שתף קטע נבחר

מג'דל שמס: מאות הפגינו בעד אסד

תושבים בכפר הדרוזי הניפו שלטי תמיכה בנשיא הסורי וכרזות נגד תקיפה אמריקנית: "כולם רוצים שקט, אם הוא יוחלף, השקט לא יישמר בהכרח"

כמה מאות מפגינים השתתפו הערב (יום ב') בעצרת תמיכה בנשיא הסורי בשאר אסד בכפר הדרוזי מג'דל שמס. בכפר שלמרגלות החרמון הניפו המפגינים תמונות של אסד ונשאו דברים בשבחו. הם קראו דברי גינוי לתקיפה אמריקנית אפשרית בסוריה.

 

דיווחים נוספים בערוץ החדשות של ynet:

הרופא שהכשיר את אסד: "היה רגיש וחלש"

גנץ איחל שנה טובה: "מוכנים לכל אתגר"

 

זהאד, תושב המקום ובעל בית קפה, סיפר כי המפגינים מעוניינים בשימור שלטונו של אסד והעיד כי גם הוא "נגד התערבות זרה במדינה, ולא רק בגלל מג'דל שמס. זה יהיה מסוכן גם לישראל. מעולם לא השתתפתי בהפגנות האלה", הוסיף, אך הסביר כי "לכל אחד פה יש דעה אחרת, אבל כולם רוצים שקט. יש לי צימרים ובסוף השבוע האחרון זו הייתה פעם ראשונה זה שנים שלא היו אורחים". התמיכה באסד נובעת לדבריו מהעובדה ש"אסד מצליח לשמור את גבול ישראל סוריה שקט כבר 40 שנה. אם הוא יוחלף בשליט אחר, השקט לא יישמר בהכרח".

תומכים באסד במג'דל שמס, הערב (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
תומכים באסד במג'דל שמס, הערב(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

סגן ניצב יוסי כתב, מפקד תחנת משטרת גולן, אמר בתום הנאומים ההפגנה צפויה להתפזר וכי היא התנהלה באופן שקט. 

 

אין זו פעם ראשונה שבמג'דל שמס נערכות הפגנות תמיכה במשטר הסורי הנוכחי, מאז החלה ההתקוממות האזרחית במדינה שממזרח. התמיכה הגורפת באסד בקרב הדרוזים בגולן באו לידי ביטוי ביתר שאת לאחר העדויות על הטבח בחולה שבסוריה בחודש מאי, שבו נהרגו יותר ממאה בני אדם ובהם לפחות 30 ילדים. רבים מהם שמרו גם אז אמונים

למולדתם, והבהירו כי אינם מאמינים שהנשיא אסד עומד מאחורי הטבח. הם הפנו אצבע מאשימה לעבר ישראל וארצות-הברית, וכן לסעודיה וקטאר, שרקמו לגרסתם מזימה נגד המשטר בדמשק.

 

חסן פכר אלדין ממג'דל שמס הסביר אז כי מה שהתרחש במדינה הערבית "זו עלילה נגד השלטון הסורי, שמאחוריה עומדות ארה"ב, אנגליה, צרפת וגם סעודיה וקטאר". לדבריו, הסיבה לכך היא שהשלטון בדמשק "תומך בחיזבאללה ובנושא הפלסטיני, ונאבק למען החזרת האדמות שנכבשו על ידי ישראל". לדבריו, מי שעומד מאחורי מעשי הטבח במדינה הם "קיצונים מוסלמיים שפועלים בסיוע של סעודיה וקטאר המנצלות את מצבם הסוציו-אקונומי ונותנות להם כסף ואור ירוק לרצוח אנשים, ועושים להם שטיפת מוח ומעניקים להם הסברים מוטעים דרך הדת המוסלמית, אשר מספרים להם שמי משתתף במאבק - מקומו בגן עדן".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הפגנת תמיכה שקטה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים