שתף קטע נבחר

האינטרנט של הכל יכין קפה?

בכנס אפלינק שנערך בסן דייגו שבקליפורניה, הוצגו פיתוחים חדשים בתחום הסלולר ובהם: שידור צליל אלחוטי לכל הבית, מציאות רבודה מתקדמת וגם שעון המתחבר לסמארטפון

בזמן שסמסונג השיקה שעון חכם ביריד האלקטרוניקה בברלין, בצידו השני של האוקינוס האטלנטי הציגה חברת קוואלקום את המתחרה שלה בשוק המחשוב הלביש, עם הטוק סמארטוואץ'. מדובר בשעון חכם ודקיק המהווה מסך שני לסמארטפון, כשהוא מתחבר אליו דרך תקשורת בלוטות'. עוד הציגה החברה את החזון שלה ל"אינטרנט של הכל" שבמסגרתו המכשירים שלנו יידעו לדבר אחד עם השני ושרעיון הבית החכם יהיה יותר נגיש.

 

 

מסך השעון של קוואלקם, הוא בעל צפיפות פיקסלים של 224 PPI ויש בו פאנל מסוג מיראסול המסוגל לספוג את האנרגיה של האור שסביבו, כך שהמכשיר תמיד פועל כמו שעון רגיל, כשניתן להעביר ימים שלמים בין טעינות. המסך הייחודי מסוגל להציג תמונה חדה ובהירה גם בשמש ישירה. (בדקנו וזה עובד). הטעינה עצמה מתבצעת אלחוטית דרך הנרתיק שבו השעון הגיע דרך טכנולוגיית Wi Power LE. יחד עם השעון מגיעות זוג אוזניות בלוטות' המסוגלות לתפקד כל אחת בנפרד וכאוזניות סטריאו ביחד.

 

השעון כרגע לא תומך בעברית, ורוב צ'אנדהוק, נשיא שירותי האינטרנט בקוואלקום אמר בשיחה עם ynet מחשבים כי "הטכנולוגיה מאפשרת זאת, ובהתאם לתגובת השוק תתווסף התמיכה בהתאם", והוסיף כי "חלק מהצוות הישראלי עבד על פיתוח המכשיר". השעון מתוכנן לצאת בתפוצה מצומצמת של כמה עשרות אלפי יחידות בלבד. "אנחנו לא חברת מוצרי צריכה", אמר מנכ"ל קוואלקום ד"ר פול ג'ייקובס. "זה יותר כמו ניסוי עבורנו, אנחנו רוצים שזה יהיה זרז לתעשייה". מחיר הטוק צפוי להיות קרוב למחיר של סמארטפון - בין 300 ל-350 דולר והוא יהיה זמין ברבעון הראשון של 2014 בארה"ב בלבד, ולפי המכירות יתפשט לשאר העולם.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)
 

 

 

הטלוויזיה תודיע שהמקרר פתוח

הבשורה על פי קוואלקום היא "האינטרנט של הכל" (שמוכר גם כ"האינטרנט של הדברים"), זהו מונח שמסמל את הדרך שבה מכשירים ואנשים, ולא רק סמארטפונים ומחשבים, יתקשרו ביניהם על גבי פלטפורמה אחת, וכמובן שהחברה רוצה שזו תהיה הטכנולוגיה שלה בשם AllJoyn.

 

קוואלקום, כמו חברות אחרות שמקדמות את הרעיון, רוצה לחבר את כל מכשירי החשמל בבית למרכז שליטה מקומי, שחש היכן אתם נמצאים ומאפשר לשלוט ברכיבים השונים בבית על פי הקשר ורלוונטיות. כך, כשאתם יושבים בסלון, אין צורך לראות על הטאבלט שלכם את הבקרים לתאורה בחדר השינה, אלא אם יש סיבה ספציפית לכך.

 

זוהי מערכת שמבוססת על שבב בודד שאותו יצרניות מכשירי החשמל הביתיים אמורות לרכוש. אם השבב יהיה פופולארי, כל המכשירים יוכלו לשתף ביניהם מידע. אחת הדוגמאות של היא מקרה שבו השארתם את דלת המקרר קצת פתוחה, תופיע לך הודעה על כך על מסך הטלוויזיה. אפשרות אחרת היא להכין קפה בחוזק שבא לכם מהסמארטפון ודרך שבב שמתחבר למכונת הקפה. אך כל המערכות האלה לא יהיו פתוחות לגישה מבחוץ. למעשה, על פי החזון של קוואלקום, נוצר ענן מחשוב בתוך הבית ואם תרצו לגשת אליו מרחוק, תוכלו לשים מכשיר שיהווה שער מאובטח.

 

בריאן ספנסר, מהנדס בקוואלקום אומר ש"כיום קיימים בשוק רק פתרונות אנכיים, המטרה כאן היא לתת פתרון רוחבי". שהרי אם תרצו לשלוט במכונת כביסה החכמה ובטלוויזיה החכמה, תאלצו להשתמש בשתי אפליקציות שונות. החברה רוצה להיות המכנה המשותף לכל שאר חברות המוצרים הקיימות כך יהיה ניתן לשלוט על כל המכשירים ביחד ללא הבדל בין מותג למותג.

 

לצלם את הרדיו ולהגביר

Vuforia היא טכנולוגיה למציאות רבודה שבשילוב עם חיישן הקאפרי החדש של פריימסנס הישראלית, מסוגל לסרוק גיאומטריה פיזית כמו שולחן שעליו מגוון פריטים, ולהשתמש בצורות האלה כדי למקם את המשחק ישירות מעל אותם עצמים פיזיים. בכך, אגרטל הופך למגדל שמירה וקופסה של טישו הופכת למבצר. כמו כן ניתן לסרוק עצמים פיזיים יעודיים לתוך המשחק ולהפוך אותם לדמויות ממוחשבות

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

פרופסור פטי מייז ממעבדת התקשורת המכון הטכונולוגי של מסצ'וסטס הציגה פרויקט חדש בשם Smarter Objects המאפשר לשלוט דיגיטלית במכשירים ביתיים פשוטים כמו רדיו או תאורה דרך ממשק המוצג על מסך הסמארטפון או הטאבלט. להבדיל משאר הממשקים לבתים החכמים, שבהם יש רשימה של המאביזרים ששולטים בהם, כאן המשתמש מחזיק את הטאבלט או הסמארטפון פיזית מול האובייקט, למשל רדיו או מנורת לילה, ומפעיל את המצלמה. באותו רגע מופיע על המסך ממשק שבו ניתן לשלוט במאפיינים כמו הפעלה או כיבוי, גוון התאורה, השיר שמושמע ברדיו וגם ווליום.

 

תשים לי שיר יפה

עוד הוצגה בתערוכה פלטפורמה חדשה לשידור אודיו אלחוטי בשם All Play. גם כאן זה מתבסס על כך ששבב של החברה יהיה נוכח בתוך הרמקולים המוגברים או הערכות הסטריאו בבית, כשניתן לשדר ולשלוט בכל אחת מהן דרך רשת הווי פיי הביתית.

 

הרעיון עצמו אינו חדש, אך עד כה היה צורך לרכוש מערכות ייחודיות או מכשירים חיצוניים מאותה סדרה כדי שזה יפעל כראוי, וזה לא עניין זול בכלל. אול ג'וין ניתנת בחינם ובקוד פתוח עבור המפתחים כדי שיוכלו לשלב אותם באפליקציות שלהם, מה שצפוי להפוך אותה לפופולרית בגלל מחיר פיתוח נמוך.

 

במקום הנכון בזמן הנכון

גימבל היא מערכת לזיהוי מיקום לפי הקשר, כך בבית האורות דולקים ונכבים לפי המיקום שלך, או במרחב הציבורי כשמופיעות על גבי מסך הטלפון פרסומות ספציפיות לך. המערכת מסוגלת לזהות את המשתמש כשהוא באזור הכללי כמו מחוץ לאצטדיון כלשהו, דרך שיטת Geofencing שבה תוחמים אזור בצורה וירטואלית. כל מעבר באזור הזה ייצור אינטראקציה כלשהי בין הסמארטפון לבין המערכת.

 

ברגע שתכנסו לתוך האצטדיון ותעמדו ליד אזור האוכל, למשל, קרן סמיכות בלוטות' או Bluetooth proximity screen תזהה שאתם עומדים ממש שם ותעלה הודעה באפליקציה הייעודית המכילה פרסומת להמבורגר לצהריים. חדירה לפרטיות? בקוואלקום מבטיחים כי הנוא חשוב וכי כל לקוח בוחר בדיוק עד כמה לחלוק את המידע שלו".

 

הכתב היה אורח קוואלקום בסן דייגו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
האינטרנט הזה, יתפוס?
צילום: שחר שושן
מומלצים