שתף קטע נבחר

אחרי צרפת ובלגיה: קנטון בשוויץ אוסר בורקה

תושבי הקנטון דובר האיטלקית טיצ'ינו הצביעו בעד איסור על עטיית הבגד האיסלאמי הדתי המכסה את גוף האישה מכף רגל ועד ראש. אמנסטי: "יום שחור לזכויות האדם". התומכים: "הבורקה היא סמל לדיכוי האישה"

תושבי קנטון טיצ'ינו שבדרום שוויץ הצביעו בעד הטלת איסור על עטיית בורקה, הבגד המוסלמי המסורתי המכסה את גופן של נשים דתיות מכף רגל ועד ראש, בצעד נוסף המסמן את הדאגה ההולכת וגוברת במערב אירופה מהנוהג האיסלאמי של הסתרת גוף האישה. האיסור השוויצרי בא בהמשך להגבלות על הבורקה שננקטו גם בצרפת ובבלגיה, הגבלות שפעילי זכויות אדם ופעילים מוסלמים טוענים כי הן בגדר אפליה.

 

עוד חדשות מהעולם:

 

כמעט שני שלישים מהמצביעים בקנטון דובר האיטלקית תמכו באיסור, אולם הוא עדיין יצטרך לזכות לאישור מצד הפרלמנט הפדרלי השוויצרי בברן לפני שייכנס לתוקף. הפעיל ג'ורג'ו גירינגלי, שהעלה את ההצעה, אמר כי התוצאה תעביר מסר ל"פונדמנטליסטים האיסלאמיסטים" שלדבריו חיים בטיצ'ינו וברחבי שוויץ. "אלה הרוצים להשתלב בשוויץ מוזמנים לעשות זאת ללא קשר לדתם", אמר, "אולם אלה שדוחים את ערכינו ומתכוונים לבנות חברה מקבילה שתבוסס על חוקים דתיים ורוצים לכפות אותם על החברה שלנו, אינם מתקבלים אצלנו בברכה".

 

ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל" מסר כי תוצאת המשאל שבו הוחלט לאסור ללבוש בורקה מסמנת "יום שחור לזכויות האדם בטיצ'ינו". בשוויץ חיים כ-400 אלף מוסלמים, והם מהווים כ-5% מהאוכלוסייה.

 

אין זה הצעד הראשון שננקט נגד סממנים איסלאמיים בשוויץ. ב-2009 הצביעו אזרחי שוויץ במשאל עם בעד איסור על בניית צריחים חדשים של מסגדים בשוויץ, כדי לא לאפשר למסגדים להפוך ליותר ויותר בולטים בנוף השוויצרי. המפלגה הגדולה ביותר בשוויץ, "מפלגת העם השוויצרי", מביעה התנגדות זה זמן רב למהגרים וזהו חלק חשוב במצע הבחירות שלה.

 

"גם אני הייתי מצביע בעד האיסור לו הייתי תושב טיצ'ינו", אמר כריסטוף דרבלאי ממפלגת העם הנוצרית-דמוקרטית בטלוויזיה השוויצרית, "הבורקה היא סמל לדיכוי האישה".

 

ניסיון מוקדם יותר לאסור לבישת בורקה במקומות ציבוריים בכל רחבי שוויץ נדחה על-ידי הפרלמנט השוויצרי בשנה שעברה. גם המועצות

המקומיות של הקנטונים באזל, ברן, שוויץ, זולותורן ופריבור דחו הגבלות דומות.

 

צרפת הייתה המדינה הראשונה באירופה שהעבירה חוק האוסר עטיית רעלה המכסה לגמרי את הפנים בציבור בשנת 2010, ובלגיה הלכה בהמשך בעקבותיה. המשאל בטיצ'ינו נערך בהתאם למסורת השוויצרית של דמוקרטיה ישירה, המאפשרת להעלות הצעות חוק למשאל עם אם נאספות די חתימות לשם כך.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נשים בבורקה באפגניסטן. בצרפת ובבלגיה - אסור
צילום: AP
מומלצים