שתף קטע נבחר

דירוג שנחאי: האוני' העברית 59 בעולם

דירוג שנחאי, הנחשב לאחד משני המדדים החשובים ביותר בעולם האקדמי, מיקם את האוניברסיטת העברית, הטכניון ומכון וייצמן בין 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם. האוניברסיטה העברית רשמה ירידה של 6 מקומות מהשנה שעברה. במקום הראשון כמדי שנה: אוניברסיטת הארוורד

האוניברסיטה העברית בירושלים דורגה במקום ה-59 בעולם ברשימת 100 האוניברסיטאות הטובות, לפי דירוג שנחאי המשווה את איכות המוסדות האקדמיים בעולם. הטכניון מדורג במקום ה-77 ומכון וייצמן במקום ה-92.

 

 

המדד, שהתפרסם הבוקר (ה'), נערך אחת לשנה על ידי אוניברסיטת ג'יאוטונג הסינית בשנחאי. הוא נחשב לדירוג אוניברסיטאות אובייקטיבי וחשוב בעולם האקדמיה, לצד הדירוג המתפרסם על ידי הירחון Times Higher Education בלונדון.

 

את המקום הראשון ברשימה תופסת כמדי שנה אוניברסיטת הארוורד האמריקנית ולאחריה סטנפורד, ברקלי, ו-MIT האמריקניות וקיימברידג' הבריטית. בנוסף לכך, הדירוג מפרט את 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם ואת שאר האוניברסיטאות מדרג לפי מקבצים. בהקשר זה אוניברסיטת תל אביב דורגה בין 101 ל-150 האוניברסיטאות הטובות בעולם, אוניברסיטת בר-אילן ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב דורגו בין 301 ל-400 האוניברסיטאות ואוניברסיטת חיפה בין 401 ל-500 האוניברסיטאות.

 

העברית מקום 17 בפרסי נובל

למעשה, מאז החל להתפרסם הדירוג בשנת 2003 נמנתה האוניברסיטה העברית כל שנה ברשימת ה-100 הראשונות. לאורך השנים זכתה העברית בדירוג הגבוה ביותר בקרב כל האוניברסיטאות בישראל. השנה ירדה האוניברסיטה העברית ב-6 מקומות לעומת השנה שעברה (בה דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-53). הטכניון דורג אשתקד במקום ה-78 ומכון וייצמן במקום ה-93.

 

הדירוג של אוניברסיטת ג'יאוטונג בשנחאי כולל את 500 האוניברסיטאות הטובות ביותר מבין למעלה מ-2,000 אוניברסיטאות שנסקרות. הדירוג נעשה לפי כמה אמות מידה לרבות מספר המחקרים שראו אור בכתבי עת מדעיים, מספר חתני פרס נובל, החוקרים המצוטטים ביותר ב-21 תחומים שונים וההישגים האקדמיים של האוניברסיטה ביחס לגודלה.

 

האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-17 בעולם במספר הבוגרים שלה שזכו בפרסי נובל ופילדס ובמקום ה-39 בעולם במספר אנשי הסגל שלה שזכו בפרסים אלו. הפקולטה למדעי המחשב של הטכניון דורגה במקום ה-18 בעולם ואילו של מכון ויצמן במקום ה-23 כשאחריה זו של העברית במקום ה-28.

 

הכל תלוי בהזרמת תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה

''אני גאה שכמה מאוניברסיטאות המחקר של ישראל נמצאות במקומות בולטים בדירוג בינלאומי חשוב זה, ושמח שגם השנה זוכה האוניברסיטה העברית להכרה בתור האוניברסיטה המובילה בישראל", אמר נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם בן-ששון. "העובדה שהאוניברסיטה ממשיכה להיות מדורגת כה גבוה היא עדות לעבודה הקשה של חברי הסגל האקדמי וקהילת האוניברסיטה ולחתירתם הבלתי מתפשרת אחר מצוינות אקדמית.

 

"בהסתכלות כוללת וארוכת שנים, אין ספק כי האוניברסיטה העברית מבצרת את מעמדה הבינלאומי בתור אוניברסיטה משמעותית וחשובה. שאיפתנו היא לראות את האוניברסיטה מוכרת בין האוניברסיטאות הטובות בעולם, אך הדבר תלוי רבות בהמשך הזרמת תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה והשקעה באוניברסיטאות המחקר בישראל ובהמשך שיתוף הפעולה עם מוסדות מחקר וגופים בינלאומיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים