שתף קטע נבחר

מצרים שסועה: המונים ברחובות בעד ונגד מורסי

צבא מצרים בכוננות לעימותים. המוני אזרחים יצאו להפגין לבקשתו של שר ההגנה - בשעה שבקהיר מתכנסים רבים מתומכיו של הנשיא המודח. בצפון העיר כבר נרשמו התנגשויות. החיילים נערכו מראש: הציבו מחסומים והעמידו מסוק קרב ליד בית המשפט. שידור חי

שר ההגנה קרא - והאזרחים נענים בהמוניהם. המוני בני אדם מתאספים בכיכר תחריר בקהיר, לאחר שהשר עבד אל-פתאח א-סיסי הפציר בהם לצאת לרחובות בצהריים (יום ו') כדי לתת לו מנדט להיאבק בטרור. רשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית דיווחה כי במקביל, גם תומכיו של מוחמד מורסי זורמים לאזור - שעות ספורות לאחר ההודעה שהנשיא המודח יואשם בקשירת קשר עם חמאס וברצח של קצינים וחיילים.

 

 

הדיווחים האחרונים ממצרים:

מורסי יואשם: הרג חיילים וניהל קשר עם חמאס

"זה ייגמר בדם": מצרים על סף מלחמת אזרחים

ארה"ב: לא נכריע אם הייתה הפיכה במצרים

 

העיתון המצרי "אל-יום א-סאבע" דיווח גם כי בצפון קהיר כבר פרצו עימותים בין תושבי אחת השכונות בעיר לבין תומכיו של מורסי, שיצאו בתהלוכה ממסגד באותו האזור. על פי הדיווח, כמה מהתושבים השליכו זכוכיות מגגות הבתים לעבר הצועדים, ואחרים יידו אבנים ושרפו תמונות של מורסי. כמה אנשים במקום התערבו כדי להפריד בין הצדדים. לא דווח על נפגעים.

 

הכלים המשוריינים עם תמונת שר ההגנה בכביש שמוביל לכיכר תחריר (צילום: AP) (צילום: AP)
הכלים המשוריינים עם תמונת שר ההגנה בכביש שמוביל לכיכר תחריר(צילום: AP)

 

תומכיו של הנשיא המודח נערכים להפגנות היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תומכיו של הנשיא המודח נערכים להפגנות היום(צילום: AFP)

המפגינים בעד מורסי מתרכזים באזור מסגד ראבעה אל-עדוויה בקהיר וכיכר א-נהדה מול אוניברסיטת קהיר, בעוד בארמון אל-איתחאדיה בעיר מתכנסים תומכיו של א-סיסי, והרשויות חוששות במיוחד מפרוץ עימותים. כוחות הצבא נערכו מראש מהבוקר והציבו מחסומים בכבישים המובילים לקהיר, שבהם בדקו את כלי הרכב ואת זהותם של הנהגים. בכביש אל-מעאדי בדרום מזרח קהיר, התמקמו לא רק כלי רכב משוריינים אלא אף מסוק קרב - כדי שיהיה בקרבת בית המשפט העליון בקהיר.

 

במקביל, הדובר הרשמי של צבא מצרים אחמד עלי הודיע בדף הפייסבוק שלו כי ראשי שבטים ונציגים של יותר מ-60 שבטים בצפון סיני ובדרומה, במחוז מטרוח ובדרום מצרים, הביעו את תמיכתם המוחלטת בקריאתו של שר ההגנה א-סיסי, ויעמדו יחד נגד הכוחות הקיצוניים והטרוריסטים. לדבריו, נציגי השבטים חתמו בדם על מסמך שמביע את תמיכתם בצבא מצרים ובסיוע לו בכל צעדים שיינקטו כדי לשמור על ביטחונה של מצרים ויציבותה. הם הדגישו כי "אין מקום לטרור במצרים".

 

פנייתו של א-סיסי לאזרחים, שנחשבת חריגה, באה בעקבות העימותים האלימים בין כוחות הביטחון לבין אנשי "האחים המוסלמים" בקהיר ובאזורים אחרים במדינה, שבהן נהרגו השבוע לפחות עשרה בני אדם. תופעת האלימות מורגשת במיוחד גם בחצי האי סיני, שם מתרחשות מדי לילה תקריות שגובות את חייהם של אנשי כוחות הביטחון המצריים ושל אנשי ג'יהאד קיצוניים.

 

עם זאת, בארגון האחים המוסלמים האשימו אותו בכך שהוא מעודד בכך ביצוע של מעשי טבח, ודובר הארגון, ג'יהאד חדאד, אף הבהיר הבוקר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי תומכיו של מורסי "יתייצבו עם חזה חשוף מול הקליעים (של הצבא)".

 

תומכי מורסי איימו "להתייצב מול הקליעים בחזה חשוף" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תומכי מורסי איימו "להתייצב מול הקליעים בחזה חשוף"(צילום: EPA)

 

רכב עם כתובות בעד מורסי. האזרחים התבקשו לומר "לא" לאלימות (צילום: AP) (צילום: AP)
רכב עם כתובות בעד מורסי. האזרחים התבקשו לומר "לא" לאלימות(צילום: AP)

 

מוקדם יותר היום החליט שופט בית הדין לערעורים בקהיר, חסן סמיר, לעצור את הנשיא המודח מורסי לפרק זמן של 15 יום, לשם חקירה שנערכת בעניינו. מורסי, כך נטען, כבר נחקר ועומת עם

הראיות שביצע שורה של עבירות. בין האישומים שיוחסו למורסי: שיתוף פעולה עם תנועת חמאס לשם ביצוע פעולות איבה בתוך מצרים, תקיפה של עמדות משטרה, קצינים וחיילים, פריצה לבתי הכלא המצריים והריסת מבנים.

 

בנוסף הוא הואשם בפריצה לבית הכלא ואדי א-נטרון במהפכת ה-25 בינואר, שאפשרה את בריחתו של מורסי ושל אסירים נוספים, ובהשמדת התיעוד הרשום בבתי הכלא. בנוסף הוא נאשם גם במעורבות בפריצה לתחנות משטרה, בהריסת מבנים ורכוש ציבוריים, ברצח בכוונה תחילה של מספר אסירים, קצינים וחיילים ובחטיפת קצינים וחיילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החיילים בכוננות, היום
צילום: AP
צילום: AFP
תומכים של מורסי התרכזו מחוץ למסגד
צילום: AFP
מומלצים