרת חוק צער בעלי חיים, יופנה לטיפול משטרתי במסגרת יחידת המתנדבים, בנוסף לפעילות הסברתית במערכת החינוך"

 

 

סייע בהכנת הכתבה: ארז ארליכמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים