שתף קטע נבחר

שף על שולחני

חשבתם שהשפים יוצאים לחופש בראש השנה? תחשבו שוב. רפי כהן, ירון שלו, יונתן רושפלד ושאול בן אדרת - כולם מגישים לכם ובאופן אישי ארוחות חג מושקעות בערב החג. כל התפריטים, המחירים והמנות - לפניכם

טוטו | ירון שלו

לראשונה מאז פתיחתה, השף ירון שלו יגיש ב-"טוטו" ארוחת חג בערב ראש השנה. "זו ארוחה חגיגית עם תפריט מיוחד של עשרות מנות שיזרמו לשולחן – לוקוסים שלמים, כבד קצוץ מעגל חלב, שוקי טלה, דג חריפים וגם שמפניה ", אומר שלו, שגם יחגוג את החג במקום, עם משפחתו שלו .

 

"החלטתי לפתוח את המסעדה השנה, בעקבות הדרישה של הקהל שלנו. יש כל כך הרבה טרחה מסביב לחג ויש מי שפשוט רוצה לבוא וליהנות ממנו מבלי לעבוד קשה ולחזור בסוף הערב לבית נקי. זה מאד מקל". ארוחת החג מתומחרת ב-500 שקלים לסועד כולל שתייה והיא תתקיים ב-2 סבבים – 19:00 ו-22:00. תמונות של מנות ושל ההכנות אפשר לראות באינטסגרם שלו, yaronshalev 

 

  • טוטו. ברקוביץ' 4. להזמנות: 03-6935152

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

קורדיליה | ניר צוק

 מתחם השף ניר צוק ביפו יהיה פתוח בערב ראש השנה, שיחול ב-4 לספטמבר 2013, החל משעה 19:00.

 

במתחם תוצע ארוחה חגיגית מיוחדת שהיא מחווה לארוחת החג המסורתית המוגשת בבית אמו של השף, נועה צוק. הארוחה שרקח צוק לראש השנה משלבת מנות יהודיות מסורתיות על פי מתכוני האם, לצד נגיעות של מנות עכשוויות ואינטרפטציות של השף.

 

ארוחת ערב ראש השנה במתחם השף ניר צוק כוללת: מנות ראשונות של כבד קצוץ, גפילטע פיש, סלט אנדיב אגוזים וכבושים מהים ומהגן; מנת פתיחה של מרק עוף קלאסי עם קניידלך וורניקס כבד; עיקרית לבחירה מבין קדירת טלה מהחווה או דג ים בתנור לוהט עם ירקות צעירים; לקינוח - וריאציה של תפוחים בדבש.

 

מחיר: 350 שקלים לסועד.

 

מתחם השף ניר צוק, הצורפים 14 יפו. להזמנות: 03-5184668

 

טעים אצל ניר צוק. קורדיליה (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
טעים אצל ניר צוק. קורדיליה(צילום: דודו אזולאי)

 

רפאל | רפי כהן

גם השנה יוגש במסעדת "רפאל" של רפי כהן ארוחת חג מיוחדת בערב החג. "התפריט הוא אותו תפריט, לא מעלים מחירים ואין מינימום או מחיר קבוע לסועד. האורחים שלנו מזמינים – בערב החג, כמו בכל ערב - רק מה שבא להם", אומר כהן.

 

בנוסף למנות הקבועות , יכינו במטבח 8 מנות מיוחדות לראש השנה כמרק עוף עם פטריות פורצ'יני וקדרות בקר.

 

  • רפאל. הירקון 90 תל אביב. להזמנות: 03-5226464

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

התרנגול הכחול וקימל | שאול בן-אדרת

שאול בן אדרת פותח בערב החג שולחן חגיגי ומגיש ב-2 המסעדות שלו – "התרנגול הכחול" ו-"קימל" ארוחת חג לעילא.

 

בתפריט: צלחת ברכות עם תפוח בדבש וחלה; 8 פתיחים כפטה כבד עוף בקלבדוס (ברנדי תפוחים), סינטה כבושה, סלט עשבים בטחינה גולמית ; עיקרית לבחירה מתוך 7 מנות כצוואר טלה, לברק שלם ברוטב בלקני, בקר ביין אדום וקנלוני תרד ; 2 תוספות, יין ללא הגבלה ו-2 קינוחים אישיים לכל אורח – מוס שוקולד וקרם מסקרפונה. המחיר - 350 שקלים למבוגר ו-280 שקלים לתפריט ילדים.

 

  • התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-5443349
  • קימל. השחר 6, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-5105204.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

עלמה | יונתן רושפלד

במסעדת מלון עלמה תוגש ארוחת ערב החג של יונתן רושפלד שיבשל ארוחה בפרשנות אישית למנות המסורתיות. למרכז השולחן תוגש חלה ביתית לצד שלל מזטים, כבד קצוץ מסורתי וגפילטע פיש. מנת הביניים היא מרק עוף או דגים ולעיקרית יוגשו צלעות טלה או לוקוס, לצד אורז ותפוחי אדמה צלויים.

 

בקינוחים – נפוליאון במילוי נקטרינה, פרופטירולים וסורבה. הארוחה כוללת שתיה קלה ומחירה – 340 שקלים לסועד.

 

  • עלמה. יבנה 23, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-6308777

 

 

 (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
(צילום: זיו ריינשטיין)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים