שתף קטע נבחר

חשש לחיי חייל שאסף גור חולה כלבת

חייל, שזהותו אינה ידועה, אסף גור סמוך לבסיסו בצפון והעבירו לטיפול וטרינרי. הגור קיבל טיפול במרפאה והומת לאחר שמצבו החמיר. בדיקה העלתה כי הגור לקה בכלבת ובשל כך נקרא החייל להתייצב מיידית בלשכת הבריאות

משרד הבריאות וצה"ל מחפשים חייל שייתכן כי נחשף לנגיף הכלבת ועלול לפתח את המחלה בכל רגע. אם החייל יחוסן לפני הופעת סימני המחלה ניתן יהיה למנוע את הופעתה, אולם אם יתגלה כי המחלה התפשטה למוח, כבר לא ניתן יהיה להציל את חייו.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הסמח"ט המכה: "המשפט שלי קלוקל"

כפר מנדא: שני פעוטות נפצעו קשה בשריפה

 

הכלב, גור בן שבועות ספורים, אומץ על ידי משפחה שגרה בצפון רמת הגולן. ב-21 באוגוסט הוא ננשך על חיה לא ידועה והובא לטיפול במרכז הווטרינרי גולן בקצרין. אפרת רונן-הראל, הווטרינרית שטיפלה בו, סיפרה כי "הגור הקטנטן ננשך באופן חמור ביותר באחת מרגליו האחוריות על ידי חיה, אולי כלב, אולי חיית בר. טיפלנו בפצע ושלחנו אותו הביתה למשפחה המאמצת".

 

אלא שאז התברר כי בדרך לא ידועה הגור הגיע למחנה צה"ל באזור הצפון שבו משרת החייל. "בגלל שהגור היה חבוש והרכיב צווארון פלסטיק גדול, החייל הניח שהוא בטיפול וטרינרי וצלצל אלינו", מספרת רונן-הראל. "כששמענו באיזה גור מדובר ביקשנו שיביא אותו למרפאה, כדי שנוכל להעביר אותו למשפחה שאימצה אותו".

 

"הגור לא היה מסוגל לזוז ממקומו" 

החייל הגיע למרפאה ב-28 באוגוסט ומסר את הגור לטיפול הרופאים. הכלב טופל שוב במרפאה בהרדמה מלאה לצורך ניקוי פצע הנשיכה. "עד ערב ראש השנה הוא היה בסדר גמור, גור קטן וחמוד", מספרת הווטרינרית. "בערב החג פתאום הוא שינה את ההתנהגות שלו, סימן מובהק לכלבת. משעות הלילה ביום חמישי הוא צרח צרחות אימים. הוא לא היה מסוגל לזוז ממקומו, סירב לאכול ולשתות, שכב על הצד והרים רק את הראש שלו. בשלב הזה נדלקה לנו נורה אדומה, שייתכן שנחשף לנגיף הכלבת".

 

לאחר שמצבו של הגור החמיר, רונן-הראל החליטה להמית אותו והעבירה אותו למכון הווטרינרי לבדיקה. אתמול (יום א') התקבלה התשובה: הגור הקטן אכן לקה בכלבת. במקרה כזה, יש על כל מי שבא במגע עם הכלב להתחסן מיידית כדי למנוע הידבקות במחלה הקטלנית.

 

עם חדירת הנגיף לגוף, הוא עושה את דרכו אל המוח וברגע שהוא מגיע אליו מופיעים סימני המחלה הראשונים ולא ניתן עוד להציל את החולה. משרד הבריאות עדכן מיד את הגורמים הרלוונטיים בצה"ל ומיד החל החיפוש המשותף אחר חייל שהביא את הגור למרפאה. עד כה, טרם אותר החייל המדובר.

 

"מדובר בגור קטן וחמוד, שהחייל נשא מן הסתם על ידיו", אמר רופא נפת צפת של משרד הבריאות, ד"ר חיים רוטברט. "אולי הוא בא במגע עם הרוק שלו. אולי העור שלו היה פצוע והוא נחשף לנגיף המסוכן. אנחנו חייבים לתת לו טיפול מונע נגד המחלה, שהוא מציל חיים. הטיפול ניתן בארבע זריקות לזרוע, ולעתים גם בזריקה אחת למקום הנשיכה או הפציעה, ללא תופעות לוואי. כל עוד החייל מרגיש טוב אין בעיה לטפל בו, אולם עם הופעת סימני המחלה הראשונים לא נוכל כבר לעזור לו. אותו חייל צריך להתייצב מיידית בכל לשכת בריאות

הקרובה אליו, שם כבר יידעו איך לטפל בו".

 

מחלת הכלבת נגרמת על ידי נגיף הנמצא ברוק של חיה חולה, שמועבר בדרך כלל באמצעות נשיכה או מגע של רוק בדם. במקרים נדירים הוא עלול לעבור גם באמצעות מגע של רוק עם העיניים, הפה או האף. הנגיף נע לאורך העצבים עד שהוא מגיע למוח וגורם למחלה קשה של המוח ולמוות.

 

תסמיני המחלה הראשונים הם חום, כאבי ראש וחולשה. בשלב מתקדם יותר מופיעים תסמינים בהם נדודי שינה, בלבול, שיתוק, הזיות, קשיים בבליעה ופחד ממים. המוות מתרחש ימים לאחר הופעת התסמינים הראשונים. יצוין כי בשנת 96' מת חייל צה"ל מכלבת לאחר שננשך בשנתו על ידי חיה שלא זוהתה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חשש לחיי החייל (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים