שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

בצילו של יום קיץ: קציצות ברוטב עגבניות

רפי אהרונוביץ' נפרד מהמזגן לטובת בקעת הירדן הלוהטת וכדי להקל על המצב הוא הפך את המסע לסיור קולינרי. ארוחת בוקר מפנקת ב-"קימל בגלבוע", צלעות טלה ב-"אל באבור" ולפינאלה - מתכון של קציצות בקר ברוטב עגבניות

יצאתי לטיול קצר. טוב לא בדיוק - הייתי צריך להגיע למעבר הגבול הירדני בבית שאן, אחרת לא הייתם מוצאים אותי מתגלגל בכבישים בימים אלו של סוף החופש הגדול ואמצע מופע האימים של מזג האוויר .

 

עוד בערוץ האוכל:  

 

"הקוסם" שדיבר אלי דרך הסולולרי, זה שהתרגלתי לא לזוז מטר בלעדיו, כיוון אותנו לכביש 6 וכמו במערכון המפורסם הצלחנו לנסוע רצוף במשך כ-20 דקות עד שמתחם הרענון והאוכל קרץ לנו. אז עצרנו להתרעננות של 15 דקות. אבל לא רק אנחנו, גם כל עם ישראל עצר יחד איתנו. 

 

אחד קפה טוב, אחד בורקס גרוע שהלך לפח ואחד בייגלה טוסט בינוני מינוס. אז עמדתי שוב בתור לעוד קפה - כדי לשפר את הטעם. פילסתי את דרכי למכונית בין ילדים שהחליקו על גלידות שנזלו, התחמקתי בזריזות מאוד לא אופיינית מנוסעי אוטובוס שנהרו פנימה עם צידניות וצרחות, עד שאברך אחד הצליח להתקל בי ולשפוך לי את הקפה. "הכל משמיים" אמרתי לו והוא גילגל את עיניו בחסד והמשיך להיתקל בכופרים אחרים.

 

"הכל משמיים", אמרתי לגברת עת הצלחתי לחלץ את המכונית מתוך עשרות המכוניות שעצרו לרענון. הגברת, שהבינה שאם אני מתחיל להתקרב לאלוהי מצבי עגום, אמרה "בוא נחפש מקום נחמד לארוחת בוקר".

 

"אוגוסט, שום דבר לא נחמד באוגוסט" אמרתי. ובכן הפתעה - הפקקים התפזרו והגענו ל-"קימל בגלבוע". לא ביקרתי כאן בעבר, והמראה של המבנה המרווח והממוזג שמשקיף על הנוף היה מקסים. 

 

אכלנו ארוחת בוקר אחת עם סלט ישראלי קצוץ דק ואחת עם סלט כפרי ובו ירקות ירוקים, בוטנים גבינה מגורדת, קרוטונים ורוטב טעים. גם המטבלים בצד היו טובים: טפנד זיתים, פסטו, גבינת שמנת עם סומק, סלט טונה, לבנה עם שמן זית וזעתר - עד כאן היה דיי שגרתי.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 

אבל הלחם זה כבר סיפור אחר, הוא היה אחד הטובים: מחמצת פריך ומתקתק מלא בדברים טובים. התחלתי איתו לצד חמאה וקפה מצוין וכמעט שכחתי שזה אוגוסט. סלט הסלק החי שהוגש גם הוא לשולחן היה מתובל ברוטב מעולה, והביצים בנוסח בנדיקט על בריוש פריך היו שידרוג נחמד. עוד לחם ונרגעתי.

 

במידה וזה היה תלוי בי הייתי ממשיך להירגע שם על איזה דרינק עד הצהריים, אבל אתם יודעים - אוגוסט זה לא חודש להירגע בו.

 

המשכנו למעבר הגבול, איזו נוסטלגיה. לא המעבר וגם לא המזנון העלוב שראית גזלנים בצבא שהיו טובים ממנו, אלא החום של הבקעה שאין כמוהו: מד החום במכונית טיפס ל-39 מעלות. בצל. במהירות, לפני שנתאדה, הזדכינו על הגדול וחברתו שהמשיכו למסוף ונמלטנו למיזוג של הרכב.

 

בדרך חזרה שוב פקוק. אחרי שהחלפתי מבטים מאיימים עם שני שוטרים שזחלו בניידת בנתיב השמאלי, חשה הגברת בחושייה המחודדים שכדאי שנעצור לאכול צהריים. ואני עם חושים חדים לא מתווכח, אז עצרנו .

 

הגענו לסניף המקורי של "אל-באבור" שממוקם על כביש עפולה תל אביב. כבר שנים שלא עצרנו בבנין האבן. אין מה להגיד, הם מתקתקים את העבודה: עוד לא התיישבנו והשולחן התמלא בסלטים. חברים קבלו אזהרת מסע - השקיעו מחשבה בתכנון הארוחה שלכם כאן. כל ביס טעים ככל שיהיה, ימנע מכם בהמשך להגיע לקינוח.

 

הטוב בסלטים היה חציל קלוי בהיר מאוד עם שפע לימון. גם החומוס היה מהזן הקליל והיה גם הוא מלא בלימון. הכרובית המטוגנת הייתה מעדן, סלט רוקט עם רוטב חמצמץ היה מרענן וגם הבורגול היה מצוין. האמת, אחרי הסלטים והלפה הטרייה היה קשה לחשוב על עיקריות.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

כל זה היה נכון עד שהגיעו העיקריות - צלעות טלה מגולפות, בשרניות ולא דקות מידי וקבב שלתוכו בטוח שהכניסו כל מה שגילפו מעצמות הטלה. במקום נשארה אותה האווירה והנועם  שזכרתי מזה שנים. בסיום הארוחה לא הזמנתי את הכנאפה, הייתי כבר מפוצץ. אבל עכשיו בכותבי שורות אלו אני מצר על כך .

 

מה שבטוח שאחרי הטיול הזה, אוגוסט לרגע לא נראה לי כל כך נורא.  

 

 (צילום: index open) (צילום: index open)
(צילום: index open)
 

 

קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות  

מנה מוכרת ואהובה שלא דורשת מאמץ רב וקלה להכנה במטבח הביתי.

הקציצות במתכון זה הן בעלות מרקם פריך במיוחד ובשילוב עם רוטב העגבניות הקלאסי, מתקבלת ארוחה משביעה וטעימה.

 

טיפ: בכדי לשדרג את טעמן של הקציצות ולקבל ציפוי פריך יותר - אפשר במקום להשתמש בקמח לצפות אותן בסולת או בקמח תירס. 

בהגשה: מי שיכול - מומלץ להוסיף כף של שמנת חמוצה בצד.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 קילו בשר בקר ו-100 גרם שומן טלה (צוואר או פלדה) טחונים פעמיים, טחינה דקה

 

לרוטב:

2 בצלים קצוצים, דק

2 שיני שום כתושות

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות, קטנות

1 שורש סלרי קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1/2 כפית סוכר

1 כפית חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור

1/3 כוס שמן זית

 

לקציצות:

2 בצלים בינוניים, טחונים גס

1 בצל קצוץ דק, מטוגן(היטב)

2 כפיות רוטב וטשיסטר

4 שיני שום כתוש

מעט אגוז מוסקט

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית בהרט לקציצות (תערובת תבלינים)

1 ביצה

2 כפות פרורי לחם

שמן לטיגון

1 כוס קמח לציפוי

  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב:  מחממים שמן בקלחת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום, גזר, סלרי, מלח ופלפל ומבשלים על על אש קטנה 10 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, חומץ בלסמי וסוכר מבשלים במשך 10 דקות נוספות. משפרים את התיבול, מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון .
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את תערובת הבשר ויוצרים קציצות. מעבירים לצינון של שעתיים במקרר.
  3. מחממים את השמן, מקמחים את הקציצות, מנערים מעט ומעבירים לטיגון.
  4. להגשה: יוצקים 2 כפות מרוטב העגבניות, עליהן מניחים את הקציצות ו מוסיפים מעט רוטב טחינה בצד.  

לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר .

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: index open
מומלצים