שתף קטע נבחר

המדען נפצע בתאונה - ויפוצה ב-3.8 מיליון ש'

מדען וממציא פטנטים בעל שם עולמי, שנפצע קשה מפגיעת רכב בעת שחצה כביש במעבר חציה, יקבל פיצויים על הפגיעה ביכולתו להשתכר עד גיל 80

העבודה היא חיינו? בית המשפט המחוזי בירושלים אישר הסדר פשרה, במסגרתו ישולם לפרופ' לפיזיקה ומדען בעל שם עולמי בתחומי הפיזיקה והמתמטיקה, שנפגע באופן קשה ביותר בתאונת דרכים, פיצוי בסך 3.8 מיליון שקל - על אי יכולתו להשתכר עד גיל 80.

 

הפרופ' עסק בייעוץ לחברות בינלאומיות שונות בתחום מומחיותו, כיהן כדירקטור בחברות גדולות ולקח חלק בפרויקטים רבים. בנוסף, לפרופ' כ-50 פטנטים רשומים בנושאים שונים הקשורים בפיזיקה תיאורטית וטכנולוגית בכל העולם, ולפני התאונה היה לקראת רישום פטנט בינלאומי בגין המצאה בעלת שיעור קומה חריג.

 

התאונה, שאירעה בשנת 2009 שעה שחצה כביש במעבר חציה באור ירוק, הובילה לשינוי דרמטי בחייו בשל פגיעתו החמורה, הן במישור הגופני והן במישור הנפשי, והפכה אותו לאדם תלותי הזקוק לסיוע ועזרה יומיומית.

 

פגיעתו המרכזית, מעבר לפגיעה הגופנית והנפשית הקשה, באה לידי ביטוי בפגיעה קוגניטיבית בעקבות פגיעת ראש משמעותית שאירעה בתאונה. למעשה, מאז התאונה שרוי הפרופ' במצב של אובדן זיכרון משמעותי, שמשפיע על כל מהלך חייו ומקשה על שיקומו.

 

"אמירה משמעותית עבור הגיל השלישי"

במסגרת התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד עמיקם חרל"פ, מונו לפרופ' שבעה מומחים רפואיים שקבעו, בין היתר, כי הוא איבד לחלוטין את כושר השתכרותו, אינו מסוגל לנהל את משק ביתו, זקוק לליווי מחוץ לבית, אינו מסוגל לנהוג וזקוק להסעות ברכב פרטי ולמלווה בשעות הלילה.

 

בכתב התביעה נכתב כי "לאור הפגיעה הגופנית הקשה, ובמיוחד הפגיעה הקוגניטיבית ממנה סובל התובע, הוא אינו יכול לבצע את עבודתו - וכושר השתכרותו נפגע באופן משמעותי".

 

עוד נטען בכתב התביעה כי כיום התובע מצוי במצב כלכלי קשה ביותר בעקבות פגיעתו ובשל אובדן הכנסה מוחלט, וכי ללא פגיעתו, הוא יכול היה לעבוד לכל הפחות עד לגיל 80 - בדומה לקולגות שלו בתחום עיסוקו. לפיכך, יש לפצותו בגין אובדן הפסד הכנסה לכל הפחות עד לגיל 80 ואף מעבר לכך.

 

לדברי עו"ד חרל"פ, הפיצוי החריג התחשב בפוטנציאל ההשתכרות הגבוה של הפרופסור, מה גם שמדענים ואנשי רוח עובדים, בדרך כלל, שנים רבות ואפילו מעבר לגיל הפרישה. "אישור הסכם הפשרה הוא בעל אמירה משמעותית עבור בני הגיל השלישי, הסובלים לא מעט מאפליה על רקע גיל", מציין עו"ד חרל"פ. "הסכם הפשרה מסייע להכיר בכך, שגם אזרחים שעברו את גיל הפרישה יכולים להמשיך לעבוד, להיות פרודוקטיביים, עצמאיים ותורמים לקהילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
עו"ד עמיקם חרל"פ
מומלצים