שתף קטע נבחר

למה אמהות רוצות "לטרוף" את התינוק שלהן?

אתן מחזיקות את התינוק ומרגישות שפשוט בא לכן "לטרוף" אותו? חוקרים גילו כי מוחן של אמהות משחרר את אותם כימיקלים כשהן מחזיקות תינוק ובזמן האוכל. החוקרים: "מדובר במסרים כימיים רבי עוצמה"

אין כמעט הורה שזה לא קורה לו: אתם מחזיקים את התינוק שלכם ופשוט רוצים "לטרוף" אותו. כעת מתברר שמדובר בפעילות כימית מוחית טבעית, שאין לנו ממש שליטה עליה. על הממצאים החדשים דיווחו לאחרונה חוקרי אוניברסיטת מונטריאול.

 

עוד כתבות על התפתחות תינוקות בערוץ הורים :

תנו להם לזוז: המדריך לגידול תינוקות חושבים

נולד לכם פג? כך תעזרו לו להדביק את הפערים

מפתח חשיבה מרחבית: למה חשוב לשחק בפאזל

 

צוות המדענים הבינלאומי מצא עדות לכך שהתופעה קשורה בהעברת אותות מוחיים דרך רשתות העצבים הקשורות בריח ובראייה. "המסרים הכימיים האלה הם רבי עוצמה", הסביר ד"ר ג'והנה פראנסלי מהמחלקה לפסיכולוגיה. "הראנו כי הריח של ילודים מפעיל מעגל תגמול מוחי אצל האמהות. אותו מעגל מופעל כאשר אנחנו אוכלים לאחר רעב ממשי, ומנגד גם כאשר נרקומן נמצא בתשוקה עזה לקבל סם".

  

בניסוי השתתפו שתי קבוצות של 15 נשים שעברו סריקות מוחיות בזמן שהוצגו להן ריחות תינוקות של אמהות אחרות. הקבוצה הראשונה הורכבה מנשים שילדו שלושה עד שישה שבועות לפני הניסוי, בעוד שהקבוצה השנייה כללה נשים שמעולם לא ילדו. כל הנשים היו לא מעשנות וריחות התינוקות נאספו מבגדיהן יומיים לאחר הלידה.

  

אף שהנשים בשתי הקבוצות חשו בניחוח התינוקות בעוצמה זהה, הסריקות המוחיות אצל היולדות הראו פעילות יתר ב"מערכת הדופמינרגית" בגרעין מוחי הקרוי Caudate Nucleus, בעוד שאצל נשים שלא הרו מעולם לא נמצאה פעילות יתר באיזור זה. מדובר בגרעין מוחי המשחק תפקיד משמעותי בלמידה ותגמול.

 

החוקרים הסבירו כי אותה פעילות מוחית מגבירה את ההנאה בעקבות התנהגות מסויימת. "המעגל הזה גורם לנו להשתוקק למאכלים מסויימים, וגם להתמכר לטבק ולסמים אחרים" אמר ד"ר פראנסלי. "לא כל הריחות מעוררים את התגובה הזו, רק אלה הקשורים בתגמול, כמו מזונות מסויימים או סיפוק תשוקות". ד"ר פראנסלי הוסיף כי דופאמין, הנמצא בפעילות יתר גם הוא אצל האמהות, קשור בתחושת ההנאה המינית.

  

החוקרים סיכמו כי ריחות התינוקות משחקים תפקיד משמעותי בתגובות רגשיות בין האם לתינוק, וכנראה שמסייעים להצלחת ההנקה ולקשר בין האם לתינוקה. עם זאת, הניסוי לא הראה האם הלידה עצמה תורמת לפעילות היתר של מערכת הדופמין במוחן של האמהות, או שהוא מופעל רק באמצעות הרחת התינוקות. בנוסף לא ברור עדיין האם התגובה הזו ספציפית רק לאמהות, או שהיא עשויה להופיע גם אצל גברים.

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הכל בגלל הריח
צילום: shutterstock
מומלצים