שתף קטע נבחר

המדריך לרכישת סמארטפון זול: חלק שני

לשלם קרוב ל-3,000 שקלים על סמארטפון פרימיום? לפעמים מדובר בהוצאה מיותרת. דניאל שולדנפריי יצא למסע בשוק המכשירים בתמחור נמוך וחזר עם מסקנות מעניינות. כתבה שניה בסדרה: טווח מחירים מ-850 עד 1,200 שקלים

לאחר שסקרנו את המכשירים הזמינים בארץ בטווח מחירים של 500-850 שקלים, הגיע הזמן לעלות כיתה ולהתבונן על המבחר המוצע עם תג מחיר של 851-1200 שקלים. באופן טבעי, ככל שהמחיר עולה גם המוצר מביא איתו חוויה משופרת, אבל כפי שתקראו בכתבה, המשוואה הזו לא תמיד נכונה. להבדיל מסקירת המכשירים הזולים, הפעם אנו זוכים לקבל נציג ראשון המריץ את מערכת ההפעלה Windows Phone מבית מיקרוסופט.

 

עוד ב-GSM:

 

בפרק השלישי והאחרון בסדרה, שנביא לכם בימים הקרובים, נעיף מבט על מכשירים בטווח של 1,200-1,500 שקלים.

 

Orange Infinity Pop

הניסיון השני של Orange להציע סמארטפון להמונים מגיע מבית היוצר של אלקטל ומציע מפרט פחות או יותר זהה ל-Tecmobile You 40 שעולה כ-100 שקל חדשים פחות ממנו. היתרונות היחידים שיש למכשיר של המפעילה הסלולרית הכתומה על פני המכשיר הזול יותר מגיע בדמות מערכת הפעלה בגירסת Jellybean 4.1.2, האוזניות המתקדמות שמגיעות עם המכשיר וכל מיני מחוות ידיים המפעילות תכונות ספציפיות.

 

 

עם מעבד חלש, מצלמה בינונית ומטה ומסך קטן בעל רזולוציה נמוכה יחסית, ל-Infinity Pop יש מעט מאוד להציע במיוחד כשלוקחים בחשבון מכשירים זולים יותר כדוגמת ה-GS202 של Gigabyte, ה-Mag SP401 וה-Xtreamer Aiki 4 שמציגים ביצועים הרבה יותר טובים מכל הבחינות.

 

LG Optimus L5 II

בפחות מ-1,100 שקלים תוכלו לרכוש לעצמכם את האח האמצעי למשפחת ה-Optimus L II של LG. הדגם הזה מתהדר במסך גדול יותר של 4 אינץ', מצלמה איכותית יותר עם 5 מגה פיקסל, ולמרבה ההפתעה גם מבנה דקיק ומשקל נמוך. מה שכן נשאר זה המעבד. אומנם הפעם LG השתמשה במעבד מבית Mediatek (ל-L3 יש מעבד Qualcomm) אך הוא נשאר חד ליבתי ובמהירות זהה של 1GHz.

 

 

אמנם צריך לשבח את החברה הקוריאנית על העיצוב ורמת הגימור של המכשיר שמרגיש ונראה נהדר אך, כמו אצל האח הקטן, הביצועים מאכזבים. המעבד מספיק חזק לשימושים בסיסיים אבל כמו רוב המכשירים חדי הליבה, הוא מתקשה אם מאמצים אותו קצת יותר. המצלמה די טובה, אבל ב-300 שקלים פחות מה-LG תוכלו לרכוש Xperia Miro שמנצח בקטגוריה זו. למי שמחפש מכשיר דק וקל ואין לו דרישות גבוהות מדי, ה-LG Optimus L5 II יכול בהחלט לקסום, אבל ב-1100 שקלים ואפילו בפחות מזה, יש מכשירים טובים יותר.

 

ZTE Blade 3

ענקית הסלולר הסינית עושה את צעדיה הראשונים בארץ כאשר הסנונית הראשונה היא ה-Blade 3. קיווינו לראות דגמים טובים יותר של ZTE שיאפשרו לה לתפוס נתח שוק מכובד והמכשיר הזה מצדיק את החששות שלנו. מבחינת המפרט הטכני ה-ZTE מזכיר מאוד את ה-Infinity Pop של Orange אבל מתהדר במצלמה טובה יותר באיכות 5 מגה פיקסל ומסך גדול יותר, 4 אינץ'. מעבר לכך הסיפור של ה-Pop חוזר על עצמו עם ביצועים איטיים ומאכזבים.

 

 

 

 

 אמנם רמת הבנייה מרשימה והמכשיר יפה ומרגיש נוח מאוד ביד, אך לצערנו זה לא מחפה על הביצועים. במחיר התחלתי זהה לזה של אורנג', ה-ZTE עדיף עליו בעיקר בזכות המצלמה וגודל המסך אך גם הוא אינו יכול להתחרות ב-Aiki 4, ב-Mag ובעיקר ב-Gsmart GS202.

 

יש ל-ZTE בארסנל מכשירים איכותיים יותר, שיכולים לתת מאבק של ממש לאלה שסקרנו כאן, אבל כמו שכתבנו בתחילה ההיצע בארץ דליל מאוד, ובשלב זה ניאלץ להמתין בסבלנות ולראות אם היבואן הרשמי יעשה עלייה למכשירים איכותיים מה-Blade 3.

 

HTC Windows Phone 8s

בין שלל מכשירי האנדרואיד הגיע הזמן לפגוש את הסמארטפון הראשון המריץ את מערכת ההפעלה Windows Phone מבית מיקרוסופט. נתחיל מהדברים הטובים ויש לא מעט כאלה.

 

 

ה-8s נראה נפלא ובנוי לתלפיות, בדיוק כפי שהרגילה אותנו יצרנית הטאיוואנית, עם שלל צבעים מרהיבים ומקוריים. הכי התלהבנו מהצבע הצהוב/ כסוף שפשוט מושך מבטים מכל כיוון אבל גם שאר הצבעים, אדום, כחול ואפור נראים מצוין. המסך בגודל 4 אינץ' וברזולוצייה 800x480, הוא לא מהטובים ש-HTC הוציאה עד היום, אבל בהחלט נראה טוב גם בתנאי אור יום. מצלמת ה-5 מגה פיקסל היא מהטובות במבחן הזה ובמיוחד צילום הוידאו שלה שמתבצעת באיכות של 720p.

 

אחד היתרונות של מערכת ההפעלה הוא השימוש במשאבים. נכון לכתיבת שורות אלה אין עדיין מכשירים מבוססי Windows Phone המציעים מעבדים מרובעי ליבות, והמכשיר הזה, עם שתי ליבות בלבד במהירות 1GHz, הצליח להרשים אותנו פעם אחר פעם, וכמה שלא ניסינו לא הצלחנו לגרום לו להיכנע. התפריטים רצים נפלא, והוא גם לא מתאמץ יותר מדי להריץ משחקים כבדים (במידה ותמצאו כאלה בחנות המקוונת של מיקרוסופט). כאן בעצם מתחילה ונגמרת הבעיה של ה-8s – מערכת ההפעלה.

 

כשבדקנו לפני כחצי שנה את ה-Ativ S של סמסונג, ה-Windows Phone 8 הראשון שהגיע לארץ התאכזבנו מאוד ממבחר האפליקציות שמצאנו בחנות המקוונת אבל היות והמערכת הפעלה עוד היתה בחיתוליה, נתנו למייקרוסופט להנות מהספק ופיללנו לזמנים טובים יותר והנה עברה לה עוד חצי שנה והמצב כמעט ולא השתפר. אמנם יש, סוף סוף, אפליקציה רשמית לטוויטר ול- Whatsapp אבל כשאי אפשר למצוא אפליקציות כמו Waze, Dropbox, Flipboard או אפילו אינסטגרם , אין ספק שיש פה כשלון מוחלט של החברה של סטיב באלמר. כמה מהנ"ל בדרך, השמועות אומרות ש-Waze אוטוטו מגיע, אבל בינתיים מבחר האפליקציות דל מאד.

 

מעבר לזה Windows Phone 8 היא מערכת הפעלה מאוד יפה לעין אך מעט משעממת לשימוש אך היא עדיין יכולה להתאים למי שלא מתעניין יותר מדי במשחקים ואפליקציות ורוצה בעיקר את האפשרות לגלוש לבדוק מיילים ולעיין במסמכים, דבר ש-WP מצטיינת בו. קשה לא לאהוב את ה-HTC 8s אבל קשה גם להמליץ עליו. אין ספק שיהיו כאלה שימצאו בו הרבה חן, אבל הם מעטים יחסים, ובמחיר הזה תמצאו אופציות אנדרואידיות טובות יותר.

 

Gigabyte Gsmart Aku A1

אחרי ההתלהבות מה-GS202 חיכינו בכיליון עיניים למכשיר השני מבית Gigabyte כדי לראות אם ההצלחה היתה חד פעמית. ה-Aku A1 החל להימכר בארץ רק בימים האחרונים אך זכינו להיות הראשונים שבודקים אותו.

 

 

ה-Aku מזכיר במעט את אחיו הקטן רק שהוא יפה בזכות עצמו, במיוחד בגימור הלבן-כסוף שלצערינו כנראה לא יגיע לארץ, וכל זאת מבלי להידמות יותר מדי למכשירים אחרים. רמת הבנייה שוב מצוינת והמכשיר מרגיש נהדר ביד בזכות הגב המעוגל והפלסטיק בעל המגע הרך. המסך גדל ל-4.5 אינץ' רק שהפעם הוא מסוג TFT, הנחות יחסית לעומת ה-IPS שבדגם הזול יותר. במבט ראשון לא רואים את נחיתות המסך הזה לעומת ה-202, אבל זוויות הצפייה, בעיה ידועה של מסכי TFT, מסגירות את היתרון הענק של מסכי ה-IPS. החדות היא לא מהגבוהות שראינו, הרזולוציה רק 480x854, אבל לשום מכשיר ברמת המחיר הזאת אין רזולוציה גבוהה במיוחד.

 

גולת הכותרת של ה-Aku הוא המעבד, בעל 4 ליבות מבית Mediatek, יצרנית קטנה ולא מוכרת יחסית לענקיות כמו Qualcomm, Nvidia או סמסונג אך אל תתנו לעובדה הזאת להטעות אתכם, המכשיר פשוט טס. גם ה-GS202 הפתיע אותנו ברמת הביצועים, אבל המכשיר הזה עולה עליו בכמה דרגות. לא משנה כמה העמסנו עליו הוא פשוט לא התעייף ולמעשה לא נפל ממכשירים יקרים בהרבה כמו הגלקסי S3 או ה-HTC One X ולמעשה הוא יושב בשורה אחת עם המכשירים הטובים ביותר בסקירה הזאת כולל אלה שבקטגוריה הגבוהה יותר.

 

אם התאכזבנו מזה שלדגם הזול יותר יש גירסה מתיישנת של אנדרואיד, הדגם החדש הצליח להפתיע עם אנדרואיד 4.2.1. אמנם לא הגרסה הכי חדשה של גוגל (4.3 כבר בחוץ ואנחנו עוד מעט מקבלים את 4.4) אך גם מכשירים יקרים ומתקדמים בהרבה כמו אלה שציינו בפיסקה הקודמת הגלקסי S3, ה-HTC One X או הגלקסי נוט 2 עוד "תקועים" על גרסה ישנה יותר.

 

עם כל הטוב הזה חייבים להיות כמה חסרונות, ובנוסף לזוויות הצפייה במסך החיסרון העיקרי של ה-Aku מגיע בדמות המצלמה שהיא בעצם זהה לזו שנמצאת ב-202, גם מבחינה טכנית וגם במבחן התוצאה. שוב, כפי שציינו בסקירת האח הקטן במשפחה, לא מדובר במצלמה רעה, אבל יש טובות ממנה בטווח המחירים הזה. למעשה, אם מצלמת ה-Aku הייתה איכותית יותר, היינו מכתירים אותו כמכשיר המשתלם ביותר בשוק הסלולר בארץ. עוד חסרון, שהוא בעצם נכון לרוב המכשירים שסקרנו בשתי הקטגוריות הנמוכות, הוא באחסון הפנימי שעומד על 4GB בלבד. בימים בהם ההפרש במחיר בין 4 ל-8GB כל כך מזערי, היינו שמחים לראות לפחות כמות כזאת של אחסון פנימי, במיוחד במכשיר שלא מתקשה להריץ משחקים כבדים אשר בדרך כלל גם תופסים הרבה מקום אחסון. כל זה פתיר בזכות חריץ ההרחבה שתומך בכרטיסים עד 32GB, אבל עדיין מעט מעצבן. ה-Gsmart Aku A1 עולה פחות מ-1100 ש"ח, מחיר מציאה לביצועים שהיא מציגה ואנחנו כבר מחכים לראות מה ההפתעה הבאה ש-Gigabyte מכינה לנו.

 

Sony Xperia Go

קחו את ה-Xperia Miro שסקרנו בחלק הראשון של סקירת המכשירים, תוסיפו לו מעבד כפול ליבה, 8GB אחסון פנימי (+ חריץ הרחבה כמובן) והגנה מפני מים ואבק וקיבלתם את ה-Xperia Go. הדגם הזה, שחוגג כבר שנה מאז יציאתו לשוק, הוא אחד מהחביבים עלינו בזכות עיצוב חמוד, ביצועים טובים ומצלמה מצוינת ביחס למחיר. הוא עושה את כל הדברים הטובים שה-Miro עושה (מצלמה, נגן אודיו...) אבל מוסיף לזה מעבד שיודע לעמוד בעומס. זה לא המעבד 4 ליבות של ה-Gsmart אך הוא בהחלט מתפקד יפה. לא אהבנו את המסך הקטן מדי לטעמינו, 3.5 אינץ', אבל מעבר לזה ה-Xperia Go הוא מכשיר נפלא שנופל רק מה-Aku A1 במבחן הביצועים, עומד בשורה אחת עם ה-HTC 8S מבחינת המצלמה והעמידות הגבוהה שלו רק מוסיפה לו נקודות.

 

 

Archos Platinum 50

כבר שנים אנחנו מחכים שהחברה הצרפתית החביבה תיכנס לתחום הסמארטפונים. ארכוס, למי שלא מכיר, ייצרה במשך שנים נגני mp3 מצוינים שמכרו במספרים יפים מאוד ובשנים האחרונות התחילה להתמקד יותר ויותר בתחום הטאבלטים, כאשר היא הוציאה כמות גדולה מאוד של מכשירים כאלה, מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד, בכל מיני תצורות ובמחירים נוחים במיוחד.

 

ה-Platinum 50 הוא הסמארטפון הראשון של ארכוס שמגיע לארץ כאשר בקרוב צפוי להגיע ה-Platinum 53, שהוא בעצם אותו מכשיר בדיוק רק עם גודל מסך 5.3 אינץ' לעומת 5 אינץ' של המכשיר הזה. עיצוב המכשיר מזכיר מאוד את הגלקסי S3 של סמסונג רק בצבע שחור וללא כפתור הבית הפיזי. רמת הגימור מרשימה, אמנם פלסטיקי (שמחליק בקלות מהיד- מומלץ לשים כיסוי שפותר את הבעיה), אבל חזק ועמיד. המכשיר, למרות גודל המסך, נוח מאוד ביד בזכות הגב המעוגל שלו, המסגרת הדקה, 8.9 מ"מ והמשקל הנמוך יחסית לגודל.

 

ל-Platinum 50 מעבד מרובע ליבות מסדרת Snapdragon 200, הסדרה הזולה של קוואלקום. מבחינת ביצועים התוצאות מעורבות, כאשר מצד אחד בכל מה שקשור למערכת ההפעלה, אנדרואיד 4.1.2 ולממשק המשתמש הכל רץ חלק ומהר. גם גלישה באינטרנט מביאה תוצאות שמכשירים יקרים בהרבה יתגאו בהן, אך במשחקים כבדים ועתירי גרפיקה המכשיר מתקשה מעט. לא שזה בלתי אפשרי לשחק במשחקים כאלה אבל המכשיר מגלה סוג של עייפות שלא נתקלנו בה במכשירים מבוססי מעבדי Mediatek כמו ה-Aku A1 של Gigabyte.

 

המסך הגדול אמנם מציע רזולוציה לא גבוהה במיוחד של 960x540 בלבד, אך למרות הנתון הזה הצליח להפתיע אותנו ברמת החדות, הבהירות וזוויות הצפייה. עוד הפתעה לטובה היא המצלמה, 8 מגה פיקסל שהיא מהטובות במבחן הזה גם אם לא מגיעה לרמות של מצלמות דומות במכשירי פרימיום. צילום וידאו מתבצע באיכות HD 720p וגם משיג תוצאות מרשימות.

 

במכשירים רבים שבדקנו כאן, בעיקר אלה המבוססים על מעבדי Mediatek, עקב אכילס הוא ה-GPS שרק לאחר מאמץ רב (וכניסה לפורומים העוסקים באנדרואיד) מצליח להגיע למצב שהוא עושה את עבודתו, וגם אז הוא לא הכי מדויק ומהיר.

 

בתחום הזה הארכוס מצטיין במיוחד ואפילו בהשוואה לגלקסי נוט 2 של כותב שורות אלה, עובד במהירות וברמת דיוק מרשימה מאוד אין ספק שאת מי שמרבה לנווט הרבה בדרכים הארכוס יכול לשרת בצורה מושלמת.

 

 

 

עם 4GB בלבד של אחסון מובנה, אין ספק שתרצו להצטייד בכרטיס זיכרון, ולשמחתנו ה-Platinum תומך בכרטיסים עד נפח 64GB כך שהשקעה של כמה שקלים נוספים תפתור לכם את בעיית האחסון. עם התפקוד של הארכוס Platinum 50 בזמן משחקים כבדים היה מעט יותר טוב יכול להיות שהוא היה המלך של המבחן הזה אבל גם במצבו הנוכחי אנחנו יכולים להמליץ עליו בחום למי שתקציבו אינו עולה על 1200 שקלים (מחירו ברשת באג) ולא מתעניין יותר מדי במשחקים. יש לו מסך טוב, מצלמה טובה, עיצוב נחמד (אך לא מקורי) ורכיב GPS מצוין.

 

והמנצח הוא... 

להבדיל מהקטגוריה הראשונה, בקטגוריית הסמארטפונים שעולים עד 1200 שקל ישנם שני מנצחים ברורים. ה-Gigabyte Gsmart Aku A1 וה-Archos Platinum 50. למי שמחפש מכונת משחקים משומנת, ה-Gsmart ייתן מענה נפלא, ולמי שרוצה מסך גדול לגלישה, מיילים וניווט, אך לא מתעניין במשחקים, הארכוס מושלם. ל-Aku A1 אין את המצלמה המצוינת של ה-HTC או הסוני ואין לו את ההגנה בפני מים ואבק שהסוני מציעה, אבל החבילה הכוללת; המסך הגדול יותר, רמת הבנייה המצוינת ובעיקר ביצועי המעבד, הופכים אותו לעסקה מצוינת שישאיר לכם אפילו ישאיר לכם לכרטיס זיכרון.

 

אם המסך היה טוב יותר אז בכלל היינו מתפעלים ממנו אבל בשביל זה יש לכם את ה-Platinum 50 שעולה אמנם כ-100 שקלים יותר אבל בנוסף לגודל המסך גם מציע מצלמה טובה יותר (אך עדיין לא כמו זאת של HTC או סוני). למתעקשים על שמות מוכרים יש את האופציה של ה-Xperia Go המקסים ולאמיצים מביניכם את ה-HTC אבל הטובים ביותר הוא ללא ספק ה-Gsmart וה-Platinum.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים