צילום: דניאל לילה
תמיד יש בבית: 3 מנות עם חזה עוף
מה לעשות עם נתח השניצל שמחכה בסבלנות כזו מרשימה במקפיא? 3 מתכונים שווים של חזה עוף: מוקפץ עם אטריות, מבושל עם קינואה ואפוי בתנור כל מיני דברים טובים

3 מנות מקוריות עם הדייר הכי פופולרי במקפיא: מוקפץ עם אטריות שחורות, מבושל עם קינואה וירקות ואפוי בתנור עם עגבניות ושום.

 

 

1. תבשיל קינואה, חזה עוף וירקות

נתחי חזה העוף המתובלים והצלויים במתכון שלפניכם נוספים לתבשיל ארומטי של קינואה. התוצאה משביעה, מזינה ולא פחות חשוב: יפהפייה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

1 שורש פטרוזיליה קלוף ומגורר גס על פומפייה

5-4 שיני שום קלופות וקצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 חבילה (100 גרם) פטריות שיטאקי טריות ללא הרגל, פרוסות לעובי 1/2 ס"מ

1 זוקיני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1.25 כוסות קינואה שטופה ומסוננת היטב

4 עגבניות בינוניות, קלופות ומגוררות על פומפייה

240 מ"ל (1 כוס) מים

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית גראם מסאלה

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקינואה: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים כף שמן זית ומחצית מכמות הבצל ומאדים כ-5 דקות עד לריכוך. מוסיפים שורש פטרוזיליה ומחצית מכמות השום והג'ינג'ר ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים פטריות וזוקיני ומאדים 2 דקות.
    2. מוסיפים קינואה, עגבניות ומים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקינואה רכה ושקופה.
    3. מכינים את העוף: בינתיים מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים כף שמן זית ואת יתרת הבצל ומטגנים 3-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את יתרת השום והג'ינג'ר ואת חזה העוף ומטגנים כ-3 דקות עד שהעוף מוכן. מתבלים במלח, פלפל וגראם מסאלה ומערבבים.
    4. כשהקינואה מוכנה מכבים את הלהבה, מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. מכסים ל-5 דקות ומגישים.

     

    חזה עוף אפוי בנייר אפייה

    מניחים את האסקלופים על נייר פרגמנט ומוסיפים הרבה דברים טובים כמו עגבניות שרי, זיתי טאסוס וחלפיניו.

     

    טיפ: אפייה בנייר פרגמנט סגור היא בעצם סוג של אידוי. משתמשים בהרבה פחות שמן, לא מלכלכים מחבתות וסירים ואפשר גם לאכול בלי צלחת, ישר מהנייר

    (אייל שני עשה מזה קריירה). אבל הכי חשוב: הבשר (או הדג) סופג את כל הטעמים שסביבו ונשאר עסיסי. 

     

    המרכיבים ל-4 מנות: 

    4 אסקלופים של חזה עוף (שניצלים)

    2 ניירות אפייה חצויים (בסה"כ 4 חצאים)

    שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

    8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

    12 זיתי טאסוס מגולענים

    1 פלפל חלפניו טרי פרוס דק

    4 שיני שום פרוסות דק

    עלים מ-2 ענפי רוזמרין

     

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות כשבתוכו תבנית.
    2. פורשים נייר פרגמנט על משטח עבודה, מזלפים במרכז מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים אותו. מניחים את חזה העוף על השמן המתובל, מזלפים מעל עוד מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים מעל עגבניות, זיתים, פרוסות חלפיניו, שום ועלי רוזמרין ומקפלים את נייר האפייה לצורת מעטפה.
    3. מניחים את מעטפות העוף בתבנית הלוהטת.
    4. אופים במשך 6-5 דקות (תלוי בעובי הנתח) עד שחזה העוף מוכן. מגישים מייד.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אטריות אורז שחורות עם חזה עוף, ג'ינג'ר ואספרגוס

    מנה קצת אסיאתית וקצת מקומית. לגרסה צמחונית של המנה מחליפים את העוף בחופן פטריות ובצל ירוק.

     

    גיוון: מגישים כמנה קרה בזיגוג מיסו: מערבבים מחית מיסו במעט מים ומתבלים בג'ינג'ר טרי ושום. יוצקים על אטריות מצוננות ומערבבים.

     

    המרכיבים ל-6 מנות: 

    400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ

    4 כפות שמן זית

    1 בצל בינוני קצוץ דק

    1 פלפל צ'ילי פרוס דק

    5 שיני שום קצוצות דק

    4 ס"מ שורש ג'ינגר מגורר דק

    מלח ופלפל שחור גרוס

    צרור אספרגוס דקים ללא השליש התחתון

    2 חבילות (500 גרם) אטריות אורז שחורות

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את העוף עם הירקות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וצ'ילי ומטגנים 3-2 דקות עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
    2. מוסיפים רצועות חזה עוף, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ-3 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את האספרגוס למחבת, מערבבים ומקפיצים כדקה-שתיים.
    3. מכינים את האטריות: מבשלים אטריות במי מלח רותחים 5-4 דקות. מוציאים בעזרת מלקחיים ישר למחבת ומוסיפים מעט ממי הבישול. מערבבים ומבשלים כדקה למיזוג טעמים. מגישים מייד.

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

    צילום: דניאל לילה
    לפנייה לכתב/ת
      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה תמיד יש בבית: 3 מנות עם חזה עוף
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מבשלים בבית
      צילום: shutterstock
      תבשיל קינואה וחזה עוף
      צילום: shutterstock
      ynet ספיישל
      לבשל עם יעל
      משהו מתוק
      תיק אוכל
      מתכון לבריאות
      הבולסת חוקרת