שתף קטע נבחר

כשהעיניים מתעייפות: למה זה קורה ואיך ניתן להקל?

עייפות הראייה היא תופעה נפוצה מאוד והיא באה לידי ביטוי בכאבי עיניים, עיניים צורבות, ראייה מטושטשת וקשיי ריכוז. למה זה קורה לנו ואיך עדשות אנטי פאטיג יכולות לעזור להתמודד עם הבעיה?

למעלה מ -60% מהאוכלוסיה סובלים מעייפות ראייה. הסיבה העיקרית לעייפות הראייה היא השימוש ההולך וגובר במכשירים אלקטרוניים הן בסביבת העבודה והן בבית. רובנו יושבים שעות רבות מול מסכים, כמעט ללא קשר לעיסוקנו המקצועי.

 

אנחנו משתמשים בטלפון נייד, צופים בטלוויזיה, משתמשים בטאבלט ולא רק זאת - בחמש השנים האחרונות, הזמן בו אנו נמצאים מול מחשב עלה ב- 63%. אנשים צופים בטלוויזיה בממוצע 3 שעות ו- 10 דקות ביום, מדי יום מתווספים עוד 2 מיליון מנויי טלפונים ניידים ברחבי העולם! בסך הכל מדובר בעלייה שנתית של 40% במספר הטאבלטים!

 

מצב זה איננו המצב הטבעי עבור עינינו ועבור מערכת הראייה שלנו והוא גורם לדרישות גבוהות ולא בהכרח פשוטות לביצוע ממערכת הראייה. מעבר לכך, בשל אורח החיים המודרני, אנו נמצאים כ- 80% מהזמן במקומות סגורים, מוקפים באור מלאכותי מזיק.

 

הפחתה טבעית ביכולת מיקוד הראייה (אקומודציה)

סיבה נוספת המגבירה את עייפות הראייה היא ההפחתה הטבעית המתרחשת עם הגיל אצל כולנו בכמות האקומודציה - מדובר ביכולת הטבעית  של העין להתמקד בעצמים קרובים. יכולת זו היא בדומה ל"זום" במצלמה.

 

עם השנים, החל מהילדות, פוחתת אותה יכולת ואנו נתקלים שקושי תיפקודי בעבודה מקרוב בסביבות גיל 40, אך גם הרבה לפני גיל זה, עבודה מרובה מקרוב כרוכה במאמץ מסוים עבור מערכת הראייה.

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

התופעות המתריעות על עייפות ראייה

התופעות הן עיניות או כלליות: תחושת מתח ומאמץ בעיניים, כאבי עיניים, עיניים אדומות, דומעות, שורפות, מציקות ומגורות, ראייה מטושטשת, כבדות של העפעפיים, כאבי ראש, גב וצוואר וקשיי ריכוז.

 

אנשים שונים חווים תופעות אלו – חלקן או כולן, בצורות שונות וברמות שונות.

  

הייחוד של עדשות אנטי פאטיג

עדשת ™Essilor® Anti-Fatigue (אנטי פאטיג מבית אסילור) היא עדשה המיועדת בדיוק למצב זה של עייפות הראייה ומקלה את תופעות העייפות בכ -50%!

 

היא מומלצת למרכיבי משקפיים באופן קבוע, עדשות חד מוקדיות לתיקון ראייה לרחוק, בגילאי 20-45 (מומלצות לשימוש בעיקר בגילאי 35-45 ואינן מתאימות לילדים), החווים את תופעות עייפות הראייה, אבל ממש לא רוצים להאט את קצב החיים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

היתרונות הבריאותיים

עיצוב בריא. הסוד טמון בעיצוב עדשות ™Essilor® Anti-Fatigue מוגן בפטנט, ועיקרו שינוי קל בעוצמת העדשה בחלקה התחתון (הפחתה של 0.6D).

 

שינוי זה מאפשר להמשיך ולהפעיל את האקומודציה לעבודה מקרוב, אך במקביל להפחית את עוצמת המאמץ ולהפחית משמעותית את תופעות עייפות הראייה.

 

כשהעין מתמקדת על מטרה קבועה קרובה, קיימות תנודות זעירות בלתי נשלטות. לעומת זאת, כשהעיניים עייפות, תנודות זעירות אלו מופרעות – עוצמתן פוחתת, ופעולת האקומודציה מתקשה לשמר את הפעילות התקינה בגלל הצורך להתמודד עם המאמץ. 

 

שימוש בעדשות ™Essilor® Anti-Fatigue מחדש את אותן תנודות זעירות טבעיות ובכך משקם את איזון מערכת האקומודציה ומחזיר אותה לתיפקוד תקין וחופשי מעייפות הראייה.

 

השינוי הקל בעוצמת העדשה בחלקה התחתון (0.6D) הינו שינוי מדויק ואינו שרירותי. מסתבר שמידת שינוי מרשם מסוימת זו מאפשרת שיקום מיטבי של איזון בתנודות הזעירות של האקומודציה, מה שמונע ומפחית משמעותית את עייפות הראייה.

  

תמיכה בפיזיולוגיה של העין. עדשת ™Essilor® Anti-Fatigue מיועדת לתמוך בפעילות האקומודציה ולא להחליפו או לפצות על אובדן המיקוד כתוצאה מפרסביופיה (זוקן ראייה). העדשות מקלות על המאמץ הקיים, אך אינן משפיעה כלל על התהליך הפיזיולוגי של הזדקנות העין.

 

העדשה מסייעת למערכת האקומודציה של העין בעוצמה של 0.6D, כאשר הצרכים הנדרשים לראייה מקרוב גבוהים בהרבה מכך (בממוצע כ - 2.5D) והעין עדיין ממקדת את הראייה בכוחות עצמה.

 

בדרך זו האקומודציה נתמכת ולא מוחלפת, לכן שימוש בעדשה זו לא יגרום לעין "להיעשות עצלה".

 

לעדשות ™Essilor® Anti-Fatigue מומלץ להוסיף ציפוי אנטי-רפלקס איכותי. ציפוי כזה יספק יתרון נוסף ומשמעותי מעבר למבנה העדשות, על ידי ביטול ההשפעה המטרידה של ההשתקפויות ממסכים ומגופי תאורה.

 

שיפור מרשים

87% מהשתמשים מדווחים על כך שהם מעדיפים את עדשות ™Essilor® Anti-Fatigue על פני העדשות הקודמות (בעלות מרשם המרחק בלבד). כמו כן הם מדווחים על ירידה משמעותית בכל סימני עייפות הראייה שנבדקו ועל הפחתה כללית של 50% בעייפות הראייה בעת שימוש בעדשות ™Essilor® Anti-Fatigue לעומת העדשות הקודמות.

  

הראייה שלך:

נוחה

חדה

ללא מאמץ

לאורך כל היום

 

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום יח"צ
איך לטפל כשהעיניים מתעייפות?
צילום יח"צ
אסילור
אנטי פאטיג
מומלצים