שתף קטע נבחר

'בדור שלנו יש הפרדה בין פרנסה ואידיאולוגיה'

ניר ברעם מאמין שתחת הקפיטליזם המערבי אנשים שמאמינים בדבר מסוים לאו דווקא חיים אותו - ובמציאות הזו הוא עוסק בספרו "צל עולם", רומן חוצה גבולות ורוויי תככים ואג'נדות. "הדור שלנו חי בכאוס", הוא אומר, "והספרות צריכה לגרום לאדם לחשוב על העולם המסועף והמעורפל שבו הוא חי"

 

"ספר טוב הוא כזה שפותח את אופן הפרשנות ונותן קרדיט לקורא", טוען הסופר ניר ברעם (37), שספרו "צל עולם" ראה אור לאחרונה בהוצאת "עם עובד". "הספר שלי מדבר על עימות בין כוחות סותרים, ומתאר עולם

מסועף ומעורפל, שבו הטובים והרעים הם לא ברורים.

 

"עניין אותי לכתוב על סוג הקפיטליזם שהתהווה במערב, ועל המצב הפוליטי המאוד מעניין שנוצר בו. קראתי הרבה על הדמוקרטיה הליברלית המערבית, ועל איך היא משתלבת עם הקפיטליזם הגלובלי. בשונה מהדור של אבא שלי, נגיד, הדור שלנו לא ממש מקשר בין האידיאולוגיה לבין אופי הפרנסה. אנשים שמאמינים בדבר מסוים, לאו דווקא חיים אותו, והאידיאולוגיה כבר לא שווה למקצוע.

 

"כתבתי על נושא שישראל היא רק שחקן בזירה שלו, למרות שהספרות הישראלית רגילה לדמויות ישראליות במציאות ישראלית. הספר שלי מתאר תהליך שמתרחש בעולם, מעלה את השאלות לגביו ומשאיר את המסקנות לקורא. אני ברכטיאני במובן הזה", מצהיר ברעם על עצמו, "ומאמין שספרות צריכה לגרום לקורא לחשוב".

 

ניר ברעם נולד בירושלים, והוא בנו של שר הפנים לשעבר עוזי ברעם, ונכדו של השר לשעבר משה ברעם. בין ספריו: "מחזיר החלומות" ו"אנשים טובים", שהיה מועמד לפרס ספיר בשנת 2011 ותורגם לשפות רבות. ברעם עורך את סדרת העיון "972" בהוצאת "עם עובד" ומפרסם מאמרים פוליטיים בעיתונים שונים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ניר ברעם. גם ציניקן, גם רומנטיקן
צילום: עידו ארז
לאתר ההטבות
מומלצים