שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

קוסקוס אינסטנט: מדריך ומתכוני לחג

קוסקוס תמיד שמח להתחבר עם שלל מרכיבים - ירקות, דגים, בשר וגם קינמון. 3 מתכוני קוסקוס אינסטנט הדורים לראש השנה: סלט, סלק ממולא וקינוח קוסקוס חלומי

מקורו של הקוסקוס בצפון אפריקה אך הוא נחשב גם למאכל מסורתי בסיציליה, אליה הגיע בתקופת ימי הביניים. לרוב הוא מוגש בליווי תוספות שונות כמו בשר, דגים או ירקות אך קיימות לו גרסאות רבות, חגיגיות יותר ופחות. במרוקו למשל מקובל לאכול אותו בגרסתו החלבית, בתוספת חמאה ושמנת ובלוב הוא מוגש דווקא לצד סלט תפוחי אדמה ודלעת פיקנטי. בין אם דבקים בגרסא כזו או אחרת, גרגירי הסולת הלבנבנים מספקים בסיס נפלא לארוחה מגוונת ומשביעה.  

 

עוד בערוץ האוכל:

  

המתכונים באדיבות על השולחן  

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

לפני שמתחילים: הדרך הטובה ביותר להכין קוסקוס אינסטנט

  • מוסיפים נוזל רותח - אפשר להשתמש במים, מרק או מיץ עגבניות, העיקר שיהיו רותחים כדי לרכך את הגרגרים תוך 10 דקות.
  • מתבלים את הנוזל - כדי שהגרגרים יספגו טעם באופן אחיד, מומלץ לתבל את הנוזל עצמו.
  • אידוי - משתמשים בכלי שאפשר לכסות או מכסים בניילון נצמד, כדי לתת לאדים לעשות את עבודתם נאמנה.
  • מוסיפים מעט שומן- אפשר להשתמש בשמן ארומטי או חמאה, העיקר שיהיה קצת שומן שימנע מהגרגרים להפוך לגושים גדולים.
  • מאווררים - חשוב לאוורר את הגרגרים בעזרת מזלג מיד לאחר האידוי, כיוון שבהמשך זה יהיה הרבה יותר קשה.

 

סלט קוסקוס עם 2 סוגי אגוזים

גרגירי החומוס המבושלים יחד עם 2 סוגי האגוזים והקוסקוס המבושל - מעניקים לסלט הזה טוויסט מפתיע ומרענן.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כוס מים רותחים

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן

1 כפית קארי

1/2 כפית כמון

1 כוס קוסקוס

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים ורכים

3 גבעולי בצל ירוק

100 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס

50 גרם אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס

50 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס

50 גרם פיסטוקים קלויים

50 גרם שומשום קלוי

 

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן

מלח

פלפל שחור טחון, טרי

1 כפית לימון כבוש, קצוץ דק

 

להגשה:

4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים או פרוסות (לא חובה)

 

אופן ההכנה:  

מכינים את הקוסקוס: מביאים לרתיחה מים, מוסיפים מלח, שמן, קארי, כמון וקוסקוס. מערבבים, מכסים וממתינים 10 דקות.

מאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג, מעבירים לקערה ומצננים.

מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.

מרכיבים את הסלט ומגישים: מוסיפים גרגרי חומוס, בצל ירוק, אגוזים, פיסטוקים ושומשום לקוסקוס. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

מוסיפים ביצים קשות ומגישים.

 

סלקים ממולאים בקוסקוס, בשר טחון וצנוברים

נשארים בגבולות המטבח המרוקאי עם תערובת התיבול המשובחת ראס אל-חנות

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

המרכיבים ל-4 מנות:  

8 סלקים מבושלים - אפשר להשתמש במוכנים שנמכרים בוואקום.  

 

למלית:

1 כוס מרק עוף

2 כפיות ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית)

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס, טרי

5 כפות שמן תירס או קנולה

1 כוס קוסקוס אינסטנט

2 בצלים קטנים

3 שיני שום קצוצות

250 גרם בשר טחון

50 גרם צנוברים קלויים

 

להגשה:

תוכן של 8 סלקים מבושלים, קצוץ

2 כפות שמן זית

1 כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1 שן שום קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

מרוקנים את הסלקים בעזרת כף פריזיין או כפית רגילה ושומרים את תוכן הסלקים להגשה.

מכינים את המלית: מביאים מרק לרתיחה. מוסיפים כפית ראס אל-חנות, כורכום, מלח ופלפל, 2 כפות שמן וקוסקוס. מערבבים, מסירים מהאש, מכסים וממתינים 10 דקות.

מחממים מחבת עם יתרת השמן. מוסיפים בצלים קצוצים ומטגנים עד שמתחילים להזהיב מעט. מוסיפים שום ובשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר עשוי ומתפורר לפירורים קטנים. מוסיפים כפית ראס אל-חנות, צנוברים ומלח ומערבבים.

מאווררים את הקוסקוס בעזרת מזלג להפרדת הגרגרים ומוסיפים את הבשר. מערבבים קלות וממלאים את הסלקים בתערובת.

מכינים סלט מהעודפים ומגישים לצד הממולאים: מערבבים את שאריות הסלקים עם שמן, פטרוזיליה ושום. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון וסוכר ומערבבים.

להגשה:: מניחים על צלחת שני סלקים ממולאים ולצידם כף מהסלט.

 

 

קוסקוס מתוק בחלב עם פירות קיץ

פרשנות מרעננת למנת הקוסקוס החלבית מהמטבח המרוקאי עם פירות טריים, דבש ואגוזי פקאן

 

המרכיבים ל-4 מנות:

180 מילילטר (3/4 כוס) חלב

60 מיליליטר (1/4 כוס) שמנת מתוקה

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קוסקוס

25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

200 גרם דובדבנים מגולענים

150 גרם פטל

200 גרם ענבים

200 גרם קוביות אננס

 

לרוטב:

1 כף דבש

1 כף סוכר

1 כפית וניל

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

 

להגשה:

אגוזי פקאן מסוכרים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ותמצית וניל. מורידים מהאש.
  2. מוסיפים קוסקוס, מערבבים היטב, מכסים וממתינים כ-10 דקות. מפזרים חמאה ומאווררים את גרגרי הקוסקוס בעזרת מזלג. מצננים.
  3. מערבבים פירות בקערה עם דבש, סוכר, וניל, מיץ וקליפת לימון.
  4. להגשה: מניחים את הפירות על מצע הקוסקוס, מפזרים פקאנים ומגישים.

 

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן ". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
על השולחן קוסקוס סלק ממולא בקוסקוס לשימוש הכתבה בלבד!!!
צילום: דניאל לילה
מומלצים