שתף קטע נבחר
 
צילום: גלעד קוולרציק

הברבוניה היוונית שלי: 2 מתכונים בלקניים של ניר צוק

ניר צוק מפנטז על חגיגה בחופי יוון ובפרט - על מנות בריח ים. 2 מתכונים ים תיכוניים עם דגי ברבוניה טריים (וזולים!), שמתחננים להצטרף לרמבטיקו ואוזו

בבוקר אחד של בלבולי אייפון, התעוררתי יחד עם כל עם ישראל לשעון שעמד על זמן אתונה. לא הייתה הזדמנות מעולה מזו בשבילי לפנטז שאני ביוון, משתכשך בחופיו הקסומים של הים האגאי.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אני נזכר בימים היפים שביליתי בחופי יוון - יין לבן בכוס, מאזין לצלילים של בוזוקי ברקע, צופה במופע ספונטני של בחורים חסונים רוקדים סירטאקי, צלחות מונפות אל על ואווירה ים תיכונית מופלאה וכל זאת בשיאה של עונת הברבוניות המזוהות כל כך עם איזורנו בכלל ועם יוון בפרט.

 

כל ישראל עברה - לפחות באייפון - הישר לכאן. אתונה (צילום: shutterstock)
כל ישראל עברה - לפחות באייפון - הישר לכאן. אתונה(צילום: shutterstock)

 

הברבוניה, ששמה המדעי הוא מולית הפסים ושמה העממי הוא סולטן איברהים, היא דגה (הרשו לי להתייחס אליה בלשון נקבה) שאהובה עליי במיוחד. אדמדמה, דקיקה וארוכה - היא תמיד יפה כל כך בצלחת שלי, עד שלפעמים אני קורא לה בשם החיבה ברבור-יה.

 

מטוגנת או מאודה, טבעית או מצופה, מלוחה, כבושה או חריפה ועם קצת לימון מעל - אני אוהב אותה בכל אופני ההכנה. בהגיעי לארוחת דגים במסעדה ישנו ריטואל קבוע; אני מעלעל בתפריט הדגים ומבטיח לעצמי שהפעם אבחר דג אחר, בשביל הגיוון כמובן. בסוף תמיד אני נופל ברשתה של הברבוניה.

 

אני נסחף ליוון וחוזר, עם צלצול הנודניק בשעון - הישר לישראל. כאן מחכה לי רצועת החוף הפייבוריטית של גבול תל אביב יפו בה אערוך את טיול הבוקר עם שני הכלבים האהובים שלי. משם אני כבר יודע שהיום אלך לחפש לי ברבוניות בחנויות הדגים של יפו. יום מושלם לכולם.

 

ברבוניה צרובה על סלט ירקות צבעוני (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
ברבוניה צרובה על סלט ירקות צבעוני(צילום: דודו אזולאי)

 

ברבוניה צרובה על סלט ירקות צבעוני

 

המרכיבים ל-2-4 מנות:

7 ברבוניות (שעברו ניפוי)

מלח

פלפל, סומק

 

לרוטב ויניגרט לסלט:

100 גרם דבש

2 כפות חומץ תפוחים

1 כף סויה

1/2 כף שמן שומשום

קורט פלפל גרוס

1 כוס שמן זית

 

לסלט:

2 גזרים חתוכים למקלות

1 קולורבי פרוס למקלות

1 צנון פרוס למקלות

1 סלק פרוס למקלות

חופן תרד (מומלץ טורקי)

חופן רוקט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בבלנדר סטיק, עד לקבלת רוטב הומוגני. צורבים על גבי מחבת את הברבוניות עם מלח, פלפל וסומק.
  2. מכינים את הסלט ומערבבים אותו ברוטב הויניגרט.
  3. מסדרים את הסלט המתובל על גבי צלחת, ומניחים את הברבוניות הצרובות מעל.

 

ברבוניה כבושה במרינדה

 

המרכיבים:

7 דגי ברבוניה טריים ומפולטים 

 

למרינדה:

200 גרם שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

2 כפות שמן אגוזים

1 כף חומץ שרי

5 יחידות פלפל אנגלי (כל יחידה היא חתיכת פלפל קטנה)

2 עלי דפנה

גרידת לימון מלימון אחד

 

לקישוט:

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומכניסים את הברבוניות לתוך המרינדה, להשריה של מספר שעות.
  2. הגשה: מסדרים אותן יפה על גבי צלחת ומקשטים בפלפל ירוק.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
חגיגה לעיניים. ברבוניה צרובה על סלט צבעוני
צילום: דודו אזולאי
צילום: גלעד קוולרציק
יאסו, נירו! ניר צוק
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים