שתף קטע נבחר

גילה שהילד לא שלו, גרושתו תחזיר המזונות?

במשך שבע שנים שילם גבר מזונות, לאחר שאישה טענה שהרתה לו. אלא שבדיקה שגרתית העלתה שהוא כלל לא יכול להביא ילדים. האם האישה תחזיר לו את המזונות?

לבית הדין הרבני האזורי בבאר-שבע, הוגשה תביעה לא שגרתית: גבר תבע מגרושתו את כל דמי המזונות ששילם לה בעבור בנם המשותף, שהסתבר שהוא כלל אינו אביו.

 

 

תחילת המעשה בהכרזה משותפת של גבר ואישה, טרם נישואיהם ולצורך מתן היתר נישואין, כי הגבר הוא אבי העובר שברחם האישה. הזוג נישא, וזמן קצר לאחר מכן נולד בנם. אלא שהם התגרשו עוד בטרם מלאו לתינוק שנה.

 

כדי להימנע מתביעות ובמטרה להגיע להסדר מהיר ונוח, הגבר התחייב לשלם לבנו מזונות חודשיים בסך 1,500 שקל. אלו שולמו באמצעות הביטוח הלאומי, תוך חיוב חשבונו של האב, שהעביר לביטוח הלאומי את הסכומים.

 

מספר שנים לאחר הגירושין, האיש עבר בדיקת מעקב שגרתית. תוצאותיה חשפו כי בעקבות מחלה ממנה סבל בנעוריו, ושטופלה בטיפולים כימותרפיים, אינו יכול להביא ילדים לעולם. פירוש הדבר כי מאז אותם טיפולים, היה עקר וספירת הזרע שלו היא אפס.

 

בעקבות זאת הגיש תביעה כנגד האישה לביטול פסק הדין למזונות עבור הילד, ודרש שתחזיר את הכספים ששילם לה.

 

אבא, לא אבא

האישה הגיבה כי אין לה ספק בכך שהגבר הוא אביו של הקטין, ולכן בית הדין הורה לצדדים לבצע בדיקת רקמות. למבוכתה של האישה, גם הבדיקה שללה את אבהותו של התובע על הקטין.

 

בעקבות זאת, הגבר עתר גם לתשלום הוצאות משפט, מאחר והאישה התחמקה ביודעין מלהודות שהקטין אינו בנו. בשלב זה בחרה גרושתו להודות שניהלה בעבר יחסי מין עם גבר אחר, בתקופה המקבילה ליחסיה עם התובע. לאור הממצאים הנוכחיים, טענה כי היא יודעת מיהו אביו האמיתי של הקטין.

 

היא גם הוסיפה שהיא מבינה שהתשלומים שולמו לה בטעות. היא אף הביעה נכונות להשיבם, אך לטענתה אין לה כסף.

 

אב בית הדין כתב בפסיקתו כי תשלום המזונות ששילם התובע, הביאו לכך שהנתבעת הרוויחה ממון, ונחסכו ממנה תשלומי הוצאות מזונותיו של בנה. כלומר מכספי המזונות ששילם היא האכילה את הקטין. לכן אינה יכולה לטעון שאילו לא היה משלם, הייתה מרעיבה את הילד. השופט הסביר כי ברור שאם הגבר לא היה משלם, היא הייתה מוצאת דרך להאכיל את בנה מכספה. ומזאת הסיק שהיא חייבת להשיב את המזונות, בסך 40 אלף שקל.

 

אלא שבניגוד להחלטתו, הדיינים הנוספים הקלו עם האישה. וכך נפסק לבסוף שהיא תחזיר מחצית מדמי המזונות שקיבלה, כלומר 20 אלף שקל בלבד. בנוסף חויבה בתשלום בהוצאות משפט בסך 7,500 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
של מי הילד? (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים