שתף קטע נבחר

ספרד: נער בן 16 ננגח למוות בריצת שוורים

הספורט האלים, שבו מתגרים הרצים בשוורים עצבניים וגורמים להם לרדוף אחריהם ברחובות העיר, שוב גובה קורבנות. ברקע: טענות מתנגדיו וחסידיו של הענף על היעדר הפיקוח, והעובדה שכל אחד - גם שיכורים או סתם אנשים שאינם כשירים - יכול להשתתף באירוע

נער בן 16 ננגח היום (א') למוות בפסטיבל ריצת שוורים בעיר איסו שבספרד, 322 קילומטרים דרומית-מזרחית לבירה מדריד. האירוע הקטלני צפוי להעלות שוב לכותרות את פסטיבלי השוורים השנויים במחלוקת, שבהם מתגרים החוגגים בשוורים ומנסים לחמוק מהם. ארגוני זכויות אדם תובעים לחדול מהמסורת הזו, בטענה כי זו התעללות לכל דבר.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הנער ננגח במהלך ריצת שוורים במסגרת פסטיבל אפוסטל ג'יימס, לזכר הקדוש של העיר. הוא מת כמה שעות אחרי הפגיעה, אחרי ששני ניתוחים לא הצליחו לסייע לו להתגבר על פציעות הכבד הקשות שמהן סבל. באותו פסטיבל נפצע גם גבר בן 60 שספג נגיחה ברגלו.

 

פסטיבל השוורים בפמפלונה, מוקדם יותר החודש (צילום: AP) (צילום: AP)
פסטיבל השוורים בפמפלונה, מוקדם יותר החודש(צילום: AP)

ריצות שוורים הן חגיגה נפוצה ברחבי ספרד, אבל הן מבקריהן והן חסידיהן מסכימים כי ריצות שוורים רבות הנערכות בעיירות קטנות נעדרות אמצעי אבטחה מספיקים. פירוש הדבר הוא שכל אדם יכול להשתתף בהן, אפילו אם הוא שיכור או אינו כשיר דיו.

 

פסטיבל השוורים המפורסם ביותר של ספרד הוא זה שנערך בתחילת החודש בפמפלונה. במסגרת הפסטיבל ההוא, הידוע ברחבי העולם בעיקר בזכות ספרו של ארנסט המינגווי "וזרח השמש", משוחררים מדי יום שישה שוורים לרחובותיה הצרים של העיר, רחובות בסגנון ימי הביניים. לשוורים מוצמד פעמון, וההמונים המתקבצים סביבם צריכים לנסות לחמוק מפגיעת החיות הזועמות.

 

משתתף ננגח במהלך ריצת השוורים בפמפלונה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
משתתף ננגח במהלך ריצת השוורים בפמפלונה(צילום: רויטרס)

 

אורך המסלול שעוברים השוורים בפסטיבל בפמפלונה הוא כ-850 מטר, ובסופו הם מגיעים לזירת מלחמת השוורים, שם ממתינים להם מטאדורים מקצוענים - וגם מוות כמעט בטוח. אולם ההיסטוריה מוכיחה כי לא רק שוורים מדממים למוות בפמפלונה. 15 בני אדם מצאו את

מותם בריצת השוורים מאז 1924, אז החלו הרשויות בספרד לתעד את מקרי המוות. הקורבן האחרון היה צעיר אמריקני בן 22 שננגח למוות על ידי שור זועם ב-1995. גם השנה נרשמו שם עשרות פצועים.

 

ריצות שוורים וקרבות שמנהלים נגדם מטאדורים הם ספורט ששורשיו נטועים עמוק במסורת הספרדית, אולם בשנים האחרונות - על רקע האירועים הקטלניים והפגיעה בבעלי החיים - נסדקה מאוד תדמיתו. זו הייתה גם אחת הסיבות לכך שבמשך שש שנים נמנעה הטלוויזיה הממלכתית במדינה מלשדר את האירועים האלה, עד ששבה לעשות זאת בשנה שעברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רגעי חרדה בפסטיבל השוורים בפמפלונה
צילום: EPA
מומלצים