שתף קטע נבחר

השומר הזיז רכב בחניון? האחריות לנזק עליו

מכונית יוקרתית ניזוקה באופן קשה בתאונה לה גרם שומר בחניון. חברת הביטוח הראל ניסתה להתנער מתשלום מלוא הפיצויים, בית המשפט חייב אותה לעשות כך

חברת הביטוח הראל, שסירבה לשלם למבוטח פיצוי על נזק אלא אם יוותר על תביעת שאר הסכום שדרש, חויבה לשלם לו את מלוא הסכום, בתוספת ריבית עונשין גבוהה. בסך הכל חויבה לשלם 175 אלף שקלים על הנזק ועוד ‭54,311‬ שקלים ריבית והצמדה, ו-40 אלף שקלים הוצאות משפט.

 

מדובר בתביעה שהגיש ‭,'א‬ נכה ובעליה של מכונית אודי מדגם ‭.S5‬ שומר במקום ביקש להזיז את הרכב אשר חסם את התנועה, וא' מסר לו את המפתחות. אלא שהשומר היה מעורב בתאונה קשה. הנזק לרכב להערכת שמאי עמד על כ-‭26%‬ מערכו, וירידת הערך אותה קבע עמדה על ‭.16.5%‬

 

אלא שא' סירב לתקן את הרכב היקר ומכר אותו, באישור סוכן הביטוח, תמורת 210 אלף שקל. זאת לאחר ששמאי חברת הראל העריך את שוויו לפני התאונה ב־439 אלף שקלים, ובטרייד-אין הסכימו לשלם עבור רכב מתוקן 300 אלף שקל. חברת הביטוח טענה שאסור היה לו למכור את הרכב בלי רשותה, ולכן סירבה לפצותו גם בסכום שקבע השמאי, 175 אלף שקל, מבלי שיחתום על כתב ויתור על תביעות נוספות. בעקבות כך תבע א' ‭320,384‬ שקל.

 

לטענתו, הדרישה שיחתום על טופס ויתור על תביעות נוספות, מנוגדת להוראות המפקח על הביטוח, לפיהן יחתום מבוטח על טופס כזה רק אם קיבל את מלוא תגמולי הביטוח, או אם מתאפשר לו להגיש תביעה על יתר טענותיו. בתביעה שהגיש באמצעות עו"ד רונן מורנו, טען א' כי סירוב החברה נשלח שלא כדין, וכי החברה מעולם לא דרשה את תיקון הרכב. עוד טען כי הייתה מודעת לכך שהוא מוכר אותו מבלי לתקנו.

 

בפסק הדין מתח השופט אורן שוורץ ביקורת על סוכן הביטוח של ‭,'א‬ שהתכחש למסמך שבעצמו חתם עליו, ושממנו עולה כי מכירת הרכב נעשתה באישור הראל. "בנסיבות אלה, עיכוב התשלום על-ידי חברת הראל נעשה שלא כדין‭,"‬ פסק, וחייב את הראל בתשלום ריבית עונשין מיוחדת. עוד נקבע כי השומר בחניון של חברת "השמירה‭,"‬ אחראי ל-‭40%‬ מהנזק שנגרם לרכב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים