שתף קטע נבחר

ירוק בהודית: מתכוני תרד

האוכל ההודי ידוע בטעמו הדומיננטי, ויחד עם עם התרד הוא הופך לחגיגה קולינרית וצבעונית. לפניכם רביעיית מתכונים ירוקים של מסעדת "אינדירה": תבשיל עדשים כתומים עם תרד, קציצות עם עשבי תיבול, תבשיל תרד וגבינה וגם אחד עם תפוחי אדמה

 (צילום: גיא הכט) (צילום: גיא הכט)
 

(צילום: יח"צ)

 

דאל עדשים עם תרד

תבשיל הודי שמבוסס במקור על עדשים ירוקים, אך הוא מתאים לכל תבשיל קטניות. זמן הבישול מתקצר או מתארך בהתאם לקטנייה ולתבשיל ניתן להוסיף אינספור שילובי ירקות. בגרסה הזו השתמשנו בעדשים כתומות ותרד. בסיום מתווסף חלב שמעניק לתבשיל טעם עדין ועשיר.

 

המרכיבים:

1.5 כוסות עדשים כתומות מושרות במים כחצי שעה

500 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים

1 כוס חלב קוקוס

1 כף חמאה

בצל לבן קצוץ

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית אבקת צ'ילי

מלח לפי הטעם

1 כפית כמון

1 כפית זרעי חרדל

1 כפית גראם מסאלה

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים את העדשים לרתיחה בסיר עם מים (כ-3-4 כוסות). מכפים (כלומר - מסירים בעזרת כף) את הקצף ומתבלים במלח, כורכום ואבקת צ'ילי. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה.
  2. מוסיפים את התרד הקצוץ וממשיכים לבשל לכ-8 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו והעדשים מתרככות. אם צריך מוסיפים מים.
  3. בסיר נפרד ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל יחד עם הכמון וזרעי החרדל. מערבבים כל זמן הטיגון עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הבצל לסיר העדשים. מוסיפים חלב קוקוס ואת הגראם מסאלה וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

פאקורות תרד

חטיף הודי שמתבסס על תרד, ושניתן להוסיף לו כל עשב תיבול שיש ואוהבים: כוסברה קצוצה, עלי מנטה, בזיליקום ועוד.

 

המרכיבים:

2 כוסות גדושות של תרד שטוף וקצוץ

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כוס קמח חומוס

3/4 כוס מים

כפית אבקת צ'ילי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית זרעי כמון

1 כפית גראם מסאלה (אופציונאלי אם אוהבים)

מלח

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים קמח חומוס, מלח, פלפל שחור, אבקת צ'ילי, כורכום וזרע כמון. מוסיפים בהדרגה מים ומערבבים. צריכה להתקבל תערובת חלקה וסמיכה ללא גושים. אם היא סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים לבלילה את הבצל, התרד והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  2. מחממים כ-2 ס"מ שמן במחבת על אש בינונית. ודאו כי שמן חם אך לא רותח על מנת שתתקבל פקורה פריכה. על מנת לבדוק יוצקים מעט מהבלילה אם היא צפה למעלה ומשנה מעט מצבעה השמן חם דיו. לוקחים כף גדושה של בלילה ויוצקים למחבת כך שמתקבלת צורת לביבה. כך שוב. כארבע לביבות ביחד בכל פעם. מטגנים כל צד כארבע דקות או עד שמתקבל צבע זהוב חום. מניחים על נייר סופג. מגישים חם לצד רוטב צ'טאני עגבניות.

 

 

פאלק פניר

מתכון קלאסי המשלב תרד וגבינת פניר. את גבינת הפניר ניתן גם להמיר בקוביות טופו

 

המרכיבים:

700 גרם עלי תרד טריים

100 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות.

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה קטנה קצוצה

3 כפות חמאה מסוג גהי או חמאה צהובה איכותית

2-3 עלי דפנה

חצי פלפל צ'ילי ירוק קצוץ

1 סנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום קצוצות דק

כפית זרעי כמון

כפית כורכום

מלח לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור

כפית אבקת גראם מסאלה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי התרד. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות. מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (מה ששומר על צבעם הירוק של העלים). מסננים ומייבשים ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שום אחת ומעבדים למחית חלקה.
  2. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים כמון ומערבבים מעט. מוסיפים את עלי הדפנה והבצל ומטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים שום ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים זרעי כמון ופלפל ומטגנים למשך דקה. מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס) ומבשלים למשך 4-5 דקות. מוסיפים את אבקת הגראם מסאלה ומלח לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו וממשיכים לבשל עד שהן נעשות רכות. מגישים חם עם גבינת פניר מגוררת.

 

 (צילום: גיא הכט) (צילום: גיא הכט)
 

(צילום: ירון ברנר)

 

אלו פאלק - תבשיל תפוחי אדמה ותרד

מנה צמחונית קלאסית ובסיסית, ופשוטה להכנה, אשר מעטרת את רוב מגשי הטאלי בהודו.

 

המרכיבים:

250 גרם תפו"א קלוף וחתוך לקוביות

750 גרם תרד קצוץ

2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים

חופן צרור כוסברה קצוצה

1 כפית שום קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

פלפל אדום חריף קטן קצוץ

2 כפיות זרעי כמון

1/2 כף גראם מסאלה

2 כפות חמאת גהי (ניתן להמיר בחמאה צהובה איכותית)

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

שמן

מים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים כ- 3 כפות שמן בסיר. מוסיפים את זרעי הכמון, הפלפל הקצוץ, השום והג'ינג'ר ומערבבים עד שהתבלינים נטמעים בשמן החם. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד ריכוך והזהבה. מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים.
  2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מערבבים ומטגנים מעט. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מקטינים את להבת האש ומכסים את הסיר לבישול של כרבע שעה-עשרים דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסירים את המכסה ומוסיפים את התרד הקצוץ. ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
  3. מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים. ממליחים לפי הטעם ומשלימים תיבול עם הגראם מסאלה. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. מומלץ להגיש עם גבינת פניר מגוררת מעל.

 

 

עוד כתבות במדור שני צמחוני

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מעולות. פאקורות תרד
צילום: shutterstock
מומלצים