שתף קטע נבחר

שלח לי מלאך לבנק ישראל

ספורט לאומי ישראלי: עוד מועמד לתפקיד בכיר, ושוב נפתח מחול שדים שמונע מקנאה או נקמנות. בעקבות פרישתו של ליאו ליידרמן מהמרוץ לנגיד

אחד ממרכיבי הספורט הלאומי במדינת ישראל בשנים האחרונות הוא חיפוש ואיתור מעשים בלתי כשרים והתנהגות לא ראויה מצד מועמדים למשרות בכירות בשירות הציבורי. מיד עם פרסום מועמדותו של אדם לכהונה ציבורית רמה, מתחיל מחול שדים וחיפוש נמרץ ונלהב אחר מעשים פסולים וחטאים בלתי נסלחים, שבביצועם הוא נחשד, ואשר בוצעו, בדרך כלל, שנים רבות טרם מינויו לתפקיד הרם.

 

או אז, נפתח מרוץ מרתוני ובלתי מתפשר של כל לוחמי שחיתות ישראל בניסיון להוכיח עד כמה מושחת ונקלה הוא אותו מועמד לכהונה.

 

עוד בערוץ הדעות

בונים על ניצול עובדים / חנה זהר

נוהל הזרים מסוכן גם לכם / יונתן ברמן

 

הריטואל חוזר. פרופ' ליאו ליידרמן פרש (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
הריטואל חוזר. פרופ' ליאו ליידרמן פרש(צילום: צביקה טישלר)
   

והריטואל חוזר על עצמו - משעולה מועמדותו של איש ציבור לתפקיד רם מעלה (עיין ערך: יואב גלנט, אורי שגיא, יעקב פרנקל, ליאו ליידרמן ואחרים), מזדרזים עיתונאים חטטנים ורודפי סקופים - בסיועם של אינטרסנטים מובהקים המבקשים לסכל את המינוי בכל מחיר מטעמים של קנאה, תחרות או נקמנות לשמה - ועושים כל שביכולתם למצוא פגמים בהתנהגותם.

 

ועוד עובדה מעניינת: אותם פגמים וחטאים "נוראיים" לא מנעו מאותם אישי ציבור מלכהן תקופות ארוכות בתפקידים ציבוריים חשובים ורמים, ואין פוצה פה ומרכל. כך, למשל, שימש האלוף גלנט שנים ארוכות כאלוף בצה"ל וכמפקד פיקוד הדרום. פרופ' ליידרמן כיהן בשורה ארוכה של תפקידים בבנק ישראל ובבנק הפועלים, גם לאחר שסיים את תפקידו בדויטשה בנק, מסיבות כאלה או אחרות.

 

מדוע לא התעוררו אותם מקטרגים ולא שלפו את המידע החשוב "והמזעזע" שבידם עוד קודם לקידומם של אותם אישים לפסגת הפירמידה? האם יכול היה פרופ' ליידרמן להתייעץ עם אסטרולוג בענייניו האישיים - רחמנא ליצלן - בעת ששימש בתפקידים בכירים בבנק ישראל ובבנק הפועלים, אך הדבר מונע את מינויו לנגיד בנק ישראל?

 

אנו מבקשים שיבחרו את אישי הציבור הבכירים שלנו כדי שינהלו את ענייני המדינה כראוי ועל-פי כישוריהם המקצועיים והצלחותיהם המוכחות בעבר. איננו שואפים שלנבחרי הציבור שלנו - ובוודאי שלא לפוליטיקאים - תהיינה תכונות של אמא תרזה או של אחד ממלאכי השרת. התאמתו של איש ציבור לתפקיד הבכיר צריכה להיעשות לפי שיקולים ראויים ורלוונטיים, תוך בחינה עניינית ורצינית גם של עברו המקצועי והאישי. לא מתקבל על הדעת שבכל עת שמועמדותו של איש ציבור עולה לדיון, יעלו עיתונאים רודפי סקופים יחד עם בעלי אינטרסים מובהקים (עובדים בבנק ישראל שהעדיפו מינוי אחר לכהונה? אנשים שחפצו במועמד אחר לכהונת הרמטכ"ל?), טענות בלתי רלוונטיות מעברו הרחוק של המועמד, במטרה להבאיש את ריחו ולסכל את מינויו.

 

וגם חלקה של התקשורת לא ייגרע. בצד תפקידם החשוב במלחמה הצודקת והעיקשת נגד התפשטות השחיתות במדינה, נותנים חלק מכלי התקשורת במה ציבורית נרחבת לראיונות ולתוכניות קבועות לעבריינים שהורשעו ואף ריצו ענשי מאסר בפועל, דוגמת אריה דרעי, פלאטו שרון, ג'קי מצא ועוד. מדוע נחלצת התקשורת - החרדה כל כך לניקיון כפיהם של משרתי הציבור במדינה ומבקשת לפסול אותם בגין פגמים קלי ערך - לסייע ב"שיקומם" של עבריינים מורשעים, ומעניקה להם לגיטימציה בפילוס דרכם חזרה לחיים הציבוריים. איזה מסר חינוכי יש כאן, במיוחד לבני הנוער?

 

כמי ששירת 35 שנה בשירות הציבורי ונמצא זה למעלה מעשר שנים במגזר הפרטי, אין ספק בלבי שאנשים טובים, מוכשרים ורציניים יימנעו מלהצטרף לשירות הציבורי, ובצדק. מוטב להם שיישארו בתחום הפרטי, יעשו לביתם ולמשפחתם, ויימנעו מהתבזויות מיותרות. כך ייצאו נשכרים - ומה חבל שהשירות הציבורי ייצא נפסד, ויתכסה עד מהרה במעטה של בינוניות.

 

אני עצמי מתכוון לסרב בנימוס בפעם הבאה שבה אוזמן לראיון טלוויזיוני, שכן באותה השעה בדיוק נקבעה לי פגישה עם הקוראת בקפה.

 

אמנון סטרשנוב, שופט מחוזי בדימוס

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פלאש90
ויתר על המינוי. יעקב פרנקל
צילום: פלאש90
צילום: מור שאולי
אמנון סטרשנוב
צילום: מור שאולי
מומלצים